Автор Тема: Най-точни аспекти  (Прочетена 34078 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Най-точни аспекти
« Отговор #45 -: Юли 12, 2013, 12:32:21 pm »
За Diyana: куинконксът си е доста силен аспект, достоен да му се обърне внимание

За несъвпадите (специално куинконксите) в знаци на общ управител - тоест венерините и марсовите знаци, се казва, че не са типични - тъй като управителят е общ, планетите в тях въпреки, че не се "виждат", могат да се подкрепят и да работят заедно. В случая имаме замесени три дебилитирани планети - Слънце в падение, Марс и Венера в заточение и взаимна рецепция. Рени би казала, че и от трите може да се очаква нетипична изява. 

Личните ценности срещу общите, и понеже шефът е общ и то особено поставен-в тази ситуация никой няма да помогне-нито странични хора, нито случайни обстоятелства, компромисът ще е труден и вероятно могат да се очаква трудно възстановяване
Не знам за личните ценности срещу общите... Имам проблем с компромисите и отстъпчивостта. Имам проблем с йерархичните структури и авторитетите (по-скоро като слънчеви дефиниции, не толкова като мъжки фигури). Изпитвам чисто физически дискомфорт, ако трябва да се прилепя към идея, принцип, позиция, която не съм проверила, тествала, разучила лично и не е автентична. Затова имам и проблем с доверието и делегирането. Но работя цял живот по него, и откъм след сатурнова революция заболяването вече е хронифицирало, но в устойчива ремисия и със спорадични пристъпи.
С времето здравословното любопитство и любознателност се трансформира в обикновен скепсис. Но се напъвам да си признавам винаги, когато след задълбочено проучване, се окаже, че не съм била права за нещо. Това все още е мъчително изживяване, защото, разбира се, съм свикнала да съм винаги права и сън не ме лови, докато всички не ми признаят правото да съм права ;D. За целта съм много убедителна и звуча и изглеждам подобаващо достоверно.

Мъжете в живота са в конфликт-противопоставени от обстоятелствата
Не са. Значимите мъжки фигури около мен винаги са намирали път един към друг. Баща ми се влюби в партньора ми още преди аз да осъзная любовта си, и бяха много близки. С шефовете ми е горе-долу същото - все се оказват от една кръвна група и с по някое общо хоби или интерес. Сред приятелите ми има такива, с които не са първи дружки, но не са и в конфликтни отношения.

Diyana,при теб аспекта куинконкс между Слънце и Марс е интересен ,защото една от участващите планети е титуляр на този аспект.Диспозиторът и на двете планети е Венера ,а тя е в марсов знак ,значи затваря аспекта и когато по транзит ,прогресия ,дирекция застане така ,че се образува йод ,би трябвало да "жертваш" Слънцето си ,защото то става връх на конфигурацията,за да "видиш " Марс-а си. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #46 -: Юли 12, 2013, 12:47:07 pm »
"Кандидат -студентски справочник" -помниш ,нали  ;),това е моето тълкувание .

помня, но тогава не го разбрах и сега не го разбирам :)
дали не можеш да намериш други думи да обясниш

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #47 -: Юли 12, 2013, 07:00:11 pm »
секстил Меркурий-Сатурн

Най-точен секстил меркурий/сатурн, единият-тотален шеф
Спасяване на семейството/дома/личността чрез трезва мисъл и здрав, дистанциран подход
Има комуникации за оправяне, парламентьорска функция, по отношение на работна обстановка, ежедневието, семейството
Помагат щастливи стечения на обстоятелствата-да се появиш точно когато скандалът се разраства и да го предотвратиш, да спасиш някой-обикновено по-младите от гнева на по-старите, да помогнеш на авторитетите да наложат добрата структура на новаците

защо така избирателно, :o те са взаимно свързани - единият дава крайности опозе Луна-Юпитер/връзка 11-4/,раздуване,надценяване, обещава повече,отколкото може да поеме като отговорност ,другият най-точен  е за да компенсира тези крайности с  трезвият разчет,мисъл, хладна дистанцираност и поглед отстрани,извън бушуващите емоции на първият,отговорност и човек на честа,каквото обещае изпълнява-по  секстилът Меркурий-Сатурн/връзка 1-5/ синя каска,умиротворител

Рени

• Hero Member
« Отговор #48 -: Юли 12, 2013, 07:27:02 pm »
"Кандидат -студентски справочник" -помниш ,нали  ;),това е моето тълкувание .

