Уране, изживяла съм го този аспект. Заради това съм го описала. Но и не съм последовател на идеята, че напрегнатите аспекти категорично показват несъвместимост между двама човека. Както и плутонови, сатурнови... Не са леки, в никакъв случай.
Моите Плутон и Сатурн са в опозиция със светилата на седмодомието. Много силно му бъркам в здравето на моменти. В началото му беше трудно, защото и без да правя нищо, самото ми присъствие го караше да се чувства, че искам да го контролирам, охладя, вкарам в някаква рамка. Нали... аз и рамка=магаре и сандали. Но той така усещаше Сатурн и Плутон.
Луната му е управител на 9, а Слънцето на 10 дом. При него промените са лични, не само по домове. Бил е семеен мъж, с изградени навици в това отношение. Чрез мен трябваше символично да убие старите си разбирания за себе си и жената, съпругата, положението в обществото. И да види, че има и друг тип жени. Но не беше лесно. Чисто ежедневно - не беше свикнал да бъде придружаван от жената до себе си. Макар и толкова години семеен. В началото за мен беше проблем. Чувствах се зле. Обсесиите. :72: Когато спрях да се интересувам от темата, нещата се получиха. Излизахме разделени и точно след 10 минути се откривахме, защото не ни свърташе. По отношение на Луна като у9 - започна да се интересува от други религии и философии. А беше много категоричен във вярата си преди да имаме връзка. Но се пропука. Все едно някаква какавида беше. Не съм го натискала никога за повече разчупеност. Нито му навирам интересите си.
Разбирам го за натегнат аспект на Плутон към Луна. И без да го желае някой, Луната може да се чувства наранена, заплашена, да е в отбранителна позиция.
Негов Плутон е в съвпад с мой Меркурий - у5 и 8. Какво да кажа... промени, промени, прераждане по отношение на 5 и 8 дом. Той съвсем буквално ме възроди в миг, в който не вярвах някога отново да изпитам любов към мъж, както и сексуално желание към такъв. Но промените дойдоха с голяма мъка. В някои мигове със собствената си личност ми изливаше тонове плутонщина, без да го желае, това е било моя проекция. Стигнах дъното в начин на мислене. И изплувах. Дъното го стигнах, когато транзитен Плутон направи каре към Меркурий. :012:
По отношение на 5 дом и децата също ми се наложи да премина през Ад. Аз не съм родител в истински смисъл. Нямах време да заживея с идеята, че трябва да замествам някак майката на детето му. В един момент си сам дете, в следващ момент се налага да станеш родител под някаква форма. Нямах тези 9 месеца, през които една жена заживява с идеята, че ще има дете, свиква с присъствието на дете, когато е в утробата й. Директно влязох в боя. Което беше много трудно за мен и детето. Но чрез него направих промени. До степен да се науча да обичам дете, което не съм родила. И е трудно, и е отговорно. Защото нямаш право на много грешки спрямо детето, защото то ги приема по-лично, когато са от 'чужд' човек.
Благодаря на Вселената, че ми даде този опит чрез него. Каквото трудно има в мен, наложи се да го разруши. За да изляза от рамките си.
Има и много хубави моменти от тези аспекти. Но са лични и е невъзпитано да ги споделям. :012:
Репси :08: Ако се случваше с всеки човек, нямаше да е специално.