Автор Тема: Ведически карти  (Прочетена 107059 пъти)

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
Re: Ведически карти
« Отговор #105 -: Юли 20, 2014, 12:25:05 am »
След няколко дни ми свършва периода на Юпитер и започва този на Сатурн, до 2017 и подпериод Сатурн, а още ми тече и Саде-Сатито. Като чета какво пише за дашата на Сатурн (а ние с него много се обичаме), по добре от сега да си слагам въжето на врата  ;D

Юпитер-Раху не беше никак приятен, като цяло Юпитеровият период не беше много розов. Юпитер е Лагнеш, в падение 11-дом.

Някой преживял махадаша на Сатурн може ли да сподели как е преминала, моля  :)

Пише, че ако е добре поставен дава чест, почести, слава, богатства (сигурно повече крави и магарета  ;D ), ако е зле поставен ти разкатава играта-болести, смърт, скръб, проблеми...  :)

Flora

• Hero Member
  • Публикации: 1168
« Отговор #106 -: Юли 20, 2014, 12:46:20 pm »
Satin, аз питах в темата за планетарните периоди. Гаури беше супер учтива и отзивчива , ми погледна картата, защото и аз се бях стреснала малко. Аз през 2017 навлизам в сатурновия. И на мен юпитеровия не ми е много лек. Но излиза , че сатурн ми е много по-добре поставен във ведическата карта. При това положение ( и според Гаури), няма да е толкова зле периода, даже сигурно ще е по-градивен от този на Юпитер. Всичко си зависи от индивидуалната карта, не се стряскай от всички анализи в нета.
Sometimes I wake up in the morning
To red, blue, and yellow skies
It's so crazy I could drink it like tequila sunrise
I feel free when I see no one
And nobody knows my name

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #107 -: Юли 20, 2014, 01:01:59 pm »
Не се стряскайте чак толкова - махадашата на Сатурн трае 19 години, не може това да са 19 години само мъка и проблеми.

От 2003 до 2022 г. съм в МД на Сатурн - не мога да кажа, че целият период е тежък, имало е и хубави години.

Началото на дашата започна с трудности - първите 2-3 години имаше турбуленции, особено в професионален план - на мен Сатурн ми е в 10 дом в раши картата.

Има и късметлии, които в МД на Сатурн влизат или съвсем към края на живота си, или не доживяват до нея. Но зависи как е поставен Сатурн в наталната карта - може да бъде хем силен, хем функционален бенефик.

Пък аз няма да доживея до МД на Венера - ако ми е писано да доживея до преклонна възраст, предполага се, че около тази даша трябва да си отида от този свят (започва през 2046 г.). Но и да се беше случила по-рано, не възлагам големи надежди - антардаша на Венера ми донесе предимно проблеми и разочарования, видях какво е нечовешко отношение.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Santi

• Hero Member
  • Публикации: 660
  • Nonsense
« Отговор #108 -: Юли 20, 2014, 01:12:34 pm »
Няма страшно наистина  :) ! Аз например като съм в МД на Венера, която е най-силната планета при мен, малко хубаво съм видял до момента, изключвам периодите Венера-Венера и Венера-Слънце.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #109 -: Юли 20, 2014, 01:16:45 pm »
Сега погледнах и картата на един близък - изживял е първото си голямо сътресение в живота в антардаша на Лагнеш - планета, управляваща Асцендента. И при мен антардашата на Лагнеш беше една от най-трудните в живота. Някъде четох, че периодите, управлявани от тази планета, носят в себе си потенциал за по-осезаемо духовно израстване. Но стремеж към такова израстване трябва да има заложен в хороскопа, за да даде съответната даша резултат не само откъм събитийност, а и в духовен план.

Satin

• Hero Member
« Отговор #110 -: Юли 20, 2014, 01:29:08 pm »
Периода на Юпитер беше, като спукан балон, нищо градивно и трайно.