помня, но тогава не го разбрах и сега не го разбирам :)
дали не можеш да намериш други думи да обясниш

Амбиции за компетентност във  всички сфери като информираност в полза на другите. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

strelicka

• Hero Member
« Отговор #49 -: Юли 12, 2013, 08:11:21 pm »

А опозицията на марс-меркурий си е до гроб работа, колкото и да съм я осъзнала и работила. Като видя някой подобен го съветвам на всеки 2 години,проверено по ефемеридите да се"сдържа". Аз само тогава съм била торнадо и съм губила, но не и след като знам...

какво си губила :o

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #50 -: Юли 12, 2013, 09:59:47 pm »

А опозицията на марс-меркурий си е до гроб работа, колкото и да съм я осъзнала и работила. Като видя някой подобен го съветвам на всеки 2 години,проверено по ефемеридите да се"сдържа". Аз само тогава съм била торнадо и съм губила, но не и след като знам...

Торнадо в приказките, марс ретро се изявява чрез меркурий-много енергия и сарказъм, гневът намира отровните думи. Добре за мен, но за другите не е. Вече не си го позволявам дори и 1 годишно и все ено съм без зъби  :DТочно съм като онази змия ,дето даже не съска камо ли да хапе, ама надявам се да сублимирам грубата енергия в да речем-в усъвършенстване на мен си в хобита, нтереси...аз писах в темата за марс, при мен е той-особен, не мога да го използвач директно-бият ме през пръстите... 8)

Papy

• Hero Member
« Отговор #51 -: Юли 12, 2013, 11:07:31 pm »
Амбиции за компетентност във  всички сфери като информираност в полза на другите. :)

Няма такова нещо, всъщност интересите ми се свеждат до 2-3 науки и 2-3 хобита, някои по-задълбочени, което е даже под средностатистическото

Повечето хора се интересуват сериозно поне от 1 спорт и поне малко от политика, ходят на опера поне 1 в годината и т.н.

strelicka

• Hero Member
« Отговор #52 -: Юли 13, 2013, 07:56:18 am »

Повечето хора се интересуват сериозно поне от 1 спорт и поне малко от политика, ходят на опера поне 1 в годината и т.н.

аз пък все от изключенията на повечето.... и на сериозно,... тия на асц.си казват думата
мразим рамките, освен за картини и гоблени 8)

strelicka

• Hero Member
« Отговор #53 -: Юли 13, 2013, 08:00:20 am »

Торнадо в приказките, марс ретро се изявява чрез меркурий-много енергия и сарказъм, гневът намира отровните думи. Добре за мен, но за другите не е. Вече не си го позволявам дори и 1 годишно и все ено съм без зъби  :DТочно съм като онази змия ,дето даже не съска камо ли да хапе, ама надявам се да сублимирам грубата енергия в да речем-в усъвършенстване на мен си в хобита, нтереси...аз писах в темата за марс, при мен е той-особен, не мога да го използвач директно-бият ме през пръстите... 8)

двойно разцепен език,убиваш с думи,ами освобождавай всеки ден ,за да не трупаш гняв и да концентрираш отровата,а ти се сдържаш,природа не мож й избяга 8)

Рени

• Hero Member
« Отговор #54 -: Юли 13, 2013, 11:36:40 am »
Аспектът опозиция между Меркурий /Марс е проблематичен за Марс ,не толкова за Меркурий защото първия не желае да си сътрудничи с никой и в зависимост от това човек ,към принципа на коя планета е по-настроен ,изразява раздразнението си чрез нея.Винаги тази комбинация разкрива връзките между близки родственици ,колеги ,съседи и щом аспекта е напрегнат ,нещо в тяхното поведение винаги ще ни дразни ( а всъщност това същото е в нас)  ,тук в частност е опозиция ,което е бонус ,защото има възможност да се "чуе" и тяхната гледна точка ,да се отиграят техните позиции.За целта е добре да се ползва жокер от Венера в натала ,как това ще се случи или планети в нейния знак ,дом ,също ако има и плавни аспекти към този аспект .Тук думите могат да се използват както спомена Enigma,за да обидим някой или съсипем, или пък да се опитаме да се свържем  с другия ,да го утешим,да се сближим с него.Капанът тук е ,че винаги влизаме в "битки" и борба за с околните ,особено близките до нас,за да докажем кой е "водача" ,"главатарят на племето" ,чрез спорове най-вече ,но повече изглежда на детска игра ,защото тук няма перспектива ,  няма комуникация между разум и действие.Относно това ,доколко осъзнаваме даден аспект при активирането му от транзити ,прогресия,зависи от цялата карта и затова е добре да има нещо "приятно " по натал към Меркурий,3-ти дом ,планети в знаци на Меркурий с плавни аспекти иначе ще стигнем само до "база 3-пазарене".
Но пък тази комбинация между Марс и Меркурий ,ако е свързана по някакъв начин с 3/6/11-ти домове,с въздушен или огнен елемент дава ум като бръснач ,силно вдъхновява другите с речта си ,силна връзка със света на митовете и легендите,интуитивно познание.

Papy

• Hero Member
« Отговор #55 -: Юли 13, 2013, 11:55:14 am »
Тоест при опозиция-каквато и да е-винаги се надяваме венера да помогне с нещо, или само като е замесен марс?

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #56 -: Юли 13, 2013, 12:22:54 pm »
Така е, Рени, знам, отдавна чета, мисля, че се интегрирах по венера, управлява ми трети и е в 9 в телец в съвпад сатурн, мисля че станах дълготърпелива-почти теле. Мразя грубостта и накърняването на другия, който и да е той, дори да не е прав, дори да е груб. Отклонение-защо марс екзалтира в обителта на сатурн-има си мъдра причина, дори да не е приятно... Живея до стадиона, когато тичам там, всичко е наред, чисто физически канализирам на марс негативите.
Намирам за постижение с годините ,че дори когато някой ме обиди, рядко се случва/отвътре не резонирам с агресия-затова/ успявам да се въздържа и не изпитвам гняв, а умът ми е бърз и мога да му кажа гадни, но верни неща, които ще помни с години...на кого е нужно, на моето его, което трябва да победи ли?-това е глупаво.

Рени

• Hero Member
« Отговор #57 -: Юли 13, 2013, 12:29:34 pm »
При всяка една опозиция са замесени взаимоотношения -какви ,ще покажат планети,знаци ,домове. .Венера се ползва в ,защото тя свързва и е достатъчно дипломатична за да изслуша и другата гледна точка ...

Papy

• Hero Member
« Отговор #58 -: Юли 13, 2013, 12:32:09 pm »
При всяка една опозиция са замесени взаимоотношения -какви ,ще покажат планети,знаци ,домове.

Мерси :)
Аналогично при квадрат?

Рени

• Hero Member
« Отговор #59 -: Юли 13, 2013, 12:36:51 pm »
Така е, Рени, знам, отдавна чета, мисля, че се интегрирах по венера, управлява ми трети и е в 9 в телец в съвпад сатурн, мисля че станах дълготърпелива-почти теле. Мразя грубостта и накърняването на другия, който и да е той, дори да не е прав, дори да е груб. Отклонение-защо марс екзалтира в обителта на сатурн-има си мъдра причина, дори да не е приятно... Живея до стадиона, когато тичам там, всичко е наред, чисто физически канализирам на марс негативите.
Намирам за постижение с годините ,че дори когато някой ме обиди, рядко се случва/отвътре не резонирам с агресия-затова/ успявам да се въздържа и не изпитвам гняв, а умът ми е бърз и мога да му кажа гадни, но верни неща, които ще помни с години...на кого е нужно, на моето его, което трябва да победи ли?-това е глупаво.

Страхотно! И аз когато спортувах ,цялата ми "откровена' енергия се изливаше в спорта ,след това по някакъв начин в професията ми ,защото и при нея има достатъчно динамика ,но въпреки всичко -аз обичам да побеждавам и за мен това е важно -стелиум в Овен със Сатурн там и Марс в 1-ви дом и нищо "разтоварващо" към това "Аззззззззззззззззз..." ,това имах предвид ,че натала понякога просто не "пуска" ,единствено Нептун донякъде рафинира ,заобля ръбестата ми природа . :)