Автор Тема: Луна  (Прочетена 31166 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Луна
« Отговор #45 -: Юни 10, 2014, 11:42:49 am »
Не мога да разбера кога луната описва жената, която се грижи за детето, най-често майката, понякога-бабата, и кога не. Не е до дневни/нощни карти...
Вариантът с "така гледа на нея детето", го изключвам от казуса, защото ако майката примерно е митничар, тя е такава и за двете си деца :) и нещо би трябвало да го подсказва.

Цитат
кога луната описва жената, която се грижи за детето, най-често майката, понякога-бабата, и кога не. 

Слънце,Луна-1-ви /4-ти/5-ти/7-ми дом ; 9/10 -Юпитер/Сатурн -леля,чичо,съсед или обществени наложени такива .
Стартът е 4-ти дом и оттам разглеждаш всеки трети производен като отношение ,всеки втори като резултат по казуса "баба/дядо -друг " ,със съответните сигнификатори.По-подробно могат да ти обяснят всички тук ,които четат астрологичен анализ без проблем,така че да разбереш защо бабата или председателят на ОФ организацията отглеждат детето.
Към всичко това се гледат и външните планети в периода ,защото всяко време си има и иска своите обществени нужди и норми -сега ,колко баби си гледат внучетата , с тези летни школи,частни бавачки-гледачки и т.н. ?!?
Спирала-това е  ,но не на "Max Factor". :)

Цитат
Вариантът с "така гледа на нея детето", го изключвам от казуса, защото ако майката примерно е митничар, тя е такава и за двете си деца :) и нещо би трябвало да го подсказва. 

Това ,че ти изключваш нещо ,не значи ,че то не остава включено ,защото майката е митничар,но едното дете се гордее,с професията на  майка си ,но другото -не и отказва да я види като такава,едното може да казва ,че майка му има друга професия ,а другото -не и още много такива примери.Сега ,понеже знам,че ще ме попиташ ,ако и двете деца имат в един и същ знак Луна и горе-долу сходна аспектация -отразяват различен избор по Слънце;при родени близнаци е най-интересен казуса и все още го тълкувам ,чрез комбин-карта,но явно трябва да започна и да чета повече.

Papy,то е казано,не подсказано,явно или още не можем да го прочетем или никога няма да можем-опа!-извинявам се,сложих всички под общ знаменател,има хора ,които го разчитат. ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #46 -: Юни 10, 2014, 11:51:41 am »
Лили ,ти как се чувстваш и съответно какъв човек си ?
И разбира се,астрологичния прочит на същите ,за да се поясни твоят коментар/мнение. :)

Мисля, че за горния случай съм посочила знака и аспектите на Луната.

В друга тема вече сме коментирали многото тронови планети в една карта - случаят е такъв, има доста планети с есенциални достойнства и тригон между светилата. Такива хора според мен не смятат, че нещо трябва да променят в себе си - дори ако целият свят ги гледа с присмех, те живеят с усещането, че на тях всичко им е наред, а нещо му има на света.

Рени, моята Луна е със смесени аспекти - имам доста трески за дялане, но досега не ми се е случвало да предизвиквам смях и подигравки с някои очевидни "липси".

Вчера се качвам в маршрутка, влиза на пръв поглед изискано облечена жена (видях само горната част). Помислих си - каква рядкост е в кварталите да се качи някоя по-стилна мацка. Влезе с голямо самочувствие.
После слизаме и какво да видя - елегантна блузка, къса тясна черна пола и черни дантелени силиконови чорапи малко над коляното. Полата беше доста над тях. Върви с високо вдигната глава - хората се обръщат след нея, хилят се, а една млада жена чак се спря на тротоара, обърна се и ме заговори, беше изумена от очевидната липса на вкус.

Да не мислите, че на мацката с жартиерите много й е пукало? На бас се хващам, че тя се чувства неотразима!  :85:

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
« Отговор #47 -: Юни 10, 2014, 12:04:39 pm »
Лили,може би неправилно си разбрало питането ми-в тази посока е :

"Здравей ,как се чувстваш днес или сред непознати ,или като малка ,или като си почиваш?" или ще цитирам теб :'"Важно е как се чувства човек ,а не какъв е ..."
Това имах предвид,да поясниш коментара си ,чрез споделяне как това се разграничава при теб и неговият астрологичен прочит,а не дали имаш трески за дялане и какви-те са си твои. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #48 -: Юни 10, 2014, 12:11:45 pm »
Нали темата е за Луната – как се чувстваме в “кожата“ си?

Или аз нещо не съм разбрала?  :017:

Рени

• Hero Member
« Отговор #49 -: Юни 10, 2014, 12:18:27 pm »
Нали темата е за Луната – как се чувстваме в “кожата“ си?

Или аз нещо не съм разбрала?  :017:

Да,но аз не разбрах ,ти как се чувстваш , в кожата си и всъщност каква си ,затова попитах ?!?  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #50 -: Юни 10, 2014, 12:26:52 pm »
Моят отговор беше продължение на по-горните коментари.

Няма значение отвън как изглеждаш и какви качества са видими за другите, а как се чувстваш вътрешно.
Човек може да и изтъкан от положителни качества, но липсва ли вътрешна увереност, околните го усещат и трудно получава признание. А някои умеят да превърнат и дефекта в ефект - зависи в каква опаковка го поднасят и с какво чувство го правят - Венера и Луна. Има и някои, които умеят да пробутат празно за пълно - това вече е изкуство.

Рени

• Hero Member
« Отговор #51 -: Юни 10, 2014, 02:27:52 pm »
Моят отговор беше продължение на по-горните коментари.

Няма значение отвън как изглеждаш и какви качества са видими за другите, а как се чувстваш вътрешно.
Човек може да и изтъкан от положителни качества, но липсва ли вътрешна увереност, околните го усещат и трудно получава признание. А някои умеят да превърнат и дефекта в ефект - зависи в каква опаковка го поднасят и с какво чувство го правят - Венера и Луна. Има и някои, които умеят да пробутат празно за пълно - това вече е изкуство.

Благодаря.

Меркурий/Венера, колко близо са като отговор до "булевардната астропсихология" ?!?   ;) ;)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #52 -: Юни 10, 2014, 02:32:54 pm »

Меркурий/Венера, колко близо са като отговор до "булевардната астропсихология" ?!?   ;) ;)

Ти ще кажеш - с астропсихология вече отдавна не се занимавам.  :)

Моят въпрос беше също астрологичен - какво в хороскопа дава добри способности да пробутваме празно за пълно?

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #53 -: Юни 10, 2014, 02:43:44 pm »
Не мисля, че човек със слаба луна непременно трябва да не може да постига успехи в живота си. За Скорпионска нямам толкова наблюдения, но специално Козя луна имат много известни хора. Говоря както за актьори, певци и фигури от шоубизнеса, така и исторически важни фигури. На прима виста се сещам за Джони Деп от известните, а от историческите фигури - Октавиан Август. Но аз дали помня и 4 карти на известни личности, е друг въпрос, то затова само двама се сещам.  :043:

За мен лично Луната е емоционален ресурс и една луна е успешна тогава, когато човек умее да използва емцоионалните си ресурси. На тези с добе поставенаа луна просто им идва отръки, защото тяхната психика е така устроена, че те схващат нещата както е обществено прието да се схващат, както традиционно възприемаме символизма на архетипа. По-слабите знаци изразяват по-нетрадиционно този емоционален ресурс. Та така ... човек със слаба Луна не трябва да се пита защо не съм мил, защо не съм романтичен, защо не харесвам хората, а по-скоро да се запита какво харесвам и от какво наистина имам нужда. Това има връзка с коментара на Лила, че е важно вътрешно как се чувстваш. Ако се питаш цял живвот защо не си такъв или онакъв и се стараеш да станеш нещо, което не си, цял живот ще си неуверен и смачкан - под тежестта на собствените ти потиснати качества и под тежестта на невъзможността ти да бъдеш това, което хората очакват да бъдеш.

