Фалшификацията като понятие е вид измама,лъжа с користна цел .Не е задължително самият фалшификатор да е и престъпник,може да изпълнява поръчка .Ако не говорим за изкуство,всеки с достатъчно технически умения може да фалшифицира-за пари и документи ,качествен цветен принтер,подходяща хартия,пантограф за подписи,мастила-всичко може да се намери,да не просвещавам прекалено ,е на всяко д-е има съответно противод-е,но например изкупвачи на агнета тази година бяха измамили с принтирани банкноти,те не гледат холографски знаци,повтарящи се номера и тн,а и банката им е ,,бурканбанк,,най вероятно много късно се усещат.Това астрологически май е по Меркурий,евентуално Уран .При фалшифицирането на изкуство на ниско ниво е същото,на по високо ниво трябва да се включат таланти и Нептун особено-Липса на свой стил,което също е стил,талант за имитиране .По едно време работех в антиквариат,виждал съм фашификации,помагал съм реставриране на стари мебели ,барок,бидермайер-голям зор е да се направи лакът като едно време- много слоеве ръчно,но пък така пречупва светлината че прахът не си личи,става еластичен не се напуква,та най трудното е да се пресъздаде ,,духа,,,излъчването при изкуството,чувствителност за това дава Нептун мисля .