Сатурн по сила е най-слабата планета, заедно с Луната и Юпитер. Но ме успокоява факта, че се намира в хубава накшатра, която е под негово управление (Анурадха), в 9-ти дом, в Навамша отново в 9-ти дом Магха

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #111 -: Юли 20, 2014, 01:31:02 pm »
Да не говорим колко много видове даши има... Вимшотари далеч не е единствена, която се разглежда.  :)

Santi

• Hero Member
  • Публикации: 660
  • Nonsense
« Отговор #112 -: Юли 20, 2014, 01:32:49 pm »
То долкото си спомням Сатурн в 9-ти(и спрямо Луната) общо взето носи късно реализиране наталния потенциал(след 30-те).

Satin

• Hero Member
« Отговор #113 -: Юли 20, 2014, 01:57:35 pm »
"In general, Shani in bhava-9 is a good position, because Shani drishti - the aspect of limitation and constraint - affects only "upachaya" houses. Upachaya houses *improve with time*. Therefore Shani in bhava-9 is difficult for a young person, but Shani will give quite good results with Maturity."

Eй тук: http://www.barbarapijan.com/bpa/Graha/Shani/Shani_bhava09.htm
от ляво има и за разположението му в други домове

За периода на Сатурн:
http://www.barbarapijan.com/bpa/VimshottariDasha/Shani_dasha_BPHS.htm#Shani%20bhukti
« Последна редакция: Юли 20, 2014, 02:03:19 pm от Satin »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #114 -: Юли 20, 2014, 02:04:27 pm »
Освен това, според ведите всяка планета има "период на узряване" (maturity) - при Сатурн това са първите 36 години от живота на натива. Предполага се, че всяка планета, докато "узрява", е в максималния си потенциал да работи по предназначение. С други думи, ако това е силен малефик, каквито злини има да върши, по-голямата част от тях би трябвало да е свършил в рамките на този период. Таймингът на най-силната му изява се прецизира с оглед на текущи даши, бавни транзити, дирекции и прогресии - дашите не са техника, която се гледа изолирано.

Tanya

• Hero Member
  • Публикации: 635
« Отговор #115 -: Август 05, 2014, 11:41:06 am »
Да попитам тези, които вече са преживели Саде Сати - усеща ли се влиянието на Сатурн, когато е във 2-ри дом от Луната? Прочетох, че Саде Сати може условно да се раздели на 3 периода - първият е, когато транзитира през 12-ти от Луната - засяга повече близкото обкръжение на натива. Вторият период - когато транзитира през 1-ви от Луната - влияе върху самия индивид, неговото физическо и психическо здраве. Третият период / 2-ри от Луната / - се изразява в непредвидени разходи / загуби, засяга здравето и децата.
"За да създадеш приятелство с Бог, трябва да си му равен, в противен случай това е лошо приятелство и ще се превърне в просия."
                                    Свами Рама

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #116 -: Август 05, 2014, 11:45:52 am »
Транзитът на Сатурн през втори дом от Луната за мен лично ми беше най-спокойният и лежерен период от много време насам. Но на мен по натал той така ми е разположен, тогава карах сатурново завръщане.

Tanya

• Hero Member
« Отговор #117 -: Август 05, 2014, 11:50:40 am »
Транзитът на Сатурн през втори дом от Луната за мен лично ми беше най-спокойният и лежерен период от много време насам. Но на мен по натал той така ми е разположен, тогава карах сатурново завръщане.
И при мен е така - Сатурн е във 2-ри от Луната, при това е в екзалтация и Лагнеш, но периода е по-скоро напрегнат. Може би защото имам и заточен Марс в същия дом.
"За да създадеш приятелство с Бог, трябва да си му равен, в противен случай това е лошо приятелство и ще се превърне в просия."
                                    Свами Рама

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #118 -: Август 05, 2014, 12:03:11 pm »
По-спокоен период от сатурновото завръщане отдавна не съм имала, а и като цяло по-щастлив. С носталгия си спомням за онези времена. А тогава, между другото, имах прогресивна Луна в Лъв - в съвпад с нат. Сатурн в 9 дом.

Tanya

• Hero Member
« Отговор #119 -: Август 05, 2014, 12:19:08 pm »
При мен също наталния Сатурн е в 9-ти, Луната - в 8-ми. В  кой планетарен период си била тогава?
                                    Свами Рама