Имам венера съвпад сатурн в телец, най-близо до МЦ. С депересията се знаем отдавна, но от 7-8 години си забраних, тоест поех отговорност по сатурн, у-л 6 д. да правя нещо конкретно за радостта, любовта, удовлетворението на венера-ул на 3д. и МЦ. Постоянно се намърдва някой/нещо да ме изпита, или върне към ПРЕДИ, но не се давам. Лошото е, че всеки път като го кажа-идва нов изпит-тъжни хора, приятели с ужасни проблеми, пълно е с хора, които не вярват и сбъдват страховете си. Което пък отговаря на моята сенчеста страна.
Лекува се по слънце и марс, макар и не само, луна, венера и юпитер са замесени също. Трябва да се прави нещо, да се поеме инициатива. Да, При познатите с депресия сме говорили по 2 години понякога, кризите минават, нови възможности идват, но те винаги казват "не", готовият отговор е налице. За мен те не искат да се лекуват, да поемат отговорност-сатурн, макар и по марс-да действат, променят, или по венера-да направят нещо, което ще ги удовлетвори. Знам, че е и въпрос на химия в мозъка, но когато правиш нещо, радваш се, поемеш отговорност да потърсиш алтернатива, да го направиш-става.И химията се променя, физиката е по-сложна наука, пространствено-времева е, химията е по-статична.
Има един колектив в София от психолози, правят чудеса. за който прояви интерес-
http://chudno.weebly.com/ Смятам да информирам моя близка, но отсега чувам затвърдения отговор- не искам промяна, не искам оправяне. Депресията се е научила да се храни-зарежда от песимизма, като стане дълго време-закостенялост е. Върви променяй...обаче тези от Чудното са променили изкривен гръбнак, и не само-хванали са модела, млади и позитивни са. И са им попаднали хора, които искат да се излекуват.Да утвърдят инстинкта за живот не за смърт.
Когато е за пръв път разпозната в живота депресията-лечима е ,когато обаче е станала сатурново каменна-трудно е да се промени. Плутонова,когато е-тези са поели отговорност, да ги не жалите. Те могат повече от себе си дори волята им е импресонална,ама низшето на егото ги дърпа надолу. Жребият им е ужасен, само за силните,дано са силни.
Но малко ми е като-Изборът, жребият ми е лош, защо на мен. Винаги нещо извън е причина, добре е сам човек да стане причина, ако е гъвкав, ако иска, и ако инстинктът за съзидание е по-силен, от този -за /само/разрушение. Плутонова когато е депресията-тези са поели отговорност накрая да утвърдят живота пред смъртта, ако не успяват, инстинктът ще им каже, че не са искрени със себе си и са се надценили,не са надмогнали животинското в себе си . Не харесвам нисшето на плутон-хвърля собственото си дъно и кал по другия....и внушава,че е чужда проблем, но не е-негов си е ....силният плутонианец размества слоеве, променя себе си и ...света...
Предлагам на депресираните един сценарий-попадат във време на война, смърт, или след катаклизъм, има деца, или -по-слаби от тях, те могат да им помогнат с мъдрост, действие и ...любов. Нека излязат от кататонията и да го направят, нещото, което и да е то...за да постигнат слънце и венера-жизнеутвърждаващият принцип и -хармонията, любовта е ...много силно, нека е равновесие, справедливост, комфорт. нека поемат отговорността на създателя-с любов, и отрицание ,дициплина.Венера, сатурн, плутон...Те в същност с него се борят, те са падналите ангели, и ние... :d030: