Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1584641 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Общи хорари
« Отговор #5775 -: Април 10, 2017, 04:11:40 pm »
Благодаря, Хепи.

Според мен грешка е станала, но не е от моя страна. Всички предоставени от мен данни са точни. Трябваше още в петък да реагирам, а аз изчаках, дадох още малко време. Парите са наредени в сряда.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Happy58

• Гост
« Отговор #5776 -: Април 10, 2017, 04:21:34 pm »
Благодаря, Хепи.

Според мен грешка е станала, но не е от моя страна. Всички предоставени от мен данни са точни. Трябваше още в петък да реагирам, а аз изчаках, дадох още малко време. Парите са наредени в сряда.

напиши й мейл, че парите не са пристигнали и я помоли да ти изпрати копие на платежното нареждане.

- ако го получиш, ще провериш данните и ще попиташ в банката къде са парите, ако са ревни

- ако по някаква причина (независимо каква), ти откаже копие, 100% те лъже за превода

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #5777 -: Април 10, 2017, 04:32:13 pm »
Не би трябвало да е някаква лъжкиня, това не е случайна клиентка. Съдебна преводачка. Обаче сега ми отговори по смс, че до 23 април и в Москва и щяла да провери после. Ами ако ѝ се плаща двойно, да заповяда. Грешката не е моя.

Много тъпа ситуация. Не мога да разбера каква е тая "карма" цял живот да патя поради чужди грешки и недоглеждане.
« Последна редакция: Април 10, 2017, 04:38:01 pm от Lilla »

Happy58

• Гост
« Отговор #5778 -: Април 10, 2017, 04:42:25 pm »
Не би трябвало да е някаква лъжкиня, това не е случайна клиентка. Съдебна преводачка. Обаче сега ми отговори по смс, че до 23 април и в Москва и щяла да провери после. Ами ако ѝ се плаща двойно, да заповяда. Грешката не е моя.

Много тъпа ситуация. Не мога да разбера каква е тая "карма" цял живот да патя поради чужди грешки и недоглеждане.

нищо, ще почакаш .........ретро Мерк ............токущо и аз имах проблем - сметката е ясна, ибан ок, суифт ок - 1 година плащаме по него, но.... платформата не приема .... звъняхме по банки и т.н. ..... сега чакам резултат.

но указанията ми си остават в сила - няма трето положение за банковите преводи. Едно време се оправдаваха с името - сега вече няма такъв проблем.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #5779 -: Април 10, 2017, 04:49:27 pm »
Значи ако не е сбъркала айбана и не е наредила парите по реално съществуващ друг такъв, има шанс да се върнат. На мен не ми е чак толкова спешно, но неяснотата ме тревожи. Тя неколкократно ми напомняше да пратя сметка, не съм я натискала да побърза.

Но веднъж и аз да се "похваля", че ретро Меркурий при мен е проработил в неблагоприятна посока. Дотук рядко ми е носил сериозни главоболия, за щети да не говорим.

Bobolina

• Hero Member
  • Публикации: 623
« Отговор #5780 -: Април 10, 2017, 07:36:03 pm »
...Обаче сега ми отговори по смс, че до 23 април и в Москва и щяла да провери после...

Еййй, ама какви хора има значи. Как мразя такива ситуации! Ще седиш ти и ще чакаш яснота 2 седмици. Нали сме в 21 век - има телефони, факсове, е-мейли, интернет банкиране.... защо да не провери още днес, утре. Не става въпрос, че няма да си получиш парите, това го изключвам като възможност, но такова висене в безтегловност за мен би било хипер натоварващо. ::)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #5781 -: Април 11, 2017, 01:37:15 pm »
ОВ по хорара

Преди 5 минути получих смс за постъпили пари по сметката, въпросната сума. Влязох си в сметката да проверя – там са.  ;D

Благодаря на всички за съдействието!  :58:

Вчера бях пуснала още един афектиран хорар с въпрос дали изобщо ще си получа парите – в 13:32 ч. Моментът на постъпване на сумата по сметката съвпада с вчерашния хорар – 13:27, а в 13:30 получих смс.
« Последна редакция: Април 11, 2017, 09:07:03 pm от Lilla »

Happy58

• Гост
« Отговор #5782 -: Април 11, 2017, 02:22:58 pm »
ОВ по хорара

Преди 5 минути получих смс за постъпили пари по сметката, въпросната сума. Влязох си в сметката да проверя – там са.  ;D

Благодаря на всички за съдействието!  :58:

Вчера бях пуснала още един афектиран хорар с въпрос дали изобщо се си получа парите – в 13:32 ч. Моментът на постъпление на сумата по сметката съвпада с вчерашния хорар – 13:27, а в 13:30 получих смс.

от сряда до вторник си е доста време .................. или не са пуснати в сряда, или твоята банка бави (но казваш, че са точни) или парите не идват от Германия .......... В ЕС има закон за приравняване на банковите преводи към местните по време и не вярвам някоя банка да си позволи лукса да го наруши. Причината за забавяне е в някое друго обстоятелство.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #5783 -: Април 11, 2017, 02:24:58 pm »
Вероятно причината е в българската банка, тук такива практики са по–разпространени.

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6557
« Отговор #5784 -: Април 11, 2017, 05:27:24 pm »
Браво, Лили, много се радвам!  :clap:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #5785 -: Април 11, 2017, 05:34:10 pm »
Направи ми впечатление интересна взаимовръзка в двата хорара. В първия, ако правилно съм сметнала, въпросът е зададен в час на Юпитер. А във втория Луната апликираше към съвпад с Юпитер. В събитийната карта, построена за момента на постъпване на въпросната сума, Луната е в съвпад със Спика /и моя СЛВ в 11 дом/ – благоприятна развръзка. В първия хорар имаме Луна точно в градуса на нодалната ос, съвпадът с Раху е обнадеждаващ. Възлите често го играят "посредници", може да е имало проблем някъде "по пътя", напр. с кореспондентската банка. Или наистина някаква системна грешка да е станала – парите да са отпътували, да са дошли, но да не са били заприходени по сметката. Клиентката е коректна, що се отнася до разплащания, гарантирано ми е за нея от друга дългогодишна моя клиентка, те са колежки. Това са вещи лица – съдебни преводачи, не са случайни и съмнителни клиенти, дошли от сайт за фрийланс услуги.

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4632
« Отговор #5786 -: Април 11, 2017, 05:50:05 pm »
За такива закучени ситуации, които обаче не са свързани с разни любовни, емоционални въпроси и са зададени абсолютнo спонтанно и конкретно, и аз съм се учудвала колко точно описват пътищата/ развитието, които изминава ситуацията, въпросът .Сега да не запееш възхвални оди за Юпитер, че ме дразни тоя  :012:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #5787 -: Април 11, 2017, 05:51:32 pm »
Сега да не запееш възхвални оди за Юпитер, че ме дразни тоя  :012:

Юпитер си е бенефик за всичко, що е извън моя натал.  :29: :57:

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #5788 -: Април 12, 2017, 09:37:19 am »
Забих нещо. Бивши съпрузи по кой дом гледаме?  :017:
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4632
« Отговор #5789 -: Април 12, 2017, 09:56:54 am »
Ами бивш, ако е първи съпруг си е пак по седми, къв да е, втори съпруг, трети, пети вече производни домове  :017: