Астрология на взаимоотношенията. СИнастрия" на Авесалом Подводни е изключително добра книга, имам я от 2006г и много ми помогна да разбера взаимоотношенията си с околните. Определено е за хора, които са добре запознати с астрологията, не е за гладки мозъци, имайки предвид, че Подводни е отличен математик и психолог- основните му професии. За мен се е справил отлично с изледванията си относно взаимоотношенията, погледнато през астрологията.
Синастрична Венера в 7-ми дом
Главният признак за голямата
любов е неспособността да се
мисли и говори за нещо друго.
Може ли чуждата красота да предизвиква агресия? Само много наивните хора от рода на онези, които смятат, че красотата ще спаси света, го мислят за невъзможно. Към най-красивото момиче от класа се хвърлят най-много снежни топки - тази схема работи и в зряла възраст и често пъти в много по-жестоки форми.
Ако Венера на жената се намира в 7-ми дом на съпруга ѝ, то нейното приготвяне за светски прием (разкрасяването), без да говорим за отношението ѝ към поклонниците и поведението ѝ в обществото, може да предизвика у него пристъпи на бясна ярост, понеже в тези минути (както му се струва) тя открито воюва с него, възползвайки се от свойствените си оръжия: ярко начервени устни и изрисувани вежди, блестящи очи и зовящ (разбираемо къде) глас. Обаче сцените на ревност и всяко директно изясняване на отношенията, плавно преминаващи в скандал с леко сбиване, не дават в разглеждания случай никакви положителни ефекти, но в резултат мъжът се усеща победен и унизен, а за чувствата на жената може косвено да се съди по положението на Венера в наталната й карта.
В дадения случай аз съм длъжен да разбера, че чуждата красота и любов не могат да служат лично на мен, а само колкото е склонен партньора, не повече. Потенциално ако аз смиря своята (съзнателна и подсъзнателна!) агресия, този аспект може да даде взаимни силни чувства и на двама ни - макар и съвършено различни по своята природа, както и прекрасно взаимно разбиране - ако партньорът се научи да щади чувствата ми, които непременно се обострят при включване на неговите венерини енергии и програми с ключови думи: любов, красота, социалност. За мен пък този аспект дава прост, но жесток урок: аз съм длъжен да се науча да давам на света онова, което, както ми се струва, не получавам изцяло от партньора.
За останалите планети в 7д, от книгата на Подводни, може да прочетете тук:
http://pims.ucoz.net/publ/80-1-0-378