Автор Тема: Сблъсъци.Победител-победен.  (Прочетена 41726 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13960
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Сблъсъци.Победител-победен.
« Отговор #45 -: Ноември 17, 2014, 02:31:16 am »
например защо в доста карти има опозиция слънце/сатурн, като това е класика за лоши кости, стави, и изобщо-неголяма физическа издържливост
чак пък класика... може да го има и това, ако са засегнати асц и 6д от дедото
малката ми дъщеря има квадрат между Сатурн У3 и Слънцето У9 в скорпион (Марс У1, У5 съвпад Слънце)- действително направи дискова херния на 22г, но след 17г активна спортна дейност- спортна акробатика, като последните 5г изреди всички спортове в академията, че нали даскалите по физическо трябва да знаят всички видове спорт, за да могат да ги преподават после.

akruks

• Hero Member
« Отговор #46 -: Ноември 17, 2014, 02:51:09 am »
още
Има Марс в телец като на Кубрат Пулев
Цитат
Висок над 6 фута, (1,91 м.), Али е крайно нестандартен боксьор за тежка категория. За разлика от нормалния боксов стил, който изисква ръцете да са пред лицето на боксьора, за да го защититават от преки попадения, Али разчита на „танц“ с крака и невероятна скорост и пъргавина за неговите габарити, за да се избегне юмруците на противника, а ръцете му са отпуснати долу, готови да нанесат светкавични удари по главата на противника.

Кубрат Пулев също не си пазеше лицето с ръце, но липсваше "танц" с краката, за да избегне фаталния удар на Кличко.

akruks

• Hero Member
« Отговор #47 -: Ноември 17, 2014, 02:53:52 am »
ето я класиката
Слънце телец и АСц като на Кубрат Пулев  :)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12787
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #48 -: Ноември 17, 2014, 07:31:24 am »
Преди да се търси кой кого блъска и къде, доколко е издръжлив, не е ли по-добре първо да разберем защо иска да го блъскат или да блъска, защо иска да е издръжлив или не, какво му дава това блъскане ?
Там където попада Сатурн винаги има прекомпенсация по делата на съответната планета или дом, защото същите стават прекалено важни за нас, а щом нещо е толкова важно за нас, то често става наш проблем,защото сме твърде привързани към него.А принципът на Козирог/ Сатурн е да се опитва да контролира и управлява природата вътре в себе си, чрез самодисциплина, постижения, за да получи някакъв авторитет, обществено признание навън, във света.Но преди Сатурн има вътрешни планети, които заедно със Светилата, показват как и защо искаме да  налагаме себе си пред света/ другите като "победители".
Поставих 3 карти на известни жени във фигурното пързаляне, за да открием приликите,не разликите по казуса. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7919
« Отговор #49 -: Ноември 17, 2014, 09:38:46 am »
А защо търсим потвърждения във фигурното пързаляне, а не измежду други карти на боксьори?

Акрукс, познавам и други хора, завършили спортна академия, които нямат дискова херния, така че твоят пример по-скоро потвърждава класиката

Рени

• Hero Member
« Отговор #50 -: Ноември 17, 2014, 03:43:46 pm »
Papy, така започнах коментара си с предположение. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
« Отговор #51 -: Ноември 17, 2014, 04:28:13 pm »
Акрукс, познавам и други хора, завършили спортна академия, които нямат дискова херния, така че твоят пример по-скоро потвърждава класиката
Рару, написах го във връзка с онази част от твоя коментар, свързана с физическата издържливост, защото може да е направила дискова херния, но след дълги години голямо физическо натоварване, а и след дисковата херния продължава с физическото натоварване.
При нея Сатурн, освен че квадратира Слъцето е в опозиция с Луната, която е диспозитор на вмъкнат знак в 8д. Моята свекърва също има дискова херния, но никога не се е занимавала със спорт, като чувал с картофи е, и няма лош аспект на Сатурн към Слънцето, а опозиция  с Луната и квадрат с Плутон.
Така че едва ли лош аспект на Сатурн към Слънце е класически пример за лоши кости и липса на физическа издържливост. Моето Слънце може да се каже, че е в тригон със Сатурн, но не съм физически от най-издържливите хора, имала съм и продължавам да имам проблеми с кости и сухожилия, но това идва от квадрата на Марс У3, У8 със Сатурн У6.

akruks

• Hero Member
« Отговор #52 -: Ноември 17, 2014, 04:51:55 pm »
Преди да се търси кой кого блъска и къде, доколко е издръжлив, не е ли по-добре първо да разберем защо иска да го блъскат или да блъска, защо иска да е издръжлив или не, какво му дава това блъскане ?
Там където попада Сатурн винаги има прекомпенсация по делата на съответната планета или дом, защото същите стават прекалено важни за нас, а щом нещо е толкова важно за нас, то често става наш проблем,защото сме твърде привързани към него.А принципът на Козирог/ Сатурн е да се опитва да контролира и управлява природата вътре в себе си, чрез самодисциплина, постижения, за да получи някакъв авторитет, обществено признание навън, във света.Но преди Сатурн има вътрешни планети, които заедно със Светилата, показват как и защо искаме да  налагаме себе си пред света/ другите като "победители".
Подкрепям написаното от Рени!
(цитирам го, защото няма бутон за харесване)

Papy

• Hero Member
« Отговор #53 -: Ноември 17, 2014, 05:49:01 pm »
И какъв е коментарът ти по картите на Рени, акрукс?

