Автор Тема: Как ни вижда срещуположния пол  (Прочетена 24945 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Как ни вижда срещуположния пол
« Отговор #60 -: Септември 03, 2014, 08:36:06 am »
Нали по целознакови домове от венера и луна се брои?

Да, седми знак от Луна и от Венера, т.е. по отсрещния.

Преди да срещна тази теория във ведическата астрология, съм срещала нещо подобно и в западната астропсихология, но поднесено по друг начин. Там партньорските теми също се разглеждаха по 7 дом от различни фактори, които се вземат за отправна точка, вкл. по 7 дом от у7. И след това целият хороскоп се преобръща и се търсят проекциите на тези точки.

Нещо от сорта на следното беше:

Венера ми управлява ДС, намира се в 5 дом, Овен, съвпад с Меркурий. Можем да потърсим партньор с управител на АС в Лъв, 5 дом или във Водолей, 11 дом, а също така в меркуриев или юпитеров знак, по оста 3/9 дом. Може и с Асцендент в тези знаци - Лъв, Водолей, Близнаци, Стрелец.

Луна в Рак, 8 дом - отсреща имаме Козирог, у7 от знака на Луната е Сатурн в Лъв, 9 дом. По тази тема търсим силен Сатурн, Сатурн в 7 дом или в аспект с Луна, планети в Козирог, лични планети във 2 дом или по оста Телец/Скорпион. Може да има различни вариации, в момента се сетих за тези. Асцендент Рак, Козирог, Телец, Скорпион.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #61 -: Септември 03, 2014, 09:42:54 am »
Да, седми знак от Луна и от Венера, т.е. по отсрещния.

Преди да срещна тази теория във ведическата астрология, съм срещала нещо подобно и в западната астропсихология, но поднесено по друг начин. Там партньорските теми също се разглеждаха по 7 дом от различни фактори, които се вземат за отправна точка, вкл. по 7 дом от у7. И след това целият хороскоп се преобръща и се търсят проекциите на тези точки.

Нещо от сорта на следното беше:

Венера ми управлява ДС, намира се в 5 дом, Овен, съвпад с Меркурий. Можем да потърсим партньор с управител на АС в Лъв, 5 дом или във Водолей, 11 дом, а също така в меркуриев или юпитеров знак, по оста 3/9 дом. Може и с Асцендент в тези знаци - Лъв, Водолей, Близнаци, Стрелец.

Луна в Рак, 8 дом - отсреща имаме Козирог, у7 от знака на Луната е Сатурн в Лъв, 9 дом. По тази тема търсим силен Сатурн, Сатурн в 7 дом или в аспект с Луна, планети в Козирог, лични планети във 2 дом или по оста Телец/Скорпион. Може да има различни вариации, в момента се сетих за тези. Асцендент Рак, Козирог, Телец, Скорпион.
Има го това, да. Също съветват още при прочита на наталната карта да се търси  и по "n"-ти от слънцето и луната дом.Например, както казваш за 5, освен знак дом, управител конкретно в картата, същото и по светилата, броено по пети лунен и пети слънчев. Разкриват се интересни взаимовръзки, често неосъзнати. Пример-жена козирог със съвпад слънце марс в 5дом, среща мъже овен предимно.Някъде ги наричат интераспекти. Ха, тази конкретно и луната и е в 7 -"n" в овен. 7 от слънцето е рак. Действително партньорът й е слънчев овен с луна в рак.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #62 -: Септември 03, 2014, 09:46:17 am »
Да, хороскопът е многопластов и определено при такъв прочит излизат интересни и работещи взаимовръзки.  :)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #63 -: Септември 03, 2014, 09:54:13 am »
Срещуположният пол са съответно Венера и Марс ,ако си се самоопределил като жена или мъж.Другите са 7-ми -12-ти домове и /или  всеки производен 7- ми .
АСЦ ,планети на/около  АСЦ в орбис 7*-9* -как ,с какво ни виждат другите
МЦ,планети там -как искаме да ни виждат другите
Иц ,планети там -какви сме всъщност
Нептун,Уран на АСЦ /МЦ в 1-ви ,10-ти дом не дават вярна преценка по казуса
Слънце,Луна ,АСЦ -Аз съм тук ,за да бъда видян.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Happy58

• Гост
« Отговор #64 -: Септември 03, 2014, 10:06:07 am »
На мен пък ми е интересно, откъде и как знаете, как ви виждат другите. Може да знаете това, което те ви позволяват да знаете, но дали това е истината?

На мен ми е интересно как ме виждат другите, но не съм се сещала да ги питам, а и едва ли ще го направя :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #65 -: Септември 03, 2014, 10:10:51 am »
Happy, по отношението на другите към нас . :)

Каквото излъчваме ,това привличаме -АСЦ/ДСЦ
Каквото сме направили ,това ни правят и на нас -МЦ/ИЦ
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #66 -: Септември 03, 2014, 10:12:19 am »
На мен пък ми е интересно, откъде и как знаете, как ви виждат другите. Може да знаете това, което те ви позволяват да знаете, но дали това е истината?

