Автор Тема: Почтеност  (Прочетена 30517 пъти)

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3181
Re: Почтеност
« Отговор #45 -: Декември 04, 2013, 11:01:27 am »
Венера в Близнаци тригон Сатурн във Водолей-въпрос на чест е да постъпва почтено.
Венера във Водолей, Сатурн в Скорпион-поради високи идеали.

Satin

• Hero Member
« Отговор #46 -: Декември 04, 2013, 11:09:10 am »
Но се изисква сила и устойчивост, защото понякога да постъпиш почтено е възможно най-трудния избор и трябва да понесеш последствията. Тук намесвам Плутон.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12755
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #47 -: Декември 04, 2013, 11:23:47 am »
Участието на Слънце/Лъв /5-ти дом си остава в сила -няма как да те почитат,ако не изразяваш себе си съзнателно,индивидуално,ако нямаш изразено его.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #48 -: Декември 04, 2013, 11:26:22 am »
Но се изисква сила и устойчивост, защото понякога да постъпиш почтено е възможно най-трудния избор и трябва да понесеш последствията. Тук намесвам Плутон.

Satin ,извън темата ,харесва ми ,че изхождаш от това ,което ти е познато,което е вътре в теб и от това ,как "виждаш" света . ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #49 -: Декември 04, 2013, 12:17:14 pm »
Не ми е много ясно защо почтеността се свързва с почитта и уважението. Може би защото наличието на такова качество предизвиква уважение и е нещо, което се цени? А и колкото по-рядко се среща някое положително качество, толкова по-ценно е за другите, стига да бъде посрещнато от човек, който може да го оцени. Всяко наше качество може да резонира или да не резонира с различните хора - едни го оценяват, други не, а някои просто нямат “очи“ за го видят. Въпрос на ценностна система.

Да си почтен за мен означава да постъпваш коректно, етично по отношение към някой човек или група хора. А почтеността е по-скоро събирателно понятие, тъй като предполага сбор от други положителни качества.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #50 -: Декември 04, 2013, 12:35:03 pm »
Разискваме ли конкрени карти или говорим философски по темата? Трябва отвътре да му идва на човек да постъпва почтено. Само заради уважението на околните, за имидж, за едното "браво", не си струва. С други думи, почтеният човек е почтен заради себе си, не заради общественото мнение.
Познавам супер непочтени хора, но без час на раждане няма да се получи ползотворен анализ.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #51 -: Декември 04, 2013, 12:49:11 pm »
...всъщност, Lilla, ти веднъж говори по подобна тема, но за 2ри дом (т.е. за "първите ни 7годинки")
..та въпроса ми е: от тях ли тръгва мирогледа за света; или от тях тръгват задръжките

Да, в индийската астрология втори дом описва семейната среда и ранния старт, който ни дава семейството. Най-вече бащиният дом, докато майката е по 4ти. Според някои астролози по 2 дом е и началното образование - всичко онова, което попиваме у дома, т.е. основата, върху която надграждаме впоследствие.

Но имам друг въпрос. Защо при деца с малка разлика във възрастта и расли в едно семейство, възпитавани по един и същи начин, може да има съществена разлика в мирогледа и ценностите? Не би ли трябвало да са получили еднакво възпитание, да са попили едни и същи ценности, след като са расли в еднакви условия и при еднакво установени норми? Познавам такива случаи, разликите понякога са фрапиращи. Всъщност и хороскопите на децата могат съществено да се различават, макар и да са налице повтарящи се доминанти.

Satin

• Hero Member
« Отговор #52 -: Декември 04, 2013, 01:02:45 pm »
Мне, това, че се разбираме не значи нищо, просто вметнах  :)

И не е въпрос на синастрия.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #53 -: Декември 04, 2013, 01:10:59 pm »
Защото няма две абсолютно еднакви неща. Например, братя и сестри с общи майка и баща споделят 50% от гените си. Всяка малка разлика, която има между деца от едно семейство при раждането им, с годините може да се мултиплицира. Дори и да стартират от едно и също място, почти сигурно е, че няма да бъдат еднакви, когато са пораснали. Това е като изстрелването на куршум на голямо разстояние. Малко потрепване на ръката на стрелеца може да закара куршума на метри встрани от целта.

