Rahu,коментарът ми беше премерена провокация за уточняване смисъла на темата,разбирам самата тема е такава по изказано мнение на Lilla за връзката м/у нивото,степента на еволюция на съзнанието и по отношение събитийното проявление на безсъзнателните/подсъзнателните/ ЛВ .Моето мнение е ако представим Раху,като по съзнателната половина /дуализъм в дуализма/на безсъзнателния разполовен демон,планета-бог,архетип,мисловен модел в аспект е като отношение човек/животно.Аз имам в джийотиш съвпад Сатурн/Раху в 2Д,коментарът за това на Радж Капийл/KRS в ю туб/ е че движения от инстинкта на животно Раху,който е ненаситен,вечно гладен,заради разделянето с тялото дава стремежа на гладно куче да се нахрани сега и веднага с материални притежания/2Д/,Сатурн-Шани обаче като строг господар го държи на каишка и го контролира/в някаква степен-зависи от положението му/,та доколкото разбирам има взаимодействие,резултата се определя от качествата на планетата в аспект и модифицирането на качествата и от положение и аспекти .Съзнанието аз свързвам със символично със светлината,различните планети излъчват или отразяват в различен спектър,но символът на ЛВ е че поглъщат светлината-няма по силен символ на подсъзнанието и кармата.В процеса на отразяване планетите също поглъщат определена част от спектъра,отразената светлина е непогълнатата .Самото Слънце също има свой спектър,различен от другите звезди,има свой,,характер,,В динамика положението,ъгъла и отдалечеността също променят характера на светлината,естествено светлината от другите звезди също има своето въздействие,това като се обърне в символи става интересно .