Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1584541 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Общи хорари
« Отговор #6585 -: Май 01, 2018, 01:21:41 pm »
Иначе е мое лично начало в този тип търсене и предполагам ще натрупам горчив и труден опит ,докато се обиграя  :012:

Преди известно време имах хорар с квадрат Меркурий/Марс. Пълнолунен. Поредния горчив опит предпочетох да си го спестя.
Там също ставаше въпрос за дистанционна фрийланс работа, за човек от чужбина.

По въпросния хорар има и друга развръзка, която не ме касае лично. След като му отказах, той не успява да намери преводач с моя език. И пуска обява за превод на английски. Доколкото знам, също повторен опит. Имаше доста мераклии, но след като са поговорили с възложителя, с голяма доза увереност мога да предположа, че повечето сами са се отказали.

Дори ако не са измамници, по Меркурий/Марс обикновено са дребни парици, изкарани с много нерви. Могат да имат връзка и с нелоялни търговски практики.

« Последна редакция: Май 01, 2018, 01:24:49 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3181
« Отговор #6586 -: Май 01, 2018, 01:24:14 pm »
Има ли проведени разговори с фирмата или просто ей така директно ти пращат договор, без никаква друга комуникация?

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13950
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #6587 -: Май 01, 2018, 01:46:16 pm »
Моля за помощ, защото не знам какво да правя и мисля. Става въпрос за дистанционна работа, кандидатствах и получих някакъв контракт по пощат. Нямам никакъв опит с дистанционна работа, фирмата американска, работа по интернет,но договорът не изглежда като за моитe компетенции, по които кандидатствах Може да са общи бланки ,защото има и за други длъжности обяви, а после да има уточнения  :017: Не искам да се нахендря на измама или неустойки и прочие за мен в бъдеще.. Сложно е май как да се довериш така, ама.. Да подпиша ли договора ?   SOS  :engel016:
туй червеното петно кво значи, че Варна чества 1-ви май ли?  :D
имам приятелка-преводачка (Овен с много котки) , която дълго време работи по интернет с американска фирма, превеждаше за Дискавъри и беше доволна, бяха точни с разплащането, но тук е друг тип работа, с Нептун У3 на К3 и скрит Сатурн У1 в техен 12-ти, има нещо мъгляво и неясно при тях, Уран У1 в техен 4-ти описва дейсността им с недвижими имоти по интернет, Мерка У3 за теб ще извърши съвпад с Уран У1 за тях в техен 4-ти дом- подпиши, неустойки няма за какво да плащаш, най-много да им свършиш работа и да не ти платят, но не мисля, че ще се случи

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4632
« Отговор #6588 -: Май 01, 2018, 02:58:10 pm »
Не нямах разговори, но вече има развитие. Сега се прибрах и видя, че някаква женица-патица от техния офис в София ми е писала отговор. Напълно нелепо ми е да си пишем на английски при условие, че тя е българка  :D :012: и не знам къде е грешката но да тoва било договор стандартен за техни посредници продажби и да присъствам на няква презентация в София дъра бъра ,явно търсят шарани, но друг тип, а явно от бг страна, където са ситуирали европейският си клон не се разгледали кандидатурите по отделно,а са изпратили на всички  :017:2 пъти в питането си посочих за коя работа става въпрос и какво мога да правя, а тази пак ми пише за някви продажби.. Вече почнах да мисля че аз съм пуснала обява за друго . Така че край, загубих цяла сутрин да ги проучвам, да се чудя и да търся кой да ми помогне да разбера всичко в договора от 5 страници ,да не стане сакатлък. Приключих и то вероятно ,поради лоша координация от бг страна, а изпратения договор бе от американска страна  :017: Съжалявам че ви отнех времето и благодаря  :)
« Последна редакция: Май 01, 2018, 05:33:14 pm от Ребека »

abroad

• Hero Member
  • Публикации: 654
« Отговор #6589 -: Май 01, 2018, 05:19:26 pm »
да продам ли колата?

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13950
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #6590 -: Май 01, 2018, 05:46:14 pm »
да продам ли колата?
предполагам има купувач и се двоумиш дали да я продаваш
Луната без курс, извършила съвпад с Юпитер У3, който е ретро, може би по-рано си мислила да продаваш или самата кола създава проблеми, не е в добро състояние, ти и финансовия дом сте представени от Венера в близнаци, ще е за дребни пари

abroad

• Hero Member
  • Публикации: 654
« Отговор #6591 -: Май 01, 2018, 06:07:50 pm »
няма конкретен купувач, не съм я обявявала за продажба, преди съм споменавала сред познати, че обмислям продажба - имало е желаещи, понеже ме познават, наясно са как е поддържана и км са реални, първи собственик съм
не ми трябва сега, от месеци, вероятно и следващите няколко, а технологично остарява и има разходи по данъци/застраховки, цената пада, при това изпреварващо спрямо инфлация
в перфектно състояние е, поддържана добре и на малко км, но годините и станаха доста, та се чудя, но да, хорарът не изглежда надежден, затова го пуснах :017:
« Последна редакция: Май 01, 2018, 06:10:08 pm от abroad »

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3181
« Отговор #6592 -: Май 01, 2018, 06:35:35 pm »
И според мен не, няма да я продадеш на добра цена

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #6593 -: Май 01, 2018, 06:55:16 pm »
Може да я продадеш на приятели.

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7812
« Отговор #6594 -: Май 01, 2018, 06:57:57 pm »
да продам ли колата?

Можеш да я продадеш когато поискаш,но сега не е моментът.Няма да получиш "добри" пари за нея.Акрукс и Сатин са на същото мнение.

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7812
« Отговор #6595 -: Май 01, 2018, 07:00:19 pm »
Моля за помощ, защото не знам какво да правя и мисля. Става въпрос за дистанционна работа, кандидатствах и получих някакъв контракт по пощат. Нямам никакъв опит с дистанционна работа, фирмата американска, работа по интернет,но договорът не изглежда като за моитe компетенции, по които кандидатствах Може да са общи бланки ,защото има и за други длъжности обяви, а после да има уточнения  :017: Не искам да се нахендря на измама или неустойки и прочие за мен в бъдеще.. Сложно е май как да се довериш така, ама.. Да подпиша ли договора ?   SOS  :engel016:
Няма смисъл да започваш.Не.

fortunades

• Hero Member
  • Публикации: 823
« Отговор #6596 -: Май 07, 2018, 07:32:34 pm »
Привет,
Както и да го гледам-отговорът е положителен.  Аз съм питащия: Асц. Везни-Венера , тя е в моя 9-ти дом Близнаци-Меркурий.
Има аспект секстил между Венера(Аз) и Меркурий(тя), а и така като гледам Луната,другият ми сигнификатор е във Водолей (Уран който отговаря за интернет пространството).
Луната ми се намира в 4-ти дом(семейство,семейни дела,мястото където живея-тя идва често в къщи с девер ми). 
Другото, което ми прави впечатление е Уран(интернет) и Меркурий-Тя-(комуникация) в съвпад в моят 7-ми дом(местоживеенето ми, и роднините по брачна линия на съпруга ми, ние живеем с родителите му в един дом,обстоятелствата в домът), лошото е, че имам чувството че този 7ми дом показва и явните врагове и донякъде някаква подсъзнателна сила ме кара да си мисля, че тя ме приема за враг и че е точно на линията. Единствено не мога да разбера времето за което би следвало да се случи това т.е. да ми предложи приятелство във фейсбук(колкото и тъп да е въпросът, искам да знам, тъй като от там следват други неща). . Става въпрос за жена, която гледам по 9-ти мой дом, пада ми се нещо като снаха.
Другото интересно нещо е че Меркурий (тя ) е в квадрат с Марс У7, което сочи че нещо не е О.К. но кое е то не мога да разбера. Дали нещо което е свързано с 4-ти дом където е Марс в Козирог, защото Марс е квадратура и с Уран У5.
Ще съм ви благодарна да разнищим още малко въпроса и най-вече фактът, дали стрелям в правилната посока.
Благодаря ви.  :-*
Реалността е просто една прекалено упорита илюзия.

Ребека

• Hero Member
« Отговор #6597 -: Май 07, 2018, 08:09:37 pm »
Стреляш kaто пиратка самоделка -без време, цел и неконтролируемо. Та- какъв е въпроса -задай го и го изстреляй в целта демек  :012:

fortunades

• Hero Member
  • Публикации: 823
« Отговор #6598 -: Май 07, 2018, 08:21:26 pm »
Стреляш kaто пиратка самоделка -без време, цел и неконтролируемо. Та- какъв е въпроса -задай го и го изстреляй в целта демек  :012:
Х, ще ми предложи ли приятелство във фейсбук.  Е то го има горе на картата, в горния ляв ъгъл. Има си всичко. Само съм забравила да го отбележа май в поста.
Реалността е просто една прекалено упорита илюзия.

Ребека

• Hero Member
« Отговор #6599 -: Май 07, 2018, 09:01:50 pm »
Аха добре, ами не съм сигурна, че е -да отговора, тя е назована по име -следователно по 7 дом и марс У1 няма аспект с твоя У1 Венера, отделно Лунат,а като естествен сигнификатор прави каре със Слънце и няма връзка му вашите У3 .