Автор Тема: Карти на известни личности  (Прочетена 111120 пъти)

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4577
Re: Карти на известни личности
« Отговор #270 -: Март 13, 2017, 10:50:10 pm »
Може да е изобретил нещо кото метадон ,анти бебе или пък свързано с инвитро ,някакъв вид анестезиолог, съдебен психиатър, или нещо свързано с лечение на зависимости. Хайде, любезно да кажем кой е и какво е провокирало слагането на картата, защото не обичам да подпалим фитила и да бягаме. Явно няма опашка от отговарящи на загадката, та верният отговор е ?

art7ess

• Hero Member
  • Публикации: 694
« Отговор #271 -: Март 14, 2017, 02:35:25 pm »
//Бекс, споко, не е като нещо да зависи от това;

напипахте го доста точно. :)
Ленард Коен е. Преди всичко поет, макар и добил популярност чрез музиката (той си знае ограниченията там).
Слънцето на асцендента доста ме изненада. Гледах документалката на Тони Палмър, която показват на СФФ (между другото, хубав филм, мисля, че има още една прожекция), и не го видях; нептуновото - да, отстранеността (при Люба - студенина) - със сигурност, дори една свитост/скритост, която ме накара да ровя из форумите, които типологизират известни личности по Майерс-Бригс, още преди да му отворя хороскопа. Не съм му чела подробната биография, останах с впечатлението, че е доста уклончив и рибешки в отговорите си на всякакви (лични) въпроси, задържащ говоренето в полето на философското, поетичното, ефирното, надлич(ност)ното, встрани от всякаква материя и реалност. В изпълненията си също е изразено отстранен като разказвач, публиката може да го зарежда емоционално, но това сякаш го изтощава, вместо да го храни. Според мен е интроверт (да си призная, очаквах ретро Мерк), INFx, разбрах, че е с маниакална депресия/биполярно разстройство, което видимо е "лекувал" с наркотици.
И да, макар да е имал няколко значителни връзки (придружени с "любовни" посвещения), прозира болезненият нептунов глад/копнеж за нещо повече, за надчовешки любов/разбиране/близост, неизбежно присъстват темите за (не)достатъчността, божественото, като възможно единствено в любовта, но надтелесната такава, недостижима за човека, съответно - следва разочарованието от телесното, от човешкото.
Винаги ми е интересно подобно положение в картата на мъж, който по презумпция би следвало да е воден от сексуалното, кара ме да си мисля дали преодоляването на Нептуновото въображение (вяра, че нещо може да е реалност) изобщо е възможно или (за)доволството остава единствено и само в полето на илюзиите? И при Дикинсън го има това мечтание, но там е друго. При Андерсен е пак Нептун.

избрах ви някакви фрагменти:

https://www.youtube.com/watch?v=tIssqxixYp0

https://www.youtube.com/watch?v=hVq9K3lGtN4

https://www.youtube.com/watch?v=3c8ViTENxu0
https://www.youtube.com/watch?v=BmPUu-rMpWA

https://www.youtube.com/watch?v=Ps7ECO0MxJ0
//това е специално за Бека, много е монтирано тук, в духа на заглавието на клипчето.

https://www.youtube.com/watch?v=YuCpTi0EtbU

https://www.youtube.com/watch?v=YrLk4vdY28Q

« Последна редакция: Март 14, 2017, 02:44:55 pm от art7ess »

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #272 -: Март 14, 2017, 07:18:52 pm »
Има и два романа написани, единият преведен на български "Красиви неудачници"  :)

А има ли нещо общо с братята Коен, които правят касови филми или е съвпадение на фамилията?

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #273 -: Март 14, 2017, 10:19:21 pm »
Не видях да е употребявал наркотици, бил е дзен последовател, освен писането (песни, стихове, романи), и е рисувал

art7ess

• Hero Member
« Отговор #274 -: Март 15, 2017, 12:04:07 am »
Има и два романа написани, единият преведен на български "Красиви неудачници"  :)

А има ли нещо общо с братята Коен, които правят касови филми или е съвпадение на фамилията?
Да, чела ли си го? Мисля да го проверя.
За братята, не, те са Coen.

Папи, да, дори е живял като монах известно време, но остава до края в юдаизма, в който е възпитан. Четох или слушах някъде (вече не помня), че в детството баща му едва ли не го учи да живее с идеята, че е месия. //той умира, когато Ленард е на 9.

Колкото до наркотиците, човек с подобна тревожност и депресивни периоди не знам как би издържал на натоварването на постоянните турнета. Ако не е на наркотици и алкохол, то е на лекарства.

Бтв, ето и интересно събитие - през 2004 мениджърът му ограбва всичките му спестявания, заделени за пенсионирането му.

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #275 -: Март 16, 2017, 02:18:07 pm »
в детството баща му едва ли не го учи да живее с идеята, че е месия. //той умира, когато Ленард е на 9.

на тази възраст  става точно опозето Марс у8- сатурн съ у4 в 5/8 от 10/ за бащата
за дневно,екс конд и двата малефика

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #276 -: Март 16, 2017, 03:20:50 pm »
И е първи обрат на нодалната ос
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Yaya

• Hero Member
  • Публикации: 1607
« Отговор #277 -: Юли 16, 2017, 07:36:33 pm »
Някой знае ли дали астрокома отчита смяната на Юлианския календар с Грегорианския?

Чудя се каква е картата на Левски - по случай 180-годишнината от рождението :)
Не знам 06.07 ли да въведа или 18.07
Едната дата е с Венера в Рак, другата е с Венера в Лъв. Водният тригон също сменя Слънцето с Меркурий.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #278 -: Юли 16, 2017, 10:15:35 pm »
Някой знае ли дали астрокома отчита смяната на Юлианския календар с Грегорианския?

Едната дата е с Венера в Рак, другата е с Венера в Лъв. Водният тригон също сменя Слънцето с Меркурий.
отстрани до годината поставяш ръчно jul
18 July 1937jul

The program usually assumes Gregorian calendar dates. If a Julian calendar date is required, please, enter "jul" after the year number, e.g. "1066 jul". For most historical data before the year 1582 you will want to enter "jul". We have decided not to take care of the calendar switch by an automatic feature. Many history books have converted historical dates to the Gregorian system, while other sources have kept the dates in the original Julian system. There is no way for our computer to know what your source of the birth data did in regard to this calendar conversion.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #279 -: Юли 18, 2017, 01:04:08 pm »

https://saromir1970site.wordpress.com/2017/07/18/%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0/

Росен и Надя ще са ти полезни. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

art7ess

• Hero Member
« Отговор #280 -: Август 06, 2017, 04:41:42 pm »
//явно днес на дневен ред ми е IC в Лъв. Четях извадка от "Защо зебрите не получават язви" от Робърт Саполски и детската история на този човек ме стъписа, при все, че познавах набонбонена нейна версия. Още повече, че този човек и творчеството му са ми толкова любими, близки и белязали ме, че са 1 от 3-те неща, които бих татуирала върху тялото си.
Не я оставям за професия толкова, колкото заради детството (му).

ПП: някой от вас изследвал ли е велики личности, които остават девствени до края на живота си (Емили Дикинсън, Андерсен, Луис Карол, Исак Нютон, Тесла, Кант, Елизабет 1., etc.)?

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #281 -: Август 06, 2017, 05:02:06 pm »
Гледала съм негови лекции по биология на поведението в YouTube, отделно единични лекции за шизофренията, депресията, допамина и др., но нищо не знам за детството му. Много добър преподавател и учен. Има нова книга, озаглавена Behave, и наскоро гледах TED Talk-а към нея.

art7ess

• Hero Member
« Отговор #282 -: Август 06, 2017, 05:09:40 pm »
Не, не, картата не е негова, макар че веднага се спуснах и аз да видя къде е останала единствената му преведена на български книга:Д харесва ми, че мисълта ми се отплесва във всякакви посоки, когато го чета, вдъхновява ме))
Този с картата беше посочен като пример.
//лошо съм се изразила, жегата ще ме довърши и мен:Д

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #283 -: Август 06, 2017, 06:51:05 pm »

ПП: някой от вас изследвал ли е велики личности, които остават девствени до края на живота си (Емили Дикинсън, Андерсен, Луис Карол, Исак Нютон, Тесла, Кант, Елизабет 1., etc.)?

art7ess, това е интересен казус, благодаря. :)
Сексуалната енергия може да бъде насочена/ползвана в : любовна/сексуална връзка ;физически труд, натоварване ; преяждане, препиване, зависимости; отдаване на умствена и творческа дейност. Това са начините, човек да загрее тялото си и в пряк, и в преносен смисъл и да получи топлина- любов, внимание, подкрепа.  Желанието за любов, секс, връзки, разположението на Венера и Марс, поотделно как са поставени и според това какво е отношението между тях, се проверява нуждата от близки връзки.
Ако имаш картите на изброените от теб, можем да ги разгледаме-това е полезно.   :08:
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

art7ess

• Hero Member
« Отговор #284 -: Август 07, 2017, 01:28:20 pm »
Разбира се, но сега ме занимава картата отгоре, която е на Джеймс Матю Бари.

Иначе, по въпроса със секса, мен ме интересува от друга гледна точка, следствие от какво е - травма, болест, импотентност, идеализация, etc. И успехът като (свръх)компенсация.

Бари е много интересен. Той е предпоследно (преразказвам по памет) от 10-ина деца и расте в сянката на по-големия си брат, който е любимец на майката (бащата е типичен за времето, не участва в семейната размяна на обич). Братът умира при инцидент с кънки (има спекулации, че Джеймс е замесен), след който майката се затваря в стаята си. Саполски описва случка (не знам източника и доколко е достоверен), при която Джеймс влиза в притъмнената стая на майка му и за момент тя го взема за споминалия се любим син, а като я приближава му отвръща с "а, ти ли си?". В Бари заживява идеята, че само ако остане малко момче/дете ще може да направи майка си щастлива. Вследствие (по Саполски) остава изключително нисък възрастен.
Още проучвам биографиите му, но съществуват спекулации, че всички, до които се докосва/доближава умират. (Предвид времето, съм силно скептична, но има и самоубийства.) Взаимоотношенията му със семейството и по-специално с момчетата, вдъхновили написването на " Питър Пан", са окачествени като нездравословни от няколко независими източници, макар никой да не допуска сексуална намеса. (Още не знам защо едно от децата се самоубива) Един от любимците му казва, че той( Бари) не изпитва нищо/топлина (не помня израза) "там долу" за никого. На което съм склонна да повярвам, защото фиксацията на дете да задоволи майка си (в случая - да остане дете) е много мощна и нищо чудно да си е докарал импотентност. Но! Сексуалният тормоз не се свежда единствено до пенетрация.
Ще спра дотук, защото още чета по темата.
Бари е привлечен от човек, който владее хипнозата/"езикът на дявола", с този точен тригон Луна-Плутон - нищо чудно, а Венера на АСЦ може да обясни всеобщата прехласнатост по личността му като красива, чиста душа. Спирам засега.