Много яко промиване на мозъци върви от всички страни и от всички медии. Опитвам се да не създавам мнение, водейки се от платените драсканици в нашите медии, но и чуждите отразяват ситуацията не по-малко пристрастно. В момента сме свидетели на ожесточена информационна война в медиите.
Хората в Украйна също са объркани – чувам противоречиви коментари от хора, живущи на едно и също място. Що се отнася до спора относно бъдещия статут на Кримския полуостров, вижда ми се логично хората, когато се страхуват за бъдещето си, да изберат "по-малкото зло" (според техните виждания и разбирания) и държава с малко повече стабилност, т.е. Русия пред колабираща в момента Украйна. Не ги интересува политиката, искат някаква стабилност да има, а в държавата Украйна в момента ситуацията е експлозивна, бъдещето е доста несигурно. И аз ако съм там и имам семейство и деца, ще мисля първо за тяхната сигурност, а не кой президент да подкрепя – Путин, Янукович или Яцек, Тегникрак и Турчина. Целта е, както винаги е било, да се разцепи общественото мнение на два противоположни полюса "за Обама/против Путин" и "за Путин/против Обама". Тия, дето дърпат конците, като че ли не допускат, че хората могат /и имат право/ да имат друго, алтернативно мнение за ситуацията. Вероятно затова и върви тая пропаганта и на хората се вменяват такива пристрастия, за да може по-лесно да се контролира тълпата.
---
Сигурно няма да повярвате, но Иран е много спокойна държава - шефът ми тъкмо се върна от там и тая сутрин го обсъждахме с екипа, според него тук върви някаква пропаганда. И със сигурност не живеят в колиби и не ходят с чалми и бурки.