На мен ми е интересно как ме виждат другите, но не съм се сещала да ги питам, а и едва ли ще го направя :)
Не знам, понякога чета сублиминалните послания като обратна връзка. От години малко ме интересува, подобно на Рару, но веднъж-дваж са ми казвали. И-в различните периоди е различно, защото нали се развиваме уж. Прогресните луна и венера, да речем за жена могат да й добавят по нещо в широтата на разбиранията си за същността й, отразено от връзките й с различни хора, че и мъже. ;)

Happy58

• Гост
« Отговор #67 -: Септември 03, 2014, 10:21:26 am »
Happy, по отношението на другите към нас . :)

Каквото излъчваме ,това привличаме -АСЦ/ДСЦ
Каквото сме направили ,това ни правят и на нас -МЦ/ИЦ

Да, ама тук нали се говори по отношение на това, как ви възприемат/виждат другите, а не за тяхното отношение към нас.

Мисълта ми е, че според мен, всеки човек вижда различно в нас, възприема ни различно - ние може много работи да излъчваме, но ако няма "приемник", който да го хване излъчваното .... кел файда :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #68 -: Септември 03, 2014, 10:22:45 am »
Всеки мъж ни вижда различно, но не чак дотам различно, че да е съвсем в разрез с вътрешната ни същност. А аз имам свойството, без да искам, да отразявам различни проекции. Затова и не мога да кажа със сигурност как, според мен, ме виждат мъжете.

Мога да отразя, без да полагам специални усилия, дори силна Дева. Поне докато не стъпи в дома ми и не види за какво става въпрос.  ;D
« Последна редакция: Септември 03, 2014, 10:26:59 am от Lilla »

Рени

• Hero Member
« Отговор #69 -: Септември 03, 2014, 11:03:04 am »
Да, ама тук нали се говори по отношение на това, как ви възприемат/виждат другите, а не за тяхното отношение към нас.

Мисълта ми е, че според мен, всеки човек вижда различно в нас, възприема ни различно - ние може много работи да излъчваме, но ако няма "приемник", който да го хване излъчваното .... кел файда :)

Happy, всичко е отношение,Аз-Ти във всяка една житейска сфера . Аз и доматът,съответно ако имаме приятно отношение един към друг се получава Ние с доматът,ако доматът има отношение (полезен и ние приятен ) към Мен , Аз го виждам по този начин и той мен и обратно .
Сега ще кажеш ,че не можеш като мен да си представиш същата тази картина ,пробвай с книжките и информацията в тях и себе си - как ги бараш ,как се раздаваш,как ги движиш....  ;)

Рени

• Hero Member
« Отговор #70 -: Септември 03, 2014, 11:10:28 am »
Всеки мъж ни вижда различно, но не чак дотам различно, че да е съвсем в разрез с вътрешната ни същност. А аз имам свойството, без да искам, да отразявам различни проекции. Затова и не мога да кажа със сигурност как, според мен, ме виждат мъжете.

Мога да отразя, без да полагам специални усилия, дори силна Дева. Поне докато не стъпи в дома ми и не види за какво става въпрос.  ;D

Всеки с воден акцент притежава способността да отразява другите,това е(в) природата на водната стихия .Затова много често същите не знаят/-ме ,дали това са нашите чувства,емоции,желания ,визия или на другите .
От там и легендата за жените Риби ,като най-добра партия за брак ,отразяват всички съкровени и не дотам желания ,мечти,действия ....на мъжа отсреща .
В този ред на мисли следват Луна/АСЦ в Рак ,Марс /АСЦ в Скорпион....и т.н.  :)

Smarta

• Hero Member
  • Публикации: 537
« Отговор #71 -: Септември 03, 2014, 07:22:42 pm »
Много интересно, Рени. Случвало ми се е да отразявам не само мъж, ами и всичко живо. Е, вече не е съвсем така.

Рени

• Hero Member
« Отговор #72 -: Септември 03, 2014, 08:42:51 pm »
Много интересно, Рени. Случвало ми се е да отразявам не само мъж, ами и всичко живо. Е, вече не е съвсем така.

АСЦ при теб беше в земен знак ,нали ?!? :)

venera1978

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #73 -: Октомври 12, 2014, 04:30:24 pm »
е то това няма ли да зависи от синастрията - в смисъл, планетите на другия с кои наши се свързват. Иначе всички ще виждат едно и също, а то не е така.
...
И аз мисля,като Happy...,че всеки мъж ме вижда по различен начин...За някой може да съм супер секси,или умна,или груба,а друг да не ме поглежда дори...
А относно как ни "виждат" като Жени-освен Венера/Луна не е ли важен и АЦ/нали е "опаковката",а тя е мн.важна/...

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #74 -: Октомври 12, 2014, 07:24:38 pm »
Не знам, понякога чета сублиминалните послания като обратна връзка. От години малко ме интересува, подобно на Рару, но веднъж-дваж са ми казвали. И-в различните периоди е различно, защото нали се развиваме уж. Прогресните луна и венера, да речем за жена могат да й добавят по нещо в широтата на разбиранията си за същността й, отразено от връзките й с различни хора, че и мъже. ;)
Прогресивната Луна ми е в Скорпион.След 28 мата ми година онношението ми към мъжете е много безпощадно,но от 3 години нито един "нов" мъж не ме доближава,поддържам стари отношения."Старите" мъже знам,че ме познават и знам за какво ме харесват,но другите идея си нямам какво мислят за мен.Узряхме,добихме изисквания,които станаха разменната монета.Безприкословната,всеотдайна любов отстъпи място на  мъдрото планиране на връзката.Няма как да ме виждат мъжете,освен да се отвращават от изводите ми,до които са стигнали те самите. :)
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030: