Автор Тема: Астрологични странности  (Прочетена 13479 пъти)

Вещичка

• Hero Member
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
Астрологични странности
« -: Юли 20, 2014, 10:36:46 am »
Попаднах на доста интересна тема и я копирам тук от този линк: http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/3045756/an/0/page/0

"Magi Society преведено на български значи Общество на Влъхвите. Създадено е от малка група шаолински монаси в Китай, през 1625 година. Един от тях заминава за Европа, където приема християнството и става йезуит. Учи астрология при Йоханес Кеплер. Впечатлен от притчата за Влъхвите, които следват Звездата на небето и отиват на поклонение при новородения Христос, при завръщането си в Китай основава Обществото на Влъхвите, което остава тайно до наши дни. Шаолинските астролози работят като императорски астролози не само за Китай, но и за някои от най-могъщите южноазиатски владетели. По онова време да запазиш главата на раменете си е било цяло изкуство, което доказва колко ефикасно са се справяли с работата си тези дворцови астролози. Предвиждат преврата в Китай и почти всички емигрират през 1948 г. В зората на Ерата на Водолея публикуват първата си книга в щатите и така излизат на бял свят и започват да популяризират знанията си. Привличат постоянно нови съмишленици и неуморно търсят нови ефикасни принципи, с които да могат да предотвратят провал, Разбито Сърце, да предвидят с голям успех най-подходящото време за всяко начинание. Понастоящем тази Асоциация има повече от 5000 члена по цял свят. Но в България е непозната. Подхождат научно към астрологията, подлагайки постоянно на проверка всяко твърдение, хипотеза или древен астрологичен текст. Отричат някои от догмите на традиционната астрология, и популяризират много нови принципи, едва след като се убедят, че тези принципи действат на почти 100 %. Имат много открития за нови, непознати доскоро астероиди, които се оказват много важни за различни сфери от живота.
Magi Society е проучила много от дълго поддържаните общоприети Астрологични теории и ги е преобърнала с главата надолу. Не е чудно, че традиционната астрологична общност неуспешно се мъчи да спечели доверие сред научните среди. Толкова много традиционни астрологични принципи са неиздържани, че е почти невъзможно за нея да се появи със смислено изследване.
Точният Символизъм е от Съществено значение
Един от основните принципи в астрологията е да се борави с доказуем и проверим символизъм. Астрологията в същността си е символичен език. Ако символиката не е точна, всичко останало, което следва в астрологическия процес, е погрешно. Има много традиционни астрологически символизми, които не са точни. Ето няколко кратки примера на коригирани планетарни символизми, които изследванията на Magi Society разкриват.
Бракът и семейството са управлявани от Хирон. Венера НЕ управлява брака (само сватбата, защото Венера управлява церемониите) и 4ти дом в хороскопа НЕ управлява семейството.
Илюзиите и разочарованието се управляват от Сатурн и Юнона, НЕ от Нептун.
Юнона управлява въпроси и взаимоотношения, основани предимно на секс, НЕ брака.
В действителност, свободата се управлява от Хирон, ИМПУЛСА за свобода е управляван от Уран.
Редът се управлява от Уран, НЕ от Сатурн.
Прекомерната големина или нещата, огромни по размер са управлявани от Уран, НЕ от Юпитер.

Списъкът продължава още и още. Въпреки че много от традиционните астрологически планетарни символизми наистина са верни, допълненията и корекциите към традиционния символизъм от Magi Society, дават възможност за много по-голяма точност и прецизност на Magi астролозите.
Традиционната астрология издиша при внимателно изследване
Някои от другите забележителни открития на Magi Society включват:
Нито една астрологична система за домификация (изчисляване върховете на астрологичните домове)не е статистически валидна. Magi Society изследва подробно всяка една от съществуващите системи. Няма и капка статистически очевидна ефикасност в определяне на уменията, талантите и способностите. Нито пък домовите системи влияят на взаимоотношенията и резултатите от тях.
Ретрограден Меркурий сам по себе си няма доказуеми негативни последствия.Концепцията за ретрограден Меркурий и предполагаемите му турбулентни ефекти върху всички неща, свързани с Меркурий, изплуваха в речниците на поп културата, дотам, че много не астрологически настроени личности се съобразяват с неговия ефект. Ето я и добрата новина. Ретрограден Меркурий не е негативен. Напротив, Magi Society откри, че най-често в действителност е благотворно явление.
90% от всички ретроградни планети в картата са благотворни.
Астрологията на Слънчевия знак в най-добрия случай може само да ви даде познание за общите характеристики и индивидуалност, но не е надеждна в разкриването на уникалните таланти, умения и способности.

Слънчевите знаци нямат доказуемо влияние върху съвместимостта в отношенията или тяхното дълголетие. Относително маловажно е от какъв знак сте вие, вашите приятели и любовници, що се отнася до успеха или провала на връзката ви.
Само планетните геометрични подравнявания могат да бъдат надеждни и вярно да покажат специфичните таланти, умения и способности на един индивид.
Само комбинираната планетарна геометрична подредба между картите на двама души може акуратно да отрази природата и вероятният резултат от една връзка.
Точното време на раждане не е необходимо, за да се прави компетентна астрология. Макар и да се разполага с точното време на раждане да е полезно, не е от ключово значение, за да се извлече правилна астрологична информация. Само точната рождена дата е достатъчна.
Картите на Слънчевите възвръщания (Слънчеви революции), Дирекциите на Слънчевите арки, Дневните карти, Дейвидсоновите карти, Драконовите карти не са надеждни астрологични инструменти.
Magi Society, чрез определяне и възприемане на астрологична методология, която е доказуема и проверима, и от друга страна отхвърляйки традиционните астрологични теории, които не издържат на щателна проверка, е създала най-мощната астрологична система, позната досега. Използвана правилно, Magi Astrology наистина действа."

Това е първият пост и ако някой иска може да си прочете и надолу. Стана ми изключително интересно интерпретацията на планетите (в цитата са болднати). Чак се замислих на каква база са горните твърдения и има ли нещо вярно  :017:...
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Астрологични странности
« Отговор #1 -: Юли 20, 2014, 10:53:30 am »
Всеки има право да измисли нова астрология, както и да избре кое астрлогично направление да следва.  :)
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #2 -: Юли 20, 2014, 10:56:54 am »
Аз съм минималистка - колкото по-малко планети стигат за анализ, толкова по-добре. Не съм фен на астероидите, макар че чета за тях.
А относно часа на раждане - в дискусията в темата са написали мнението ми. Без час не става. Значи всички хора, родени на една и съща дата по целия свят, биха били еднакви?
Освен това постовете на потребителката ми приличат на някаква пропаганда. Защо тя изпитва необходимост да рекламира школата или себе и да убеди потребителите на всеки астро форум в правотата си?
« Последна редакция: Юли 20, 2014, 11:02:24 am от Mirabella »

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #3 -: Юли 20, 2014, 11:11:20 am »
Много помпозно и неуважително е отношението на Маги астролоджи към традиционната астрология. Само традиционната астрология допускала грешки, а те ВИНАГИ и ДОКАЗАНО били прави. Прекалено рекламно, чак буди съмнение Но книгите и софтуерът трябва да се продават все пак. Не че някои традиционни астролози не използват същия похват. А сега, ако Камила и Чарлз се разведат, ще си трият ли сол на главата, питам аз?
« Последна редакция: Юли 20, 2014, 11:13:11 am от Mirabella »

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #4 -: Юли 20, 2014, 11:14:51 am »
И аз обръщам най- голямо внимание на съвпадите- и в радикса, и в синастрията, и в хорарите.

Интересна е статията. Ще я проверя "статистически".

Вещичка

• Hero Member
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
« Отговор #5 -: Юли 20, 2014, 11:16:39 am »
Не зная още какво да мисля по повод на твърденията, но ми стана интересно и за това го пуснах тук. Различните гледни точки са интересни само по себе си, но много държа зад всяко твърдение да има обяснение, защо се мисли така, а в тази статия не видях такова... Обаче въпреки всичко буди любопитство  :012:.
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #6 -: Юли 20, 2014, 11:17:22 am »
А сега, ако Камила и Чарлз се разведат, ще си трият ли сол на главата, питам аз?

Да използваш само една известна двойка, за да потвърдиш и онагледиш изследванията си, е меко казано несериозно.

Пък иначе нямам нищо против да съществуват различни школи и направления, всеки по пътя си.

Smarta

• Hero Member
  • Публикации: 537
« Отговор #7 -: Юли 20, 2014, 11:18:46 am »
Много интересен текст! Това, което ми хареса в него, е устремът към научна проверка. Но има едно голямо "но". Когато публикуват тези резултати, те са длъжни да упоменат научните публикации, където техните изследвания са разяснени подробно така, че да могат да бъдат повторно проведени и проверени. Античната астрология, която изучавам, се различава много от съвременната. Тя притежава подходи и тълкувания, които у съвременната липсват, както и обратното. От една страна знанието трябва да се развива с напредъка на човешкия опит. От друга страна са известни и не са известни опити за заличаване и изопачаване на основни знания, които неща сега не взимаме предвид. В края на краищата, астрологията, с която ние се забавляваме, преди е била част от широкомащабно окултно познание, не само за звездите и влиянията им. Ако сега го притежавахме, всичко при нас щеше да е различно. Когато се появи нова школа по тоя начин, следва да проверяват всичките и твърдения, как са добити, защото я има тенденцията определени кръгове да крият и изопачават знанието, за да объркват любознателните, а нелюбознателните да държат в невежество. С това не казвам, че тази точно астрологична група не е ок. Струва ми се странна намесата на астероиди в "управлението" на каквото и да е. Ефективните неща имат известна простота. Например първите седем планети. Аз специално възприемам планетите като "живи", т.е. това са определени канали на енергиите, възприемани като планетарни принципи. Намекнах  за това и в друга тема в един пост за Плутон. Не може трафопостът ти да е мъртъв и да очакваш да работи по определен начин.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #8 -: Юли 20, 2014, 11:22:51 am »
В тяхна подкрепа казвам, че са използвали и други двойка за онагледяване на принципите си. Но хората се развеждат, никой не е застрахован. Не помня кои двойки бяха, в страницата им има обширни материали.

