Не съм разглеждала хорара детайлно, само хвърлих едно око.
И моето първо впечатление от хорара е, че съпругът ще е склонен да бави и отлага развода. Може да направи всичко възможно, за да въздейства и чрез съдии, адвокати. Нахъсан е да стане на неговата. Тук все още не се пита за стартирала бракоразводна процедура, така че няма да дирим съдебни процедури и адвокати в хорара. Или вече е дадена зелена светлина на делото за развод? Има ли депозирана молба за разтрогване на брака, наети ли са адвокати? Не разбрах, затова уточнявам.
Сега погледнах – часови управител Слънце, което е в съвпад с Асцендента. Това потвърждава силното влияние на съпруга върху теб и ситуацията. В сатурнов знак, където е разположен и твоят управител. Но ти си в неблагоприятен кадентен дом – за теб ситуацията все още е неясна, с неизвестен изход. Имаш ли притеснения за децата във връзка с евентуалния развод? Обаче Слънцето, като естествен сигнификатор на мъжа, ти е в знака и ти го държиш.
Луна във фиксиран знак говори за по-бавно развитие на ситуацията. А това, че е в първи дом, вероятно показва, че въпросът е важен за теб. Но последният ѝ аспект е квадратура с ъглов силен Марс, така че мисля, че някакви обстоятелства могат да попречат и процедурата да се забави. Добре, че поне Луната вече се е показала или съвсем скоро ще се види. Новолунен хорар по-трудно би се разтълкувал.
Вие сте с общ триплицитетен управител – невидима Венера. А вторите управители са в квадрат – Луната и Марс. Всъщност Слънцето е малко под хоризонта, така че на преден план по-скоро излизат нощните тригонократори, те са в сходяща квадратура и фиксирани знаци, ъглови. Но по-силно е представен неговият, т.е. на 7 дом. Както казах по-горе, вероятно съпругът има нужните връзки и разполага за механизми за въздействие върху развоя на ситуацията, особено като се стигне до съдебна процедура.
Според мен ситуацията все още е неясна и на този етап трудно бихте стигнали до консенсус, до компромисно решение. Има конфликтен заряд и склонност към заинатяване. Дори, бих казала, и малко реваншизъм.