art7ess, ограничи посоката с астрология, без значение чий е коментара, това пречи на обективността.
Венера -Марс
пасивен-активен принцип
за да не се сърдят:
Марс Овен-Венера Везни
активен/дневен-активен/дневен
Марс Скорпион-Венера Телец
пасивен/нощен-пасивен/нощен
Венера е Ок в знаците от своя тригон
Марс е Първи в знаците от своя тригон
Венера показва как жената се свързва и демонстрира своята женственост(женско его)
Марс показва как мъжът утвърждава и впечатлява със своята мъжественост( мъжко его0
Венера е мирът, Марс-войната,едното е продължение на другото.
Символиката за любовта, която се крие във Венера не е случайна, защото всичко хармонично, красиво, отразява принципа любов. Това са видели древните, това са ни завещали, ако смяташ, че са ни излъгали има още няколко дни да провериш- излез на терасата си и ми кажи кой виждаш: Венера или Нептун ?
Венера и Марс в картата винаги се разглеждат заедно, защото отразяват един и същи принцип, но диаметрално показан-огледалото, бе . Кое тук му е сложното ?!/
Всички се раждаме незавършени, иначе се обезсмисля цялата същност, в случая на астрологията. И за да бъдеш с някой партньор, нали трябва да се свържеш с него, да го прецениш, но и той да те прецени, което неминуемо налага обмен на чувства, емоции и мисли- не задължително романтични. Аз не съм сложила ограничения, скобички, рамка на "какво е любов". Има любов и по Луна, и по Венера, и по Нептун, аз коментирах оценката, а тя винаги е свързана с
втори.
Астрологията е въпроси не отговори.
Защо има двойки знаци, двойки домове и т.н. ?
( Ще ми бъде приятно, иначе, да си побеседваме за женската и мъжката психология, за любовните и сексуални фантазми, за" голямата илюзия любов", за пресечната точка на езиците, за средностатистическия човек , за прословутото "добро" ,"мило" отношение и нормалното "лошо" такова. Тук много хора не само се интересуват от психология, но и се занимават с тази материя, но същата не е обект на коментари, даже често се предпочита, да не се тълкуват астрологичните казуси през призмата на същата-въпрос на Венера )