Скоро тр. Сатурн мина през прогресивното ми МЦ. Обикновено не гледам подобни аспекти. Но тр. Сатурн през нат. МЦ преобърна живота ми в доста насоки, даде ми израстване и доведе до още промени. Затова ми беше интересно дали ще има проявление при транзита през прогресивна точка.
Сега виждам, че по времето, когато аспектът е бил точен, аз много ясно се осъзнах като пораснала. Винаги съм харесвала да бъда класически елегантна, но напоследък имах едни хулигански отклонения и ми допадаше отвреме-навреме да минавам в другата крайност с дънки, кецове и изобщо...вид на 17-годишна. Е, рязко ми се изпари желанието да изглеждам така. Струва ми се нелепо и абсурдно и не отговаря на начина, по който се усещам. МЦ се свързва и с това как се показваме пред света, така че това е едното проявление.
Второто - все повече ми харесва да общувам с хора, които са доста по-зрели от мен, като имам предвид най-вече приятелски отношения с жени.
Мога да кажа, че Сатурн фино ми промени някои настройки, заради което се стигна и до външни проявления - с вида и приятелския кръг. Има още нещо - обмислям да направя голяма промяна с работата, като коренно сменя сферата. Това обаче ще е догодина, когато завърша образованието си.
Тоест, транзитът през пр. МЦ се е проявил като през наталното, но по-приглушено, не толкова явно и отчетливо. Темите, по които има раздвижване обаче са същите.
Заради тр. Уран през Венера (управител на МЦ) ме беше обхванала инфантилност, непукизъм и безразсъден ентусиазъм за глупости. Сатурн ме отрезви по много приятен, деликатен начин. Върна ме към ядрото ми, станах по-уравновесена и избистрих ценностите и желанията си.
Сатурн е голяма работа.