Какви телефонни премеждия преживях от вчера насам... :57:
За пореден път си изпуснах телефона и го вдигам и с доволна усмивка обяснявам на едни познати как този телефон всичко е виждал и нищо му няма. Ама не. Тъч скрийна ми стана неактивен. Иначе дисплея си работи, но няма тъч. Вечерта един приятел ми обясни какъв може да е проблема и провери, че ремонта в най-лошия случай ще струва 50-60 лв.
Отивам аз в един сервиз стабилно влязла в ролята на технически грамотно лице
И ми казаха, че трябва смяна на дисплея, която ще струва 110 лв. Първо, дисплея за моя телефон струва 40 долара. Второ, по всичко личи, че проблема не е в дисплея, а в един кабел, който свързва тъча и дисплея. А на него цената му е не повече от 5 лв. Плюс монтаж и т.н. цената за ремонт е максимум 40 лв. И щели да ми ремонтират телефона чак в понеделник. Казах им да се гръмнат.
Не съм била убедителна като технически грамотно лице явно.
Тааам...бодро тръгвам към Теленор, защото телефона ми е в гаранция и реших, че ще преглътна 30-дневното чакане за ремонт.
В първият офис до нас нямаха оборотен телефон, който да ми дадат, когато вземат моя за сервиз. Не губя дух обаче
:lol_hitting: Отивам в офиса им в един от големите молове. Мислех си, че там няма как да нямат телефони. Но съм сбъркала. Теглих им една кротка, но зла лекция за отношението към клиенти и маркетинга. И на тях им казах да се гръмнат
Твърдо решена днес да приключа тази телефонна история се отправям към офиса на Плиска. Влизам, 5 човека опашка и един полуглух дядо най-отпред. Чаках 40 минути, през които бях напълно спокойна и набирах непоклатимост.
Като стигнах до гишето казах, че си оставям телефона за ремонт и докато не ми дадат оборотен няма да си тръгна. Момичето от Теленор ми отговори, че нямали оборотен. Аз с цялото спокойствие и решителност на света - като тъпо и упорито теле, й отвърнах, че това е третият офис, в който ми отказват и тъй като вече съм си загубила съботата нямам проблем да остана на гишето до довечера. Тя извади бланките, които да попълня за сервиз и отиде до някакъв шкаф и ми донесе оборотен телефон.
Хубавото е, че телефон имам. Но в него нямам нито един телефонен номер. Добре, че майка ми все пак се сети за мен и ми се обади, за да си запиша поне нейния телефон. Така ще е 1-2 седмици.
Дали проблема е от гадното джудже, което още е в ретро сянка или от квадратите към третия ми дом и планетите в него - не знам. Но повече няма да се хваля как си изпускам и хвърлям телефона и на него нищо му няма