Ами Драко, от изброеното повечето от нас се интересуват, дори и най-духовните - да не мислиш, че живеят в пещера и се хранят с прана? Според мен трябва да има баланс между духовното и материалното. Никой не е казал, че ако сме тръгнали по пътя на духовната еволюция, трябва да се откажем от всичко материално и от всички удоволствия в живота. Духовните да не би да не ядат пастички и да не искат да живеят в уютен и добре подреден дом? Ако сред нас има хора, които по цял ден медитират по пещери и се задоволяват с въздух и слънчева енергия, моля да се обадят - такъв случай заслужава специално внимание!
:d030: Добре де,Лили,мен изобщо не ме влече духовната еволюция,така както математиката в училище едно време. :012: Ей така,нямам нужда и потребност от нея.Ще се почувствам още малко непълноценна. :012: Спомням си бабите ми също си изживяха животите без духовни стремления,бяха активистки в изграждането на социалистическото общество :012: и припалваха по една свещ на тежките празници.Най-обикновен,достойно изживян живот,без тонове определения за духовност и всичките ведически практики,за опрощаване на грехове.
П.П: в Индия са 1 милиард цигани,които живеят в крайна нищета.Животът им не е мръднал столетия-още живеят както са живели преди средновековието.И ако някой ми каже,че там е люлката на Духовността и те обръщат внимание на фундаменталните истини,за това така са изтървали тази многоплодящ се човешки ресурс все още гниещ в проказа?Къде е мъдростта сред тези племена и на какво милионите Гурута за стотиците години обучиха тази нецивилизована сган,с огромен процент неграмотност?
Та да чета ведическа религия,култура(а съм (пре)разглеждала някои книги) ми намирисва да си принизя от нивото на една културна европейка,до нивото на онези,които все още като им се роди момиченце го оставят в гората да умре,защото трябва да плащат за сватбата и,или още като докоснат жена в цикъл се чувстват мръсни-олигофрени.
Извинявам се,ако съм излязла от темата.