Според Бонати с анаретен у на часа въпросът не е автентичен, не е баш туй, което се пита и кверентът другаде го стяга чепикът. Но тук Сатурн е в 29-ти градус все още, не е в анарета.
Може би Таис по-скоро има предвид, че нито асц., нито управителят му, нито управителят на квезита, ни дори Луната нямат сходство с управителя на часа - нито по знак, нито по триплицитет, нито по "хумор" - не се връзват със сухия, студен Сатурн.
Според опита ми това не значи непременно, че картата е нерадикална и не трябва да се разглежда, понякога е само едно допълнително (второстепенно) не. Не му е моментът, космическото време не помага да се сбъдне желанието на кверента. Ама като не ще доброволно - доброзорно :012:.
Лично за мен най-ефективната му употреба е да ме ориентира по кой дом точно трябва да определя сигнификаторите - търся този, който има сходство с управителя на часа
.
пп. Сега видях, че всъщност Луната е вече в Рак, общ тригонократор със Сатурн. Значи, въпросът би могъл да е всъщност - ще изкара ли мъжът ми достатъчно пари /или ще получа ли най-после наследството/, което да ни позволи да заживеем в общ дом - и тогава картата си става радикална
.