какви наблюдения имате за аспектите венера-сатурн?
при мен май излиза, че е поколенчески, кармичен аспект. който определя доста от характера и отношенито към другите.
в картата на майка ми са в сходящ съвпад /6 градуса/ - венера е в лъв, сатурн в дева. за домовете не съм сигурна, т.к. часът на раждане е приблизителен, а населеното място го няма в астрокома. не мисля, че е била щастлива в любовен план, ако не броим няколко години. омъжила се е късно /за тогавашните разбирания/, по любов. но пречупва любовта през саможертвата. което е зле и за нея и за околните. мисля, че слага равенство межди обич и саможертва.
при мен венера и сатурн са в сходящ семисекстил. имам наченски на такова мислене понякога, но като цяло доста се бунтувам срещу него и не следвам моделът, макар и с цената на вътрешни противоречия.
и това което ме провокира да повдигна въпросът - в картата на сина ми венера и сатурн са в съвпад. само че са обърнати - сатурн е в лъв, а венера в дева /7 грауса разлика/ в пети дом. какви биха били разликите като проявление, в сравнение със съвпадът при майка ми? знам, че се гледат целите карти, но все пак...за сега е твърде малък, за да имам наблюдения как се изразява при него.