И аз изобщо не ги мисля за милички душички само, способни са на агресия и гадост толкова, колкото възрастните хора. Племенницата ми, която е само на 8 i принципно (сама) е сравнително кротко дете, но ако не иска да изпълни нещо и я накараш, ядосаш по някакъв начин, казва доста кофти неща. Има вроден инстинкт просто къде най-много боли, за да удари там. Има Меркурий в Риби квадрат с Марс в Близнаци и в съвпад с Уран. Че и опозиция Марс-Плутон.
Признавам си, че страдам от крайна нетолерантност към всякаквите им глупости, които правят, а към агресията им още повече. Като цяло, меко казано не понасям децата. Дразнещи са. :012:
А и друго трябва да се отчита за децата и възпитанието им, за което говорим - ако на мекушави родители им се роди силно и властно дете, според мен хорицата нямат много шанс. Виждала съм го да се случва и на практика. Родителите просто не намират вътрешните сили за достатъчно наказания и дори и да наказват, детето намира начин "да оцелее", да демонстрира, че това не е кой знае какво наказание всъщност.