Иначе може да се каже, че съм считала майка си за проявление на Луна в Козирог, но като бях малка. Имах доста голям страх от нея и не чувствах особена емоционална близост, отношенията ни съм ги схващала като някакъв дълг, на моменти даже като робия. Трябва да направя еди какво си в къщи, трето, пето, нормални домашни задължения. Но това, което майка ми не знаеше е, че през повечето си тийн години бях в някаква покрита депресия и ми беше трудно дори да се надигна от  леглото, камо ли да върша такива обичайни дейности. Доста тежко приемах факта, че не го виждаше и не го разбираше и че когато намекнех, излизаше, че лъжа и манимупирам емоционално, а истината беше, че просто избухваха всичките ми емоции. Но наистина си беше като стена. Сега, като поотраснах, в съвсем различна светлина я виждам, просто проекцията спрямо нея е паднала. Виждам я като много по-мил и емоционален човек от мен и много по-лек и екстровертен характер, отколкото съм допускала като малка - но тя майка ми наистина е таква, даже твърде много хуманист си пада и все търси доброто в хората, но е Овен с Луна във Водолей, та нормално така да прави.  :012:

Рени

• Hero Member
« Отговор #54 -: Юни 10, 2014, 02:45:35 pm »
Лили,аз отговорих,като ти зададох въпрос лично към теб. :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #55 -: Юни 10, 2014, 02:50:01 pm »
Не мисля, че човек със слаба луна непременно трябва да не може да постига успехи в живота си.

А кой е казал, че ако човек има слаба Луна, това ще му пречи на реализацията в живота?
Дори напротив, по-динамичен живот съм наблюдавала при хора със силно афликтирани Луни. Разбира се, Луната няма нищо общо с амбицията за постижения, но често наблюдавам такава закономерност. Може би защото една недотам благоприятно поставена и афликтирана Луна ще създава у натива вътрешен дискомфорт, има тенденция все нещо да го яде и човърка отвътре, а това може да го подтикне и към по-чести промени, защото по-трудно създава  “зона на комфорт“, в която да изпита трайна удовлетвореност. Засега не мога да намеря друго обяснение.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #56 -: Юни 10, 2014, 02:50:50 pm »
Лили,аз отговорих,като ти зададох въпрос лично към теб. :)

Но тук коментираме Луната по принцип.

А твоят въпрос към мен какъв е в конкретика?

Рени

• Hero Member
« Отговор #57 -: Юни 10, 2014, 02:56:01 pm »
Thunder,
Все повече се кефя на прочита ти на Сатурн и предполагам ,по същия начин и го живееш-ти имаш достатъчно Лъв. ;) :-*

Затова искам мнение/коментар от теб ,как биха звучали емоциите и следване на призванието отвътре при следните констелации:
1.Мъжка карта
-Слънце Овен-Луна Козирог  ,АСЦ Рак ,Сатурн Телец

2.Женска карта
-Слънце Козирог -Луна Овен ,АСЦ Рак ,Сатурн Близнаци ?!? :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #58 -: Юни 10, 2014, 03:03:53 pm »
Но тук коментираме Луната по принцип.

А твоят въпрос към мен какъв е в конкретика?

Да споделиш ти как се чувстваш и същото ли показваш като човек -по темата за Луната тук.Все пак твоята Луна е тронова,което е полезна информация от първа ръка по казуса,а и самата ти разграничи "как се чувстваш " от "какъв си " ,в посока важно първото. :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #59 -: Юни 10, 2014, 03:11:13 pm »
Как се чувствам? Чувствам се различно според текущите обстоятелства, при мен вътрешен баланс рядко има, по-скоро върви по синусоида. Не се идентифицирам със средата, в която съм поставена. Старая се обкръжението да не ми вменява мисли и модели на поведение, които не ми прилягат и не ми идва отвътре да ги следвам. И последното нещо, с което бих си губила времето, е да демонстрирам качества и способности, които реално не притежавам.  :)

А сега малко практика - какво ще кажете за Луна в съвпад с Марс в Овен, опозиция с Уран, квадрат с Меркурий в Козирог. С какво може да се занимава нейната майка, какви са й отношенията с нея? Само да уточня, че изброените аспекти не са точни, с по-широк орбис са. Луната е знак, който има секстил със Слънцето и Венера (последните две са в съвпад).