Уран е една от трите външни планети, които носят
промяната. След като същия разчупва формата, често по радикален начин, значи ни „разделя“ със света на познатото за нас и ни среща с непознатото. Ускорява всички процеси и може да наелектризира всичко, до което се докосва в картата ни, така че в тези области да ни събужда да уловим шанса за новото. При някои хора „крушката им светва“ по-бързо, при други по-бавно, при трети не им идва на ума, че трябва първо „да си платят тока“, а при четвърти буквално им „горят бушоните“, защото им идва в повече инакомислието и личното творчество. Уран не е Водолей, но е желателно акцентиран Водолей в картата, да експериментира в своите мироглед и действия с принципа и природата на планетата. Уран е творец и ако е ъглов, държи силна конфигурация, точки в картата, нативът има шанса да участва със свои идеи, изобретения, нововъведения, реформи в създаването на „нов свят“. Всеки път, когато Уран спре, за да се обърне в обратна посока, човек има нужда да разбере, че не може да прави промени, експериментирайки в/с една и съща сфера, използвайки остарели похвати и методи. При транзитите на Уран хората реагират с безсъние, защото енергията на Уран е преди всичко мисловна, не така уловима и когато планетата активира едновременно няколко точки в картата, нервната система сякаш отказва да работи, поради забързания ритъм на всичко наоколо. Колкото и да носиш по натал изявени Уран или Водолей, е трудно да синхронизираш с проявите на този транзит, защото той наистина носи нещо непознато до този момент и оттам идва и по-трудната прогностика за период с изявена Уранова природа, подобно на Нептун. Колкото по-бързо човек влезе в кризисна ситуация, даже и сам да си я създаде, ето точно това е Уран, толкова по-бързо ще се пробуди за онова, което вече е готов ( умение, цел, мечта, дейност, изява), но не е знаел или се е страхувал и да започне да го развива.
Аз винаги съм знаела, че ще се развивам професионално с творческа дейност и то по нестандартен начин, както и че аз ще бъда „шефа „ и това се случи точно, когато Уран спря върху у МЦ, но аз винаги съм готова да уловя шанса, защото не се страхувам да изпусна сигурното.
Но и също толкова упорито отказвам да променя, поне в началото, свои позиция, мнение, становище, които е явно, че вече не действат така съвременно и актуално, а тялото ми буквално се тресе, сякаш съм на електрически стол, и така докато "влезна в час".