Автор Тема: Наложеното ни странно изразяване на АЗа  (Прочетена 20821 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Наложеното ни странно изразяване на АЗа
« Отговор #60 -: Март 14, 2014, 01:07:15 pm »
Майка ми е казвала, че е искала да ме кръсти Диана, ако се родя по-тъмна, но съм се родила синкаво бяла и е избрала друго име, което също много е харесвала. Диана в моята държава щеше да е много нетипично име, но и името, което нося, е много рядко и не така популярно, среща се повече при татарите.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #61 -: Март 14, 2014, 01:31:02 pm »
Искам да кажа, че по същество Беата=Весела, Стефани=Венета, Андреа=Мъжка, Гинчо=Женчо, Лейла/Лайла=Нощ… името си значи нещо, не е само звук. Значението е поне толкова важно, колкото и вибрацията.

Беата е католическо име, означава "блажена", "щастлива". Стефани-"венец", отново католическо. Лейла, да означава "нощ", носи ми усещане за огромна красота, дълбочина и загадъчност.

Моето на скоро разбрах, че е еврейско, дори не знаех, че имам имен ден (означава Бог е с нас, да съедини божественото с човешкото) :)  Първият вариант да ме кръстят е бил Цветина или Цветелина, за да се угоди на баба ми, ама мама си сменила решението и ме кръстила както тя иска, за което много се радвам  :)

Вярно, че има и Блага, не се бях сетил. Кога се празнува Емануил? :)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #62 -: Март 14, 2014, 02:15:03 pm »
Моето на скоро разбрах, че е еврейско, дори не знаех, че имам имен ден (означава Бог е с нас, да съедини божественото с човешкото) :)  Първият вариант да ме кръстят е бил Цветина или Цветелина, за да се угоди на баба ми, ама мама си сменила решението и ме кръстила както тя иска, за което много се радвам  :)
Така мислех да кръстя първото си дете ако беше момче, Емануел е името, което са дали на Господ когато се е родил. Празнуват името на 25 декември, на Рождество Христово

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #63 -: Март 14, 2014, 02:17:13 pm »
Сетих се за "Запознай се с нашите" и Гейлорд Ебльо. :012:

Оооо, сетих се и аз  :012: - и филмът беше готин, и името на главния герой.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

MayFlower

• Sr. Member
  • Публикации: 457
« Отговор #64 -: Март 14, 2014, 02:46:39 pm »
Майка ми носи старобългарско и много архаично име. Никога не го е харесвала, затова е искала децата ѝ непременно да харесват своите имена.

Била съм определена уж за 6-ти май Гергьовден, но съм се родила на 4-ти май и съм подранила. Добре че не съм дошла с името си, защото сега щях да съм Гергана, Галя, или нещо от сорта.
Пролетта на годината през която съм родена, била много мека и топла, около две седмици преди да се появя на бял свят, всичко вече било разцъфтяло-люляци, рози, всякакви пролетни цветя. Майка ми е искала да ми избере име на цвете, но не е могла да реши кое точно, затова ми дава събирателно такова, на всички цветя заедно. Харесвам името си, носи красота. Освен в синхрон с месеца на раждане, много добре резонира и със силното влияние на Венера в картата ми, най-вече със Слънцето в Телец-обичам природа, земя, да не говорим че не мога да живея без цветя и вече имам колекция за една малка ботаническа градина :)
За жалост моето славянско име трудно се произнася от чужденци, затова там ползвам само част от него, което пак си е ок.

Случая с името на сестра ми е друг, тя носи универсално за всички култури име, по-грандиозно звучи, по-величествено. След като се е родила, цял месец са отказвали да приемат документите ѝ от родилния дом и да я запишат с това име в общината, защото тогава името се е смятало за "западно" и "вражеско".  Намерили са роднина, който работел в общината, така най-накрая разрешили официално да я кръстят с името избрано от майка. Сега вече нейното име е много популярно и не така специално, но за времето си е било нещо много по-нетрадиционно.

Ама така ме разсмяхте с Gaylord Focker :012: Ще взема да гледам филма пак :)

MayFlower

• Sr. Member
« Отговор #65 -: Март 14, 2014, 03:31:18 pm »
Добре че не съм дошла с името си, защото сега щях да съм Гергана, Галя, или нещо от сорта.

Защо, какво против имаш Галя и Гергана. Според мене и двете имена са много хубави...

Не, нямам нищо напротив като цяло, но си харесвам сегашното име много повече.
При положение че и двамата ми дядовци носеха името Георги, и ако бях се родила на Гергьовден, не съм имала шанс да получа цветно име :)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #66 -: Март 14, 2014, 03:41:25 pm »
Аз съм забелязала някаква определена тенденция, тук кабала може да ни светне, ако реши
Например никога не съм се разбирала с мъже без р-та, да кажем - Николай, Калин, освен ако разликата ни не е много голяма

Изобщо- хората без р ми идват малко инертни, особено като млади

Вещичка

• Hero Member
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
« Отговор #67 -: Март 14, 2014, 04:46:32 pm »
Нашите са искали да ме кръстят Марица като баба ми - като ударението е на първото А, обаче после размислили, че децата щели да ми се смеят в училище  :012: и ме кръстили по друг начин. Лично на мен Марица си ми харесва  :). Интересното ми е обаче, че от доста време насам изобщо не се идентифицирам с името си, което ми е мега странно.
« Последна редакция: Март 14, 2014, 05:40:23 pm от Вещичка »
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

MayFlower

• Sr. Member
« Отговор #68 -: Март 14, 2014, 05:37:17 pm »
Нашите са искали да ме кръстят Марица на баба ми - като ударението е на първото А, обаче после размислили, че децата щели да ми се смеят в училище  :012: и ме кръстили по друг начин. Лично на мен Марица си ми харесва  :). Интересното ми е обаче, че от доста време насам изобщо не се идентифицирам с името си, което ми е мега странно.

На мен също много ми харесва името, особено че не съм го срещала досега като вариант с ударение върху първата сричка :)

Сега видях че се споменават и гръцки имена в дискусията, никога няма да забравя  колко бях възхитена първоначално,  от имената на мои колеги гърци-Сократис, Аристотелис, Дафни, Атина, Олимпѝя, Афродити, Диаманти, и подобни. Като резултат, вече имам няколко котки с гръцки имена :)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #69 -: Март 14, 2014, 06:27:00 pm »
Gauri, чета те и веднага се потапям в света на приказките ,с тях те свързвам ,а не с някакво име,даже никога не съм се замисляла какво означава въпросният ти ник и какво се "крие" под него (това по казуса ).Сега ,когато сподели толкова сладкодумно как си се "сдобила" с него ми хареса "приказката " .Както ми хареса това ,че си избрала да смениш името си в даден период (ако не е тайна ,в периода какво се е случвало с Марс/АСЦ и Овен в натала ти ?!? ) ,с което потвърждаваш ,че няма нищо странно ,наложено в имената ,с които ни кръщават . :)

Има винаги -защо ?!?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Вещичка

• Hero Member
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
« Отговор #70 -: Март 14, 2014, 06:51:10 pm »
Гаури,

интересен разказ  :-*. Моето небесно име е първото от първата ми инкарнация в Атлантида - поне нея помня като първа тук на Земята. Докато го разбера доста дълго време тровех ВА да ми го каже  :D. Интересното бе, че ми го каза в съкратената му форма, а после от приятелка разбрах пълното име, а тя го разбрала от духа ми в медитация - абе пълно приключение  :57:. И някак това първо име вече по ми импонира от сегашното ми. Понякога на улицата някой ме вика по име, а аз не реагирам просто, защото не отчитам изобщо, че се отнася до мен, но пък ако ме извикат по първото име ще се обърна със сигурност... Егати странната ситуация... Ееееей хептен взех да изфирясвам  :D :D :D...
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #71 -: Март 14, 2014, 07:45:16 pm »
Тъкмо си мислех, че темата е за Общи приказки, тя пък взе да се пооправя :)

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #72 -: Март 14, 2014, 08:05:42 pm »
Що се отнася до старите животи успях да отида и на една реинкарнационна сесия, този път на живо при едно много симпатично момче-психолингвист. Все още не мога съвсем да смеля преживяването. Беше доста...объркващо за момента. Но нещата лека-полека се подреждат и въпросите един по един получават отговори с течение на времето. Мисля, че беше от полза.

Гаури, моля те, разкажи  :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #73 -: Март 14, 2014, 08:12:23 pm »
Gauri,би ли ми казала точно кои години си взела решение за смяна на името ,за да погледна западната ти карта ,защото не разбирам тълкуванията по ведическата . :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #74 -: Март 14, 2014, 09:36:13 pm »
1. Края на януари 1999
2. втората седмица на  декември, четвъртук беше... 2008
Ще ми интресни ти какво виждаш..
Аз се опитах да "преведа" на западен език  съ сметки на ръка... Нямам програма за  западни хороскопи, а  в Астро .ком съм изчерпала няколко лимита... Не мога да  регистрирам безброй майл адреси... Вие как се справяте с този проблем не знам...

Бърз преглед :
-1999г. Сатурн/Марс по оста АСЦ/ДСЦ ,възврат на Марс и пр.Луна във Везни по тази ос
-2008г Марс /Слънце нов цикъл в Стрелец в 9-ти дом ,тогава ли си 'получила "това име -Гаури ?1?

Разбира се ,от това ,което дадох като информация от предположението ми,не може да се съди за случващото се ,но е показател за посоката ,в която ще има промяна ,а когато същите касаят АСЦ/уАСЦ ефекта винаги е върху нашия имидж,външен вид,Аз. :)