За свръхчувствителна кожа най-сетне намерих подходящи кремове, при това много евтини - не мога да повярвам.
Препоръчани мазила от дерматолога на сина ми - вместо нощен крем - Нанобаза - има го в аптеките, но не по щандовете с медицинска козметика (холански продукт) - мазен е, но за подхранващ нощен става и има дълготраен 24 часов ефект - особено благотворен за сухата ми кожа. Струва 11-12 лева. За тяло и за лице за деня, ако кожата ви изсъхва лесно - Синхробаза дуо (на италианската синхролайн), огромна опаковка е, пак е по аптеките, може да се ползва като базово масло и да се добавят някакви специфични масла към него, ако искате, или като основа преди ФДТ или преди слънцезащитния крем. Можете да си ползвате отгоре другите козметики. Не помня цената, но не е на нивата на скъпата медицинска козметика - под 20 лв. за опаковка от 250 мл. Лека текстура и почти без аромат.
За измиване - гел-олиото на Уриаж - Xemose. То е за измиване на тялото и на лицето. Леко е и с мек аромат, не прави много пяна, но измива добре - то е 21 лв. май. Преди да го нанесете, ползвайте стандартния си дегримиращ продукт, че е дискомфортно с него да миете спирала от очите
, пробвала съм.
Синът ми е на 8, има атопична кожа, която от хлора в басейните през зимата и пролетта се беше буквално изринала и зачервила по лицето и по крайниците. От това нещо кожата му се оправи за седмица. Мисълта ми е, че стават и за деца, тоест, не са тежка химия, а са продукт както за спешна грижа, така и за продължителна, постоянна употреба, тоест не увреждат кожата при дългосрочно прилагане. Аз след като ги пробвах, си командировах прехвалените естелодерски продукти за купероза в къщата на село, за черни дни.