Автор Тема: Новолуние в знак Скорпион-20.11.25г.  (Прочетена 460 пъти)

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 8053
Новолуние в знак Скорпион-20.11.25г.
« -: Ноември 14, 2025, 06:17:31 am »
Предстои новолуние в последни,критични градуси на знак Скорпион.В картата с координати за София,лунацията попада в 12дом в опозиция с Уран на Плеяди.Меркурий ретрограден е в съвпад със Слънце/Луна.
Марс откъм 12дом ,но близо до к1.
Асц попада в знак Стрелец ,а Юпитер е в 8ми дом,заформя голям воден тригон с Новолунието и Сатурн.
12 дом е лош,не вижда асц.По него са тайните и задкулисните решения,тайните врагове,самотата,изолацията,затворите и психиатриите.
Този дом е 8ми от 5ти.
Няма планети по ъглите на хороскопа,но някъде по света,където лунацията попада на главни оси,са възможни безредици,наводнения,нападения,катастрофи и подобни инциденти,свързани с вода,кал.Свлачища.Преразглеждане на закони,нови правила и изисквания,връщане на документи и споразумения на дневен ред.
Картата е дневна,Юпитер е взнак на своята екзалтация,но в лош дом.Плавните аспекти,които прави са помощ -тоест,събитията ще се случват леко ,безпрепятсвено.
Марс в стрелец е опасен,над хоризонта в дневна карта.Управлява 4ти и 12 дом,диспозитор на Лунацията.
Възможни са свади,полицейско присъствие по разни поводи,стрелба,цигънски драми и екшън.
Меркурий със Слънце/Луна е много интересен,изгорен.Тайни договорки,събития около деца/подрастващи.
Сатурн в 3ти дом е в антисия с к10.Слънце и Луна упр.8ми и 9ти домове в картата.Решения ,които касаят съдебната власт,чужденци,правосъдие,църковни въпроси,посланици,висши учебни заведения са взети ,приключване засега.
Венера в скорпион 11 дом -домът на съюзите,обединенията,коалициите,профсъюзите в знак на своето заточение,не е в добра позиция да поставя условия.
12 дом е и домът на дивите зверове,а 6ти -на домашните любимци.Това,което ни показват в последните дни ,относно кучетата и хората(лекари),дълбоко травмира обществото.В социалните мрежи се изявяват всякакви популярни светила,продуценти,обикновени граждани и селяни.Жалко,че нямаше такава буйна реакция на трагедията на едно малко дете в друго населено място ,в една детска градина и един кмет,защитник на морала и ценностите на малкото му общество.
Жалко за кучето.
« Последна редакция: Ноември 14, 2025, 06:31:18 am от Сафо »

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6576
Re: Новолуние в знак Скорпион-20.11.25г.
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2025, 07:39:13 am »
При мен ще е в съвпад със Слънцето ми в 9 дом У7 на 0 градуса Стрелец.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #2 -: Ноември 14, 2025, 08:57:28 am »
Относно оня прегазил кучето - независимо дали става дума за животно или за човек, изродщината си остава изродщина. Заслужава да бъде обесен за топките! И даже това ще му е малко!

Сафо

• Hero Member
« Отговор #3 -: Ноември 16, 2025, 08:20:33 am »
Слънце в Стрелец не е в съвпад с нищо в Скорпион.
Градусите са близки ,но знаците са различни.
Според древните ,само в границите на знаците може да има аспекти-съвпад,квадрат ,тригон,опозиция.
Тоест,всичко в знак Скорпион е в тригон с всяка точка от знаците Риби и Рак и т.н.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #4 -: Ноември 16, 2025, 08:24:01 am »
При мен е в 6ти дом в натала,разх.квадрат Слънце и в антисия с Меркурий.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #5 -: Ноември 16, 2025, 09:25:01 am »
Слънце в Стрелец не е в съвпад с нищо в Скорпион.
Градусите са близки ,но знаците са различни.
Според древните ,само в границите на знаците може да има аспекти-съвпад,квадрат ,тригон,опозиция.
Тоест,всичко в знак Скорпион е в тригон с всяка точка от знаците Риби и Рак и т.н.
Благодаря! Това не го знаех.

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1370
« Отговор #6 -: Ноември 16, 2025, 02:50:50 pm »
Тук съм склонна да поддържам и противната теория. На небето няма граници, ние ги поставяме и за удобство сме решили да делим братски на равни парчета - много невселенски прийом. Един от многото примери е именно по споменатите знаци - опашката на скорпиона е в Стрелец.
Да броим ли съвпад на Лунация със Слънце на два градуса в различни знаци?
Да не го отричаме. Ще се прояви посвоему.
По примера на налице ли е натална квадратура на Луна в последен градус в Овен с Марс в първи Лъв?

Сафо

• Hero Member
« Отговор #7 -: Ноември 16, 2025, 04:00:37 pm »
Люба,наблюдаваме ....при мен няма индикации,когато лунациите са в други знаци,но в близки градуси с планети,да има събитийност.Луна в последни градуси на Овен е в квадрат с лунация в Лъв,но разходящ.При натални карти,ако директираме назад ,е имало Нещо,преди раждането на натива по Луна и дом .
Това Новолуние е в терма на Сатурн,на Веселин Слънцето е в терма на Юпитер.Защо са нужни терми,декади,лица и подобни ,това са все граници.
Надяваме се Веско да сподели,дали партньори/открити врагове,и някой по 7ми е свързан с темите по 9ти дом и сега ,ще се активира.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14106
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #8 -: Ноември 16, 2025, 04:44:03 pm »
Тук съм склонна да поддържам и противната теория. На небето няма граници, ние ги поставяме и за удобство сме решили да делим братски на равни парчета - много невселенски прийом. Един от многото примери е именно по споменатите знаци - опашката на скорпиона е в Стрелец.
Да броим ли съвпад на Лунация със Слънце на два градуса в различни знаци?
Да не го отричаме. Ще се прояви посвоему.
По примера на налице ли е натална квадратура на Луна в последен градус в Овен с Марс в първи Лъв?
На небето има съзвездия и небесните тела попадат в дадено съзвездие в даден момент. Дори околосветските мореплаватели са се ориентирали по звезди и съзвездия, и градуси, навигацията им е като диаграма на хороскоп, а не като географска карта, същата е като при самолетите и на мониторите на наземния контрол.
Луна в последен градус на Овен и Марс в първи градус на Лъв може да са на 92 градуса отстояние, да се отчита като квадрат, но самите характеристики на дадена планета по знак са различни, енергията на Луната в Овен и на Марс в Лъв е хармонична. Това съм наблюдавала като съм разглеждала назад през годините на много хора при синастрията, как напрегнатите аспектите по знак са активни, макар по дъга да са в хармоничен аспект по между си, най-вече между зловредна планета към светило, например Марс или Сатурн на 123 градуса, но в кръстни знаци, тук не действа хармоничният тригон, а знаковата квадратура. При светилата, конкретно за тълкуване на лунации, особено при затъмнения, орбисът е 15 градуса, даже повече.
Мъж с Луна в последните градуси на Телец и Слънце в началните градуси на Телец, новолунен ли е? Новолунен е, познавам го лино, макар по градуси да не са в съвпад светилата му.

akruks

• Hero Member
« Отговор #9 -: Ноември 16, 2025, 04:59:23 pm »
Новолунието в този градус на Скорпион при мен попада в 3-ти дом и спуска секстил към Меркурий в 1-ви дом, малко над 6 градуса орбис. Но при малката ми дъщеря ще е в началото на 1-ви дом, на градус от нейния АС. Сподели вчера, докато лежи болна с висока температура, че имала някакви нови планове, които обмисляла. Пълнолунието в Телец беше в неин 6д, опозиция на Марс и Плутон, най-вероятно е лепнала някакъв вирус. Хм, сега се замислих, че това Новолуние квадрати от 6-ти дом водолейското Слънце в 10-ти дом на голямата дъщеря.

Liliq

• Newbie
  • *
  • Публикации: 34
« Отговор #10 -: Ноември 17, 2025, 09:36:26 am »
Не бях влизала от много време и съм приятно изненадана, че форумът е толкова активен.
Новолунието е на рождения ми ден и го приемам като символичен подарък.

akruks

• Hero Member
« Отговор #11 -: Ноември 17, 2025, 06:45:22 pm »
Не бях влизала от много време и съм приятно изненадана, че форумът е толкова активен.
Новолунието е на рождения ми ден и го приемам като символичен подарък.
Да споделиш след година какво ново се е случило през годината.