Автор Тема: Конфигурациите - голям квадрат, голям тригон  (Прочетена 25497 пъти)

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
Re: Конфигурациите - голям квадрат, голям тригон
« Отговор #45 -: Ноември 30, 2013, 02:19:44 pm »
Не, само Т-квадрати, а тригоните са условни включват астроточка-възел...като от учебник-нямам.

и за таутата ще ми е интересно, нищо, че е леко странично  :)
Едната женичка с кардинално тау в ъглови домове-си продаде дома/за мой ужас/, за да iси  направи на студио, за дейността , от която се издържа.
Тези, които знам с подвижни-променят само ,предимно нагласи, контакти. Тръгват да действат, прегръщат нова философия, срещат други хора, и за тях се оказва-не е нужна промяна и действие.
« Последна редакция: Ноември 30, 2013, 05:12:06 pm от enigma »

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #46 -: Ноември 30, 2013, 02:29:11 pm »
А жената успява ли с тази дейност?
Кои са върхове на таутата?
Интересни наблюдения :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #47 -: Декември 04, 2013, 08:54:43 am »
Карти с голям квадрат съм виждала, но сред моите близки липсват, за да имам преки наблюдения.
Иначе т-квадрати в близкото ми обкръжение има доста, включително и аз съм с такъв (светилата с Плутон) + два големи тригона (огнен и воден). Част от включените планети формират друга конфигурация - т.нар. хвърчило, в основата на която стои опозицията по оста Овен/Везни (там са и Лунните възли). Ами какво да кажа... от всичко по много, особено от предизвикателствата. Но аз съм човек, който буквално се поболява от бяс, ако животът му стане твърде инертен и спокоен  ;D, а при продължително напрежение копнее за спокойствие.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Babyblue

• Hero Member
  • Публикации: 698
« Отговор #48 -: Август 13, 2014, 12:21:01 pm »
Мойто дете е родено с голям огнен тригон от марс, сатурн и юпитер.
Домовете 10,2ри и 5ти.
Досега нищо специално не е излязло наяве, и да кажа супер добро :017:

Дай Боже скоро да започне да се проявява!

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #49 -: Август 13, 2014, 12:39:40 pm »
Големите тригони не винаги дават способности, които ние съзнателно се стремим да развиваме, а понякога и обстоятелствата пречат – зависи от акцента в картата. Някои го свързват с лекота, но далеч не винаги е така – да, с лекота можем да изразяваме нещо, което ни е дадено свише като дарба, но можем да не попаднем в подходяща за това среда и обкръжение, където тези способности да се стимулират или поощряват. При мен двата големи тригона (огнен и воден) не бих казала, че са дали материализация на вродените способности, много малка част от тях използвам практически. При това големият огнен тригон е част от хвърчило, а опозицията, която стои в основата му, е своеобразен житейски фокус и дилема. И като се добавят ъглови малефици (и в гокленови зони), става ясно защо. В моя случай предизвикателството винаги е било да съумея да си използвам способностите, да им намеря практическо приложение, да извлека полезност от тях, въпреки съпротивата и ограниченията на средата, в която съм попаднала.

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #50 -: Август 13, 2014, 12:49:59 pm »
Най-добрата ми приятелка има голям тригон в земни знаци. Даже не е просто голям тригон, ами е конфигурация хвърчило.  :) Прикачам долу картата да видите в кои знаци е. Стрелчешкият й стелиум е изключителен разхитител по толкова непрактични начини, че понякога като я слушам за какво и как харчи, ми идва да се гръмна.  :012: :012: :012: Без пари, обаче не остава. Ще си даде парите за поредното безсмислено нещо и след 2-3 дни от някъде ще й излезе възможност за нови, така че никога не закъсва в това отношение.  :012: :012: :012:

Случаи като този на Лили не съм виждала досега, но и нямам познати с много големи тригони. Преди години бях гледала едни карти, но вече не помня датите на раждане, за да ги сложа тук - хора, които много залагаха на големия си тригон. Експресията на всичко друго останало нещо изобщо я нямаше - някак си все едно човека, поне за мен, беше половинчат, защото не изразява себе си във всички възможни аспекти, в които може да го направи. Липсваше адаптивност - но в нея карта нямаше много квадратури, така че без предизвикателство май така става с големия тригон - става един голям мързел.  :012:

Вещичка

• Hero Member
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
« Отговор #51 -: Август 13, 2014, 12:56:11 pm »
Е аз имам два големи, въздушни тригона и си ми е много добре  :57:
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Вещичка

• Hero Member
  • Виждам те!
« Отговор #52 -: Август 13, 2014, 12:57:39 pm »
но в нея карта нямаше много квадратури, така че без предизвикателство май така става с големия тригон - става един голям мързел.  :012:

Ммм даааааа, така си е  :012:. Тригоните водят до мързел и това си е факт.
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #53 -: Август 13, 2014, 01:04:42 pm »
Не мога да се оплача от въздушния тригон (с уклон към хвърчило, ама не съвсем, аз си го броя), но наистина има нужда от ръчкане, за да се материализира нещо. Луна в Близнаци, Марс във Везни и Юпитер във Водолей (VIII—XII—IV) за разкош — най-честото определение е "умен и мързелив", следвано от "що винаги правиш нещата по трудния начин?". Отдават ми се езици, приписвам го на Луната и опозицията ѝ с Меркурий (една файда от нея). Не знам доколко тригонът с Марс е за хубаво, такъв паднал…

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
« Отговор #54 -: Август 13, 2014, 01:09:59 pm »
Ммм даааааа, така си е  :012:. Тригоните водят до мързел и това си е факт.

Вещер, ти не се оглеждай и услушвай, твоята карта си е направо идеален пример за тази тема (за тригоните повече, за мързела - по-малко) - трябва да я публикуваш с кратка биография  :012: :012: :012:

Рептиле, по-добре Марс във Везни в голям тригон, отколкото в нищо като конфигурация.  :012: :012: :012: :012:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #55 -: Август 13, 2014, 01:14:20 pm »
Не съм мързелива и нямам нужда от ръчкане, но често ме обзема инерция, особено когато всичко върви сравнително спокойно и не съм в авариен режим. Но като дойде поредната криза, много бързо се мобилизирам и се адаптирам спрямо новите условия – превключвам от режим на инерция към режим на действие при форсмажорни обстоятелства.

Вещичка

• Hero Member
  • Виждам те!
« Отговор #56 -: Август 13, 2014, 01:16:54 pm »
Ето я моята карта  :012:

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
« Отговор #57 -: Август 13, 2014, 01:24:29 pm »
Ооо Вещер, при тебе и Т-квадратура, аз нея не ти я помних. Тоя Меркурий се е побъркал в големи конфигурации на участва.  :85: :85: :85: Затова ти е така отключен креативния потенциал - заради тази смесица между хармонични/нехармонични аспекти, ама наистина имаш доста и те си действат като енергийни канали. Едно мога да призная на хората, които познавам с големи тригони, включително и на теб - излъчват в повечето време спокойствие и все за никъде не бързат, но дали все пак накрая стигат - зависи и от другите аспекти.  :29:

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #58 -: Август 13, 2014, 01:28:09 pm »
Големите тригони в натала имат по-късна изява ,ако същата е заложена след 40 г.,защото енергията изтича през върховете и е нужно първо индивида да се сблъска с Юпитер/Сатурн -обществени прояви и тогава.Конфигурацията голям квадрат,по-рано се реализира ,динамиката от напрегната ситуация бута човека да действа преди 30 г. и ако същите са подкрепени в натала ,имаме успял човек  в по-ранна възраст .,особено с космически кръст.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

sikeiros

• Newbie
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #59 -: Август 13, 2014, 01:48:03 pm »
На приятелка майка и по памет има огнен тригон, включващ овенско Слънце, другите 2 планети не ми стига паметта кои бяха, но тая жена не спира буквално, не знам дори дали не вършее и насън, постоянно прави нещо, ако не е на работа, по внуци, къща, цветенца, канарчета... при наличие на миална машина мие чинии на ръка от ентусиазъм, няма такава енергия, човек само да постои покрай нея и се уморява  :012: