Автор Тема: Катастрофи  (Прочетена 27526 пъти)

Santi

• Hero Member
  • Публикации: 660
  • Nonsense
Re: Катастрофи
« Отговор #45 -: Март 07, 2014, 10:44:59 pm »
Нямах предвид, че Регул носи виолентност, не съм чел нещо подобно.

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #46 -: Март 07, 2014, 11:37:36 pm »
Enigma, аз не се тръшкам, а се шегувам с катастрофалното си в картата. Но няма как да ми видите доброто разположение на духа през монитора.  :) Последното, от което ме е страх, е смъртта. И болки мога да търпя, и не ми е жал да напусна сцената, например внезапно. Затова все казвам, каквото дойде, все от нещо трябва да дойде повод за букети. Вече завърших училище и се ожених, така че...  :012:

Със сериозен тон ме интересува проявлението на тези енергии във вътрешен, психологически план, това, за което и ти говориш. Защото ние сме като алхимици и някои от нас наистина са способни да превърнат оловото в злато. И често го правим неосъзнато. Предполагам в себе си, както и във всеки от нас, имам дълбоко чувство за липса на контрол в ситуацията, даже и да не си признавам, което се случва при някакъв инцидент, и занимания с бедствия и щуротии те подготвя хем психически, хем физически, хем увеличава контрола, хем помага за приемането на онази част, върху която не може да се има контрол. А и чистият астрологичен интерес също си има своя дял в разискванията. :)
Ами ти си Риби, но Водолеят не вижда рибите-съседни знаци. Ти по риби трябва да ни разкажеш за алхимията на вътрешното проявление, или-по-високото ниво. ШШШШт, това е мръсна дума по форумите-висша октава, по -висше проявление, свободна воля, психология. Няма такова-има прогностика, като в Средновековието.
 Моят/твоят личен  личен избор-да търсиш и да си висока еманация на картата си, на себе си...
Астрологията помага да систематизираш, но ти си преди нея, както и аз, предполагам. ;) ;)и да-знам. :72:
Тук ще видиш точна прогностика и липса на свободна воля за натива, няма психология и характерология....изборът е твой, колко да е нож науката и колко да е помощно средство.
Аз с времето разбрах, че астрологията ми подпомага свободната воля, но минаха години....

Контролът е липсата на контрол. само себе си можеш да контролираш, тогава и света-само евентуално, и ако е нужно-за теб.,той почва и свършва в ума сърцето. Всичко е вътре...Ти го знаеш по-добре, дали го признаваш е друга бира, опера....хахаха
« Последна редакция: Март 07, 2014, 11:48:01 pm от enigma »

Smarta

• Hero Member
  • Публикации: 537
« Отговор #47 -: Март 08, 2014, 01:16:35 am »
Като риба мога да кажа, че понякога преяждам, може би по-правилно е "препивам"  :012: с астрология и тогава просто спирам и си казвам, астрологията може би е супер, но ти не можеш да я разбереш цялата, не можеш да си голяма колкото е тя. И тогава се моля. Имам предвид, че се моля извън обичайното всекидневно молене във вид на постоянна благодарност за всичко, ама искрена, а не насилствена защото така трябва. Понеже пък астрологията и в най-съвършения си вид не може да се допре до ония честоти, където обитава по-непроявената част на Бога. Приказваме си... с мен си. Аз си се възприемам като Господ във всяко едно отношение и приемам, че умът ми функционира на твърде ниски честоти, за да може да осмисли какъв Господ съм аз, затова си говоря чрез сърцето, оплаквам си се най-искрено и ми олеква - "сега ме е страх от еди-какво-си", може да е тъпо и утре да се смея, но днес е така. Всичко е въпрос на приемане и на признаване.

Нещата са по-прости отколкото изглеждат. Стават сложни от отричането. Всеки нещо отрича. Някои не искат да умрат, други да загубят близък, трети да се провалят. Всичко се оправя, когато го приемеш като естествена част от живота и тогава дори изпитваш удоволствие само поради факта, че имаш потенциалния шанс да изживееш и това - в друго състояние на ума, определяно като гадно. Сигурно преди да се роди, душата така вълнуващо възприема разнообразието от опит.

Намирам за трудно само едно, да си излезеш от картата. Не че някога наистина можеш да излезеш докато си жив. Но можеш наполовина, когато изцяло осъзнаеш какво те движи и защо те движи, и повече да не си пионка на това движение. Те събитията пак си се случват, но не те юркат като новобранец нагоре-надолу. Емоциите пак ги има, но какво от това, това са си едни емоции и нищо повече. Има едно състояние на съзнанието, което преживява пълноценно събитията, но едновременно запазва дистанция от по-висока перспектива и никога не е изцяло във филма. Да си излезеш от картата е да излезеш от филма. Това състояние е източник на непрестанно блажено удоволствие, а щом се закрепи да му е навик, човек така си остава май до края. Може за кратко нещо да го зашемети, но бързо връща самообладание.

Аз веднъж го написах, но не помня къде, тук или в другия форум, то е мисъл на Юнг, но и на кой знае колко преди него - всички вътрешни импулси, които човек не осъзнава, ги среща като съдба. Колкото повече осъзнава, толкова по-малко е нужно да се случва от разтърсващ или проблематичен вид. Или може би се случва, но човекът го възприема друго яче.

Същевременно се възхищавам на древните, най-вече за смелостта, но и още повече за познанията, да предсказват точно много конкретни неща. И сега искам да задълбая точно в античната астрология. Колкото и да се осъзнавам, това няма да махне всички ония правила на Уилям Лили от моята карта, според които, ако някой ще мре около случаен терорист, то аз съм пълноценен кандидат. Това обаче ме кара да си ценя живота още повече и да не го губя в песимистично мислене, страхове или лошо настроение. Даже напротив.

Имам едно упражнение, което сама си измислих случайно. Когато ме стегне шапката, си представям, че ще умра след 5 минути и нищо не мога да направя, за да го променя. Вживявам се. И тогава остава единственото, как ще прекарам следващите 5 минути. Те са твърде малко за равносметки и завещания. Имам време само колкото да се успокоя, за да замина в спокойно състояние на духа. Това е по-важно, отколкото човек предполага. Внезапната, неочаквана и шокова смърт оставя такива травми... Някой ден ще дойде ред и на кармичната астрология. Понякога ми се е случвало да правя това упражнение осемдесет пъти за денонощие. Тогава установявам липсата на концентрация. Ако да кажем ме мъчи депресия, а аз имах скоро квадрат на Сатурн към Луната и У/АЦ, значи това упражнение отрезвява много. И успокоява. Не знам дали всеки би могъл да го направи. Аз понеже съм чакала смъртта доста време, при това със съжаление, и накрая даже я дочаках, та ми идва реалистично. Аз и сега я усещам, във всеки един момент, в който помисля за нея, и я чувствам как ми диша в лицето. Това ме успокоява много. Маха всички тъпотии от живота, всичко що е излишно, само това с истинска стойност остава. Кара ме да се чувствам влюбена в живота. Кара ме да живея така, че да не правя компромис със съвестта си в нито една секунда, и после нямам за какво да съжалявам. Мога да си замина спокойна във всеки един момент, когато метеорит се забие в мойта ос на Алдебаран-Антарес и ми гръмне ИЦ-то.

В този смисъл се чувствам далеч над астрологията. Тя ще ми предскаже съвсем точно, и ще ми се случи. И какво от това? Една част от мен може да се затръшка и да драматизира. Другата част от мене много отдавна е над тия работи и живее по силата на чистото любопитство и удоволствие от живота. Стане нещо и мине много бързо, защото просто се е отлистила още една страница и нещо ново съм научила и какво? Ами прекрасно! Рибешки му работи.

Най-важното е и то е за на края, че в това състояние човек за първи път е способен да усеща истинските неща много дълбоко в себе си, защото вече не ги заменя с разни страхове, желания, опасения и т.н. Тогава човек се свързва с истинската обич много дълбоко в себе си, тогава все едно се събужда напълно. Изчезват защитите, допирът до другите е толкова осезаем и дълбок, всички цветове са толкова ярки... все едно си се надрусал... перманентно. Няма пози, няма правене, няма състезания, няма доказване, няма страхове, няма нищо от това, което е било. Не знам дали мога да го пресъздам. Не знам дали и трябва. Но това е - радваш се на живота просто защото Е, а в замяна получаваш скритите причини за всичко.
« Последна редакция: Март 08, 2014, 01:29:36 am от Smarta »

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #49 -: Март 08, 2014, 10:51:56 am »
Smarta,ти с кой тип катастрофа/и се идентифицираш ?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

enigma

• Hero Member
« Отговор #50 -: Март 08, 2014, 11:11:41 am »
Смарта, радвам се че поясни и аз мисля като теб, точно! :08:
Просто имам едно изкривявавне-да утешавам, а то се оказва не било нужно. Точно така е -и като имаш време, години да промениш донякъде вътрешни нагласи, разбиране ,възприятие, понеже си разбрал чрез астрологията силните и слабите си страни, то -те се поизменят, оттам и събитийността. Точно в синхрон с Юнг.
Това е друга вариация на предишен разговор. :)

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #51 -: Март 08, 2014, 06:20:48 pm »
"Катострофа" е метафора. Можем да "катастрофираме" в комуникациите- един и същи дом отговаря и за физическото ни преместване от точка до точка, и това- само на духа- посредство общението със себеподобни.

enigma

• Hero Member
« Отговор #52 -: Март 08, 2014, 06:21:41 pm »
"Катострофа" е метафора. Можем да "катастрофираме" в комуникациите- един и същи дом отговаря и за физическото ни преместване от точка до точка, и това- само на духа- посредство общението със себеподобни.
Добре завърнала се, Уранче! :58:

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #53 -: Март 08, 2014, 06:26:06 pm »
Добре завърнала се, Уранче! :58:
Благодаря! :)

Smarta

• Hero Member
  • Публикации: 537
« Отговор #54 -: Март 08, 2014, 06:58:51 pm »
Хеллоу, Уран! :)

Рени, не съм се замисляла. Всъщност не съм се идентифицирала с някакъв тип катастрофи.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #55 -: Октомври 02, 2014, 07:03:52 pm »
1 октомври 2014 16ч59м-взрив в Горни Лом
Вече е официално оповестено-15 жертви
До последно се надявах някой да е оцелял

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #56 -: Октомври 02, 2014, 07:47:16 pm »
За 16 години-9 взрива,дали жертвите са просто 15 ?!?  :o
Просто поредното безотговорно и антихуманно отношение към хората въобще .Много интересна извадка като статистика беше поднесена -143 нарушения  за периода 2010г.-2014 г , са установени от Инспекцията по труда и завода не е затворен, хм  :017: ....съпоставено да речем с, липса на отделен хладилник за съхранение на яйца и 2 мивки в заведение за обществено хранене и е отнето разрешението му за ползване като такова или въобще няма, същото ?!?
Много често започнаха да се случват 01.10.2014 г.- кой да попитам : Колко струва един човешки живот и къде точно се случва катастрофата  :96:
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #57 -: Октомври 02, 2014, 08:26:09 pm »
Дано не прозвуча цинично,но сега добре ще обезщетят семействата на загиналите.
Другото което е вероятността да има взривове в такова производство си е голяма-няма да се случи там където произвеждат мармалад или берат чушки. Нарушения сигурно има,но едва ли взривът е станал заради тези нарушения.Предполагам,че някое съоръжение е дефектирало и е произтекла трагичната авария.И нито едно нарушение да нямаше пак хората щяха да се взривят и нямаше как да бъде спряно-взривът е процес,който не може да бъде потушен с нищо(изправно).  Тези хора са знаели къде отиват на работа,а и всяка професия си носи рисковете за живота,дори и счетоводството. И ако все пак е имало животозастрашаващи нарушения работниците са ги знаели и са постъпили небрежно към себе си като не са сезирали органите дали от страх,дали от подценяване на опасността.
 Рискове на професията.Скоро къде-в Австрия ли стана взрив?Не си спомням добре,но беше страна,която се слави със спазване на строги технологични изисквания.Там хората не вярвам да не са свели до минимум неизправностите,но така е-тежки аварии и в бъдеще ще се случват в опасните сектори по цял свят-никой не може да ги изолира
« Последна редакция: Октомври 02, 2014, 08:30:13 pm от Дракониада »
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Papy

• Hero Member
« Отговор #58 -: Октомври 02, 2014, 08:34:11 pm »
Да, Рени, жалка картинка, язък за хорицата
Още като чух, че са влезли първи не екипите на бърза помощ, а разни военни и подобни...
Обаче гледах какво е снимал някакъв безмоторен самолет-ми то равно като тепсия-ни помен от завод

Papy

• Hero Member
« Отговор #59 -: Октомври 02, 2014, 08:36:25 pm »
Дракониада, не си права
Гърците ги пращат при нас тия бомби ли са, какво са, защото не искат да рискуват
А ние си рискуваме с кеф-за 200лв, едно семейство има-и двамата родители загинали, две деца сираци