Хепи,по принцип се пишат епикризи,където дори при съмнение се пише предпололагаема диагноза.Така прилича на декомпенсирана цироза,асцит вследствие на нея,има информация в нета .
Благодаря ти .... да, има епикриза, чакам да ми я изпратят, за да се консултирам тук в София с някой, допълнително. И, да, за някаква (доколкото разбрах) цитоза на черния дроб ставало въпрос в нея. Ако е само това, ще бъда много доволна, защото си имам начин да я оправя - притеснява ме повече, да не е някакво образувание, може би гинекологично, което или не са могли да видят, или пък не са имали възможност, или пък не са достатъчно квалифицирани. Казали са й - "отиди и на гинеколог, за всеки случай".
Много е логично да е черния дроб - тя няма жлъчка от много години и е ясно, че той е особено натоварен. Спазва някаква диета да не прекалява с тежки храни, но все пак ... то се трупа. Оттам, като няма чиста кръв за организма, кое да му е наред .... няма как ... сега ще го видя и този "асцит" какво е ... благодаря и на теб