Смарта, много добре написано, както винаги!

Принципът на Окъм - най-простото решение е най-вероятно да е правилното.
« Последна редакция: Юли 20, 2014, 11:24:49 am от Mirabella »

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #9 -: Юли 20, 2014, 11:28:45 am »
А астероидите са ги включили на по-късен етап в принципите си, така ли? Защото през 1625 г. кои астероиди са били познати? Най-големият от астероидния пояс, Церера, е открит от Джузепе Пиаци в самото начало на 1801 г. и после изгубен от телескопите (скрива се в блясъка на Слънцето), и после намерен отново от Гаус. Година след това същият изчислява и положението на Атина Палада, втория по големина.
« Последна редакция: Юли 20, 2014, 11:33:10 am от Mirabella »

Smarta

• Hero Member
  • Публикации: 537
« Отговор #10 -: Юли 20, 2014, 11:31:43 am »
Да се занимават с разводи в късна възраст, когато бракът не е първи, е същински хазарт, защото фиксираната карма се изплаща приоритетно в първите 30 години от живота, след което жизненият опит нараства заедно с яснотата за важните неща и степента на свобода. Само по натални аспекти след първия развод бих била много внимателна дали ще дам негативна оценка, защото рождените карти вече са разиграни веднъж, нативът е врял и кипял, а прегресната му карта е направо чисто нова в сравнение с рождената, докато майка му приплаква "той не беше такъв човек!"

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #11 -: Юли 20, 2014, 11:32:46 am »
Целта на съвременната астрология е да надгражда, а не да отрича принципите, градени в течение на хилядолетия и минали проверката на времето. Щом астрологията се развива, нормално е да се появяват модерни техники, да се експериментира. Но несериозно е да отричаш всичко, което е съществувало хиляди години преди теб и е било създадено от много по-изтъкнати умове и от хора, чиито познания за вселенските закони са в пъти по-богати и задълбочени от нашите.

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #12 -: Юли 20, 2014, 12:10:35 pm »
Знам за тази астрология от известно време, но така и подробно не съм проверявала успеваемостта й. Книгите и софтуера са безбожно скъпи, защото явно само просветените я ползват - а явно просветени могат да бъдат само по-заможничките хора, иначе тайното й знание си остава тайно. Това е първото нещо, което ми направи впечатление и доста ме отвращава. В последствие, понеже съм чела някои статии, ми прави впечатление как архетипите са описани изключително едностранчиво, всичко в тази астрология е или черно, или бяло, то не може да бъде по средата. Това създава определено усещане на обреченост и безсилие, фалшиво според мен, при срещата с определени планетарни архетипи и изобщо не съвпада с жизнената ми философия. Затова и не виждам защо да си губя времето с нея, дори и да работи. На трето място, с по-малко сила, но все пак го има, де - намирам за изключително досадно да работя с 590832948290928498309 небесни тела  :17: :17: :17: . Дори и като видя някои карти, следващи традиционната астрология, накачулени с 345808530 астероида, изобщо не мога да ги интерпретирам, скролвам просто надолу, изключително дразнещо е.  :012: :012: :012: :012:

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #13 -: Юли 20, 2014, 12:48:55 pm »
Доколкото знам Азазаел е по-запознат с Маги-астрологията. Ако има желание може да сподели. Аз вярвам на античната и Джйотиш, Таро, не съм затворена към нови науки, погледи, но нямам всичкото време на света да посветя години и на нея и да се разочаровам, след като това, което ползвам сега работи. Хюмън дизайн е друго сродна наука, там има и окултен, езотеричен привкус, което за мен не е доказателство за ефикасността й.

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1947
« Отговор #14 -: Юли 20, 2014, 02:48:18 pm »
Да използваш само една известна двойка, за да потвърдиш и онагледиш изследванията си, е меко казано несериозно.

Пък иначе нямам нищо против да съществуват различни школи и направления, всеки по пътя си.
В сайта на Маги има стотици примери подкрепящи изследванията им. А преди да публикуват някаква статия там идеите им са проверявани до установяване на повтаряемост на определени факти. Не, че съм и чел много от статиите, но знам, че са много. :) Това, което съм установил за себе си е, че много от правилата им работят.

Маги астрологията никак не е по - сложна от традиционната астрология стига да се схванат основните и принципи. Без софтуера им, който е доста скъп трудно се получава.

И това не е статия, а е коментар на потребителка от форум. И в астро5 има много неини коментари. Аз всичките съм ги изчел и горе - долу оттам идват познанията ми. :)

« Последна редакция: Юли 20, 2014, 02:52:07 pm от AzaZaeL »