Не мисля, че човек със слаба луна непременно трябва да не може да постига успехи в живота си. За Скорпионска нямам толкова наблюдения, но специално Козя луна имат много известни хора. Говоря както за актьори, певци и фигури от шоубизнеса, така и исторически важни фигури. На прима виста се сещам за Джони Деп от известните, а от историческите фигури - Октавиан Август. Но аз дали помня и 4 карти на известни личности, е друг въпрос, то затова само двама се сещам. :043:
За мен лично Луната е емоционален ресурс и една луна е успешна тогава, когато човек умее да използва емцоионалните си ресурси. На тези с добе поставенаа луна просто им идва отръки, защото тяхната психика е така устроена, че те схващат нещата както е обществено прието да се схващат, както традиционно възприемаме символизма на архетипа. По-слабите знаци изразяват по-нетрадиционно този емоционален ресурс. Та така ... човек със слаба Луна не трябва да се пита защо не съм мил, защо не съм романтичен, защо не харесвам хората, а по-скоро да се запита какво харесвам и от какво наистина имам нужда. Това има връзка с коментара на Лила, че е важно вътрешно как се чувстваш. Ако се питаш цял живвот защо не си такъв или онакъв и се стараеш да станеш нещо, което не си, цял живот ще си неуверен и смачкан - под тежестта на собствените ти потиснати качества и под тежестта на невъзможността ти да бъдеш това, което хората очакват да бъдеш.
Иначе може да се каже, че съм считала майка си за проявление на Луна в Козирог, но като бях малка. Имах доста голям страх от нея и не чувствах особена емоционална близост, отношенията ни съм ги схващала като някакъв дълг, на моменти даже като робия. Трябва да направя еди какво си в къщи, трето, пето, нормални домашни задължения. Но това, което майка ми не знаеше е, че през повечето си тийн години бях в някаква покрита депресия и ми беше трудно дори да се надигна от леглото, камо ли да върша такива обичайни дейности. Доста тежко приемах факта, че не го виждаше и не го разбираше и че когато намекнех, излизаше, че лъжа и манимупирам емоционално, а истината беше, че просто избухваха всичките ми емоции. Но наистина си беше като стена. Сега, като поотраснах, в съвсем различна светлина я виждам, просто проекцията спрямо нея е паднала. Виждам я като много по-мил и емоционален човек от мен и много по-лек и екстровертен характер, отколкото съм допускала като малка - но тя майка ми наистина е таква, даже твърде много хуманист си пада и все търси доброто в хората, но е Овен с Луна във Водолей, та нормално така да прави. :012: