Mayflower,какви са подбудите ти да използваш ,"трудно " и "рядко " ,в посоката тълкуване на твоята карта ?
Използвам "трудно" и "рядко", защото общоприетите значения и прояви на даден аспект, било той транзитен, прогресивен, дори и натален, в повечето случаи нямат изявата, описана в книжките. Радикса ми има особена специфика, никога не е това, което изглежда
Аз не съм нито силно духовна, нито се интересувам от астро-психология и кармична такава. Не искам да опознавам вътрешния си свят, единственото което търся са предикции за евентуални възможности или трудности, за натален потенциал, но всичко това оценено и включващо всичко реално, земно, материално, с физическа изява.
За щастие открих античната астрология-директна, ясна, конкретна, точна, без външни планети, без Хирон (много мразя интерпретации с това чуденце), без глупости за спиритуални еволюции, без психологически съпреживявания на даден аспект, без захаросани обяснения за силата на интуицията.
Освен примарните дирекции, ползвам солари и лунари, както и третични прогресии, най-добре "работят" при мен. Иначе транзитите, вече дори не ги следя така прецизно, както правех в миналото. При вторичните прогресии, единствено прогресивната Луна има някаква изява, но само при съвпади с ъгли или планети.