Автор Тема: Аспекти за първи и втори брак.  (Прочетена 140000 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Аспекти за първи и втори брак.
« Отговор #180 -: Юли 31, 2014, 04:38:36 pm »
Имам доста приятелки, които нямат сключен брак, но живеят с партньорите си и имат общо дете, техният партньор по 7 дом ли се гледа? Поне така смятам аз, въпреки че нямат подпис.
(Не се сърдете, ако питам вече дискутиран въпрос)

Преценка ,но винаги участват Слънце и Марс . :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Happy58

• Гост
« Отговор #181 -: Юли 31, 2014, 05:03:47 pm »
Имам доста приятелки, които нямат сключен брак, но живеят с партньорите си и имат общо дете, техният партньор по 7 дом ли се гледа? Поне така смятам аз, въпреки че нямат подпис.

ето възможност да видим, дали в този случай е 7 дом. Съни, не може ли да ги видим картите? Дискусията се води от няколко страници назад - счита ли се 7 дом в такава ситуация или не.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #182 -: Юли 31, 2014, 09:31:05 pm »
Sunnily, 7-ми дом показва по-скоро с какво от нас (знакът на 7-ми ) участваме в една връзка ,с кое от себе си се свързваме (Венера) ,какво очакваме  в партньорствата ( "+" планети) ,как се случва това ,кога,къде -как е поставен у7 .Да ,понякога знакът на върха на к7,неговият управител дословно отразяват слънчевия знак на партньора или този на неговия АСЦ . :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Happy58

• Гост
« Отговор #183 -: Юли 31, 2014, 09:53:27 pm »
Сигурна съм, че всеки има такива карти, това е масово явление да не се женят. Няма нищо общо между тях, имам и карти с подвижни оси, и неподвижни, и кардинални, наистина няма общо. Сестрата на моя мъж живее от 15 години с нейния приятел, нямат дете и подпис, но за мен той е по нейния 7 дом, както и тя по неговия. Още повече к7 овен, а той е мъж овен. Т.е. за мен дългите връзки са по 7 дом, независимо първа, втора, трета, все се гледа седми, ако обаче живеят заедно, с едно домакинство, тип съвместно съжителство.

ами около мен всичкото народ е бракуван документално ... аз ако имах, нямаше да питам .... :)

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #184 -: Юли 31, 2014, 10:08:03 pm »
Хепи, аз съм от "такивата" карти. Ами работи си и седми, и седми от Луна.
De omnibus dubitandum est

Happy58

• Гост
« Отговор #185 -: Юли 31, 2014, 10:12:09 pm »
Хепи, аз съм от "такивата" карти. Ами работи си и седми, и седми от Луна.

е много сте свободолюбиви, бе, девойки  :08:

честно казано, аз така и не разбрах, за какво точно трябва да работи 7 дом при подобен вид връзки - за типа партньор, при дирекцци/прогресии/транзити или нещо друго? Ама не ми отговаряйте, само си споделям :)

Diyana

• Hero Member
« Отговор #186 -: Юли 31, 2014, 10:14:56 pm »
е много сте свободолюбиви, бе, девойки  :08:

Мързеливи и скръндзаливи, най-вече :P

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #187 -: Август 01, 2014, 12:28:31 am »
Изобщо няма да се сбърка да се гледа по 7дом. Браковете се сключват на небето, щом живеят на семейни начала..дали са подписали...ами в днешно време не всеки се жени, ама живее заедно и плаща общи сметки, отговорнотите са  по 7 дом....и в хорара, когато питат за любов, а живеят заедно-често са намесени сигнификатори по 7 дом...

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #188 -: Август 01, 2014, 08:39:26 am »
Да, такива връзки - съжителство на семейни начала - също се гледат по 7 дом.

И като цяло и при сключване на брак, и при започване на такова съжителство трябва да има някаква активност по 7 и 4 дом или към техните управители.

При сключване на брак във ведическата карта съм наблюдавала и активност по 4 или 10 дом, също както и в западната - имаме смяна на дом, промени в дома и в статуса.

За втори, трети и всеки пореден брак - тази възможност трябва да е заложена в радикса, човек да "обича" да се жени.  ;D
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #189 -: Август 01, 2014, 08:53:02 am »
Така е. Потвърждавам с цитат от К. Н. Рао.

Happy58

• Гост
« Отговор #190 -: Август 01, 2014, 09:22:08 am »
Мирабелка, тук говорят за момиченца (girls), ами тогава за момченцата какво да гледаме :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #191 -: Август 01, 2014, 09:43:34 am »
О, май ще се женя? Само че няма желаещи за моята ръка, сърце и други части  :57:

Сега съм в махадаша на Сатурн - в навамша е в 7 дом заедно със Слънцето, в раши е в 10ти. Излязох от антардаша на Слънце, влязох в лунна - в навамша имам Луна в съвпад с Марс в 9ти дом, Марс е у7, полчават аспект от Сатурн в 7ми...

Алоооууу, принцове, къде сте!?  :d030:

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #192 -: Август 01, 2014, 09:53:48 am »
Нямам достатъчно опит, но за момченца пак си гледам 7-ми.

Почти всеки от домовете има нещо общо с брака. Оста 1/7 ясно защо. Втори дом е 11-ти от 4-ти - прибавяне на членове към семейството. В традицията, според която след сключването на брака жената напуска своето семейство и отива да живее в дома на съпруга си, този дом придобива още по-голямо значение в мъжка карта. Третият дом е един от домовете на желанието (3, 7, 11), така че ако няма пряко отношение към брака, поне има към сексуалния акт, който пък е част от брачния живот. Четвъртият дом е домът на семейството. Петият е свързан с любовта и влюбването (венерени работи). Осмият дом като 2-ри от 7-ми е свързан с поддържането на брака. По 10-тия дом е статусът. По 12-ти са удоволствията в брачното ложе.
Шестият е свързан с болести, грижи и врагове, домът, в който Венера "умира", та затова няма да го свързвам с хубавините покрай брачния живот.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #193 -: Август 01, 2014, 11:42:55 am »
тази възможност трябва да е заложена в радикса, човек да "обича" да се жени.  ;D

Е, с Раху в седми как да не обича :P. То на него все не му стига. Но пък забелязвам, че индийците оценяват статуса на дома не толкова по планетата, която стои в него, колкото по тази, която го аспектира - и така, с кету и сатурн аспект към седми - надали много, по-скоро Ич. Това за моя случай, за твоя трябва да е наобратно и глей сега - защо се опъваш така на картата си, не мога да разбера. Явно здравата си се нарелокирала тук. Марш да се жениш :96:.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #194 -: Август 01, 2014, 12:04:11 pm »
Някой трябва да ми понатисне навамшата, че да взема да се прежаля  ;D

В раши съм с Кету в 7 дом, но в марсов знак. У7 е в сатурнов знак, има и връзка със Сатурн в Д9 - вероятно и това действа стагниращо. В интерес на истината, в живота ми рядко са идвали сериозни предпоставки за партньорство, в каквато и да било негова форма. Вълк единак съм аз.  ???