Не знам точно какво е влиянието на Юпитер върху здравето, но това и аз го наблюдавах. При Юпитер в рак много хора се оплакваха от стомашни и гинекологични проблеми, сега за 2-3 дена разбирам и за мои близки, които са ходили на профилактични прегледи на сърцето. Вероятно защото е най-голямата планета и няма как да не влияе във всяка една сфера от живота ни. При мен също е много силен Юпитер, въпреки, че е в знак на падение.
Според спецификата в активираната от Юпитер област
проблемът се уголемява ,ако търсим здравословен такъв,за разлика от Сатурн в същата позиция. Юпитер "цака" здравето ,при преяждане ,презадоволяване,пренатоварване,....или когато си
прескачаме сянката и разчитаме преди всичко на късмета .Като психосоматика-излишества във всички сфери,арогантно поведение,прекаляване,повече живеем в бъдещето ,отколкото сега .В натала -Юпитер на ъгъл,в аспект/знак на/със Светилата,в знак /към АСЦ ,с достойнства и наранен,6/12-ти ,опозиция.При транзит към/от него при опозиция /7-ми дом ,Везни,Телец,тенденция за влошаване на здравето ,поради естеството на Юпитер.