Дори еднояйчни близнаци, отгледани заедно, с годините изглеждат все по-различни, характерите им започват да се различават, здравословното им състояние също и т.н. Не е само nature vs. nurture, а е nature and nurture. Взаимовръзката между гени и среда и как средата може да влияе върху експресията на гените. Това последното е предмет на епигенетиката.

Извинявам се, че постът ми не е астрологичен.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #54 -: Декември 04, 2013, 01:12:42 pm »
По-горе дадох пример от близкото ми обкръжение - деца от едно семейство, с малка възрастова разлика, но голяма разлика в морала и ценностната система. Според мен не само генът и ранната среда си казват думата, има и нещо друго, което засега успявам да си обясня само с тъй наречената "карма" - багажът, с който идва душата на този свят, колкото и да не ми се ще да злоупотребявам с тази дума. Да не говорим за това, че всеки идва тук с различни задачи и приоритети, а за тяхната реализация е необходим определен набор от качества.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #55 -: Декември 04, 2013, 01:19:51 pm »
Хайде, един непочтен политик за десерт. Картата на Ричърд Никсън - http://www.astro.com/astro-databank/Nixon,_Richard.

Рени

• Hero Member
« Отговор #56 -: Декември 04, 2013, 01:34:06 pm »
Човек може да е почтен и да е на почит в много тесен кръг и обратно ,може да е на почит в голям кръг от хора ,но да не е почтен,значи може да включим и АСЦ и каквото се случва около него.

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #57 -: Декември 04, 2013, 01:36:30 pm »
Не мисля, че по хороскопа можем да определим почтеността на хората. Преди си мислех, че "здравия" сатурн-осветен и дневен е ненарушаване на правила, но поради страх от пръчката/Някой жесток бог ни гледа и чака да сгафим ,за да ни бие през пръстите/.
После реших, че трябва огън-Юпитер, но без мярка/сатурн/-накъде? Юпи е идеалист, но без друго конкретно в картата си е въздухар. Не е по изпълнението, търпението....затова търсим сатурновото завръщане, като принцип на ОВ за развитието на човека.
Пак ще цитирам Аройо-"Ръстът на душата, не е отразен в картата". И-винаги има и лична воля, избор на натива.
Което е почтено за мен, почтено ли  е за вас? Кое е то-10 божи заповеди, кое е ?
« Последна редакция: Декември 04, 2013, 01:39:48 pm от enigma »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #58 -: Декември 04, 2013, 01:37:49 pm »
Хайде, един непочтен политик за десерт. Картата на Ричърд Никсън

Интересното е, че при него във ведическата карта има много силна планетна йога в 5 дом - Меркурий, Марс, Юпитер и Слънце в Стрелец (не се сещам как се казва). От друга страна, Лагна и Луната са разположени в доста материалистични накшатри.

Силен Юпитер в 5 дом (в комбинация с още три планети) и ретрограден Сатурн в 10 дом (в рецепция с Венера). Венера управлява и накшатрата на Лагна (Пурва Пхалгуни), а също така 10 дом в джйотиш картата. Да не би тук да действа онова правило за сигнификатор в собствен дом - Юпитер в 5 дом, в собствен знак?

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #59 -: Декември 04, 2013, 01:39:18 pm »
Хайде, един непочтен политик за десерт. Картата на Ричърд Никсън - http://www.astro.com/astro-databank/Nixon,_Richard.
Няма карта, или аз бъркам нещо.
И като ще говорим за политици-нека да гледаме и външните планети, външна съдба, при тях са важни.
« Последна редакция: Декември 04, 2013, 01:41:26 pm от enigma »