Автор Тема: Катастрофи  (Прочетена 27521 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Катастрофи
« Отговор #75 -: Октомври 03, 2014, 12:21:24 am »
Гърците ги пращат при нас тия бомби ли са, какво са, защото не искат да рискуват
А ние си рискуваме с кеф-за 200лв, едно семейство има-и двамата родители загинали, две деца сираци
Гърците не ни ги пращат насила, собствениците на такива площадки за обезвредяване на боеприпаси сами си ги договарят, а после, след като свършат военната задача го удрят на печалбарство- взривните материали, взети от снаряди, мини и т.н не ги унищожават, а ги препродават на черния пазар на терористични организации и групировки, не им е достатъчна печалбата от това да предават металите на скрап
а това, че правели за мините и граждански цели взрив е хвърляне на прах в очите на хорицата

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #76 -: Октомври 03, 2014, 12:28:09 am »
Не съм чула някой да се бори,за да не се случи на някой друг след това.  :)
Ами почни ти, поеми инициативата...
Как майки се обединиха в борба срещу жертвите на деца по пътищата, не че са спрели да прегазват пешеходци, но все някое дете са опазили след техните инициативи за поставяне на легнали полицаи, светофари, неонови зебри на места, където липсват, а са необходими

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #77 -: Октомври 03, 2014, 07:02:44 am »
истината е ,че ни обединява като нация по-често болката,отколкото радостта
промяната е в мисъл- формата  :72:

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #78 -: Октомври 03, 2014, 08:34:22 am »
Йордан Бакалов каза, че 2010 неговото министерство е дало становище, че не стават тия цехове. Друго-позволително становище-няма. Опира до връзки и чадъри работата. Жалко за хората

Дракониада, твоите каузи не успяват, но моите-да. Колкото повече хора застават зад една идея, толкова по-голям е шансът нещо да се промени-дори да е само за 1 човек, пак си е струвало
Скапана ни е държавата, спор няма

MayFlower

• Sr. Member
  • Публикации: 457
« Отговор #79 -: Октомври 03, 2014, 11:48:41 am »
Така става в България, когато предприятия и язовири се продават на разни съмнителни типове, които си нямат хал хибер от това как да ги управляват. Снощи Волен говореше, че още юни 2012 са имали проекто-закон, според който да бъдат национализирани тези заводи и може би тази трагедия щеше да бъде избегната.
Чудно ми е само защо при константирани толкова нарушения от преди, не са били затворили завода досега?

Ами защото очевидно това е България :(
Държавата в която съм в момента, е известна със строгото си законодателство точно касаещо мерки за безопасни условия на труд. Спазват се стриктно правилата, проверки постоянно, но си има и отговорно съзнание както на индивида, така и на управниците.
Колко струва животът на работниците в България?!Не казвам че не се случват и инциденти понякога независимо от мерките за безопасност, но вероятността за такива е по-минимална при недопускането на сериозни нарушения, както е било в случая.

Много ми е жал за загиналите, нека почиват в мир :(

Дали предстоящото лунно затъмнение няма отношение към инцидента, някой гледал ли е къде попада в картата на България?

Tanya

• Hero Member
  • Публикации: 635
« Отговор #80 -: Октомври 03, 2014, 11:59:10 am »
Аз бях потресена вчера от едно съобщение за катастрофата, в което се казваше, че работниците от цеха буквално,  цитирам "са се изпарили"..Телата им, както се разбра ги няма.. Само отделни части от крайници.. Дали са разбрали изобщо, какво се случва, дали са разбали, че умират.. приживе. Не са агонизирали, не са изпитали вероятно никаква телесна болка, ако са осъзнали, че умират, то е било само за частици от секундата.. И Край..
Според ведическото учение  внезапната смърт е неблагоприятна смърт. Душата няма достатъчно време да се пренастрои, да се подготви за прехода.. Умирането е процес, в който душата напуска тялото... А какво се случва обаче  с този процес, когато тялото внезапно изчезва и що за карма е това?
Разгледах преди малко картата на катастрофата...Това, което се набива на очи е изключителната пренаселеност на знака скорпион. Освен Марс, който се намиа в собствен знак тук са Маади, Гулика, Арудха лагна, Панапада лагна, а също и БригуБинду.. Както знаем, знака скорпион може да бъде определен метафорично, като вряща вода, която се изпарява.
От дуга страна Луната в този момет се намира  в накшатрата Мула (в огнения знак  Стрелец) - оста и плашеща, която предазполага към разрушения,  аварии, нещастия..Тя се управлява от  Кету, който е синоним на изчезване, изпаряване, незримост...
Съболезнования на близките, а на загиналите Вечна им памет!
Днес прочетох, че 15 мин. след първоначалния взрив е звъняно на 112 от предприятието - иска ми се да вярвам, че е някаква измислица, защото 15 мин. агония..  :( Дано поне смъртта им е била лека и не са изпитали болка.
"За да създадеш приятелство с Бог, трябва да си му равен, в противен случай това е лошо приятелство и ще се превърне в просия."
                                    Свами Рама

Yaya

• Hero Member
  • Публикации: 1607
« Отговор #81 -: Октомври 03, 2014, 01:53:25 pm »

Това е някакъв кошмар. Сякаш живеем в един филм на ужасите. Няма ли край или перди това държавата трябва да изчезне и да престане да съществува????

Да ги прости Бог хората.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #82 -: Октомври 03, 2014, 02:05:25 pm »
Номерологично датата на катастрофата е 1.10.2014- редуцира се до 9-числото на Марс,експлозии .Астрологично мунданно Луната е била съвпад с Плутон в козирог,който е в квадратура с Уран в овен,нещо като пренос на светлина в хорарите .Лунното затъмнение на 8.10 също участва-кървава Луна съвпад с Уран в овен . Изненадва ме как така въобще се отразява от медиите-това е секретен военен обект,една година от военната служба съм бил в такъв,охраната беше по засилена отколкото на граница,вече сме в НАТО,но би трябвало да се спазва секретност най-малкото против терористи .Обяснявам си го единствено,че някой пак използва класическото отвличане на вниманието от изборите .

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #83 -: Октомври 03, 2014, 08:45:37 pm »
И какво му е добрето на това обезщетяване. 2500 лв на човек... Това е подигравка с хората, както и заплатите, които са получавали...Толкова ли е евтин човешкият живот в България? Изглежда толкова. Печално  и трагично.
Не следя случая,но тези 2500лв мисля,че са от държавата-т.е от нас.В българското трудово законодателство обаче има клауза,според която всеки работодател е задължен да застрахова служителите си за трудова злополука.Семействата им сега ще получат застраховки живот.

Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #84 -: Октомври 03, 2014, 08:47:11 pm »
По отношение на моите обществени каузи те не успяват мащабно,но си ги бутам напълно сама с моите средства и моите усилия.Не ме интересува много,че никой от близките ми не застана с мен-аз правя това,което е по силите ми.

Извинявайте,но никога не ми е било тема да участвам във форумно ридаене на чужди гробища-много ми е цинично.
« Последна редакция: Октомври 03, 2014, 08:51:03 pm от Дракониада »

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1919
« Отговор #85 -: Октомври 03, 2014, 09:18:43 pm »
@Дракониада

Може би цинизмът е другаде. Например в отдалечаването от присъщите ни човешки качества, едно, от които е емпатията - характерна само на човека.

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #86 -: Октомври 03, 2014, 09:26:03 pm »
@Дракониада

Може би цинизмът е другаде. Например в отдалечаването от присъщите ни човешки качества, едно, от които е емпатията - характерна само на човека.
Емпатията е грозна на дела,на думи мога да я понасям сравнително леко.  ;)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #87 -: Октомври 03, 2014, 09:28:31 pm »
Да не водим такива спорове, всеки е какъвто е, какъвто може и иска да е

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #88 -: Октомври 03, 2014, 09:29:08 pm »
Да не водим такива спорове, всеки е какъвто е, какъвто може и иска да е
Мъдро.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #89 -: Октомври 03, 2014, 09:29:45 pm »
Емпатията е грозна на дела

В какъв смисъл?  :017:

На практика установих, че тия, дето най-много реват и най-много (и показно) съпреживяват неща, които не ги засягат, същевременно могат да бъдат изключително жестоки и коравосърдечни спрямо близките.

Простете за оф топика.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui