Съгласна съм с Рени. Не разбирам какво се случва с тр. Уран на к9 в момента. Беше точен, сега е в орбис и ще става пак точен аспект. Натално е У6 в 4. Може би да замина да работя в чужбина за първи път в живота ми.
...за първи път в живота ми.
- само това е разбираемото при транзитите на трите външни планети. Няма такъв човек, който да е разбрал какво и защо му се случва при точните аспекти на Уран, Нептун и Плутон към точки от картата, поне не и докато не се разпадне аспекта на 3-4 *, или след около година и половина като време.
Радост, за да ти е по-лесно да анализираш вълнуващото те за Уран около К9, може да се обърнеш към наталния си Юпитер и там , където има(ш) Стрелец и същите ще ти помогнат с информация. Философията/ принципа на 9-ти дом е свързана с
търсенето, със смисъла и целта на нашето съществуване. Всяко едно събитие по/ в този дом е свързано с някакво
послание. Така че, можеш да търсиш алтернатива във всяка област от живота ти, която би ти донесла постижения, ценз, кариера ( ако имаш нужда от това)- сега е момента да усетиш посоката, да предугадиш перспективата (бъдещето си) по 10-ти дом. Щом Уран ти е ъглов в картата, всеки път, когато по транзит активира точка в картата ти, бъди готова за радикален избор, а това, че Уран е в 4-ти- сама да се оправяш и действаш по този избор. Както и с каквото да рискуваш в активираните сфери, важното е да се (по)чувстваш свободна и да заявиш своята индивидуалност. Това можеш да го направиш, както каза ти, чрез работа в чужбина, по-различен тип обучение/ учение, пътешествия, контакти/ комуникации с хора, различни от твоята култура, разбирания. Аз не съм много сигурна, дали ретроградния период на тр. Уран е подходящ за радикални промени, свързани с местоживеене, импулсивно предприети, за които после може да съжаляваш. Като начало може би е по-добре да попътуваш до чужбина и да огледаш как са нещата, без да прекъсваш с онова, което ти носи сигурност и стабилност, било то редовни финанси, семейство или група хора.
Докато Уран наелектризирва К9, може би да те вълнуват и да търсиш своите "корени" или наново да създаваш такива, защото по някакъв начин, същите може да са прекъснати, да се чувстваш като "отрязана " от корените на своето семейство, среда, да си се чувствала(ш) не на място, даже и в страната, в която си родена, с наложените традиции, култура, морал. Юпитер сега в 1-ви дом ли ти е или вече пътува към 2-ри ?