Отдавна мислех да го кажа, но нали все гледам да не ме изкарват после лоша с директния си изказ- имаш нужда от психолог, но такъв, който е завършил медицина, а не ПУ
Въпросът ми може и да е неуместен, но не виждам по какъв начин изобщо въз основа на нечие участие във форум и нечии постове, се правят опити за индиректно поставяне на етикети и диагностициране. В достатъчно токсична среда живеем, за да си позволяваме и в интернет пространството някой да ни обижда или да се изказва по подобен начин. Оценявам винаги включванията ти и коментарите, чета с удоволствие, правя опити да се уча, но определено не съм тук, за да търпя нечие лошо възпитание, замаскирано зад директен изказ. На няколко пъти ми прави впечатление опитът за поучаване и за грозна намеса в личния ми свят с изразяване на мнение относно това как трябва да живея, кое е нормално и общоприето, как се бременее без секс и к'ви аджеба са тез' странни отношения мъж-жена. Мразя рамки, определям себе си като всичко друго, само не и като средностатистическа. Да си различен и често неразбран, не е лошо. Да имаш страхове - също.
Milba и тя ли има нужда от медицински психолог (да се чете психиатър или психотерапевт), след като има притеснея някакви? Не е нужно да се иронизира всеки, който има житейски проблеми, които му владеят ума, всеки, който търси отговори в астрологията и тук намира отдушник някакъв или себеподобни предвид интереса към езотериката. Спокойно всеки втрещен от изказванията ми тук, може да ги подминава. На никого не съм опряла пистолет да се включва по темите, които ме вълнуват. Не съм тук, за да се конфронтирам с никого, не ми е в характера просто, но в случая реагирам, защото и аз отдавна исках да отбележа, че има милион начини, по които едно нещо да бъде казано. Твоят определено обикновено е възможно най-нетактичният. Смятам, че човек трябва да се ограничава до това, само да отговори при добра воля без всички останали "качулки" и ненужни вметки. Последното изречение поне за мен е напълно излишно и го приемам не като съвет или загриженост за психичното ми здраве, а като опит някой да ме уязви и то публично. Сестра ми е лекар. Със сигурност, ако смяташе, че имам крещяща нужда от психоанализа или освидетелстване, щеше да ме насочи към специалист.
Лека нощ, психиатрията ме зове!