Разбира се, че лош аспект на у8, особено вмъкнат, със сатурн, е причина за дисковата херния, няма какво да е друго

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #54 -: Ноември 17, 2014, 07:56:50 pm »
От няколко месеца проучвам и следвам тезата,че е важно да има мажорен аспект между две планети,за да има нативът полза и изява по тях,а не характерът на аспекта и достойнствата на планетите.Все още не съм натрупала достатъчно впечатления,за да направя извод.  :)
 Но в картите на боксьорите,които качи Рару (дано не съм направила много грешки след напрегнатия раб.ден) установих наличието на следните аспекти,без да коментирам достойнства и бля-бля:
   1.Сатурн/Марс-5 бр
  2.Сатурн/Плутон-5 бр
 3.Плутон/Юпитер-2 бр
 4.Юпитер/Марс-5 бр
 5.Сатурн/Юпитер-3бр
 6.Сатурн/Слънце-4 бр
 7.Плутон/Слънце- 3бр
 8.Слънце/Марс-2бр
 9.Плутон/Марс-2 бр
10.Юпитер/Слънце- 2бр

Аспектите на Кличко и Пулев не участват в горните резултати.
Ако някой желае да ме коригира да заповяда.  :)
« Последна редакция: Ноември 17, 2014, 08:27:44 pm от Дракониада »
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

akruks

• Hero Member
« Отговор #55 -: Ноември 17, 2014, 08:22:01 pm »
И какъв е коментарът ти по картите на Рени, акрукс?
В картите на Рени излиза това, което се среща при занимаващите се със спорт-  намесени са Сатурн, Марс, 5д и в две от картите се вижда, че твърдия аспект на Сатурн със Слънце не ги е лишил с физическа издържливост, а напротив, защото фигурното пързаляне изисква всеотдайност, воля и много издържливост, понеже тренират от съвсем малки и по много часове всеки ден.
Познат е със Сатурн У1, У12 в 5д и се занимаваше с бойни изкуства, иначе е височинен строител и години наред виси на алпийските въжета... Аз си имам Сатурн У5 в 5д и се занимавам години наред със спорт- може да не съм спортист от световна величина, но предвид положението, от което съм тръгнала за мен е било голямо постижение, когато в 9кл спечелих първия си медал на шампионат по лека атлетика, бях първа в града на 100м. гладко бягане, а нали писах, че съм страдала от рахит в краката и много късно съм проходила, а после ме мъчеше подкожен ревматизъм на краката до 9-10годишна. Понеже този медал го взех по времето когато ретро тр Сатурн кръжеше около АСЦ, беше в съвпад с Уран в 12д, то при награждаването така се бях отплеснала, че на слизане от почетната стълбичка, стъпих накриво с мокасините си на висока подметка и паднах пред строя с всички отбори, както и пред зрителите на стадиона за всеобщ смях, и за повече от месец после лекуване на навехнат глезен.  ;D

Рени

• Hero Member
« Отговор #56 -: Ноември 17, 2014, 08:33:30 pm »
Дракониада, включи и аспектите на Меркурий, Венера -заложеното при всеки от нас е показано в първите три дома от натала ни , ако там няма нещо значимо, нито Юпитер, нито Сатурн, камо ли Плутон няма да ти донесат даже и значка с чичко Ленин.Всички тези заложби трябва да кореспондират задължително със Светилата и АСЦ, а ако няма час на раждане, Светилата и Меркурий. :)

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #57 -: Ноември 17, 2014, 08:51:40 pm »
Дракониада, включи и аспектите на Меркурий, Венера -заложеното при всеки от нас е показано в първите три дома от натала ни , ако там няма нещо значимо, нито Юпитер, нито Сатурн, камо ли Плутон няма да ти донесат даже и значка с чичко Ленин.Всички тези заложби трябва да кореспондират задължително със Светилата и АСЦ, а ако няма час на раждане, Светилата и Меркурий. :)
   Рени,понеже говорим за шампиони,държали световната титла в свръхтежка категория на мен ми беше интересна мощта в картите,която им е позволила това извисяване.За това разгледах само тежките планети към Слънцето и Марс.С Дъ Уан забелязахме доминиране на Сатурновите аспекти,което е предпоставка за наличие на нужната дисциплина,при покоряването на най-високия връх в областта им.
  Меркурий и Венера,особено Венера не са ми интересни в тази категория.Ако искаш ти ги изброй.Меркурий не може да се сравнява с инстинктите и агресията на Плутон и издържливостта на Сатурн-там на ринга не може да говорим изобщо за протичане на мисъл.Приятно се изненадах,че 5 от титулярите имат Плутон/Сатурн.Интелигентността на Плутон за мен е с нищо несравнима.  ;)

Papy

• Hero Member
« Отговор #58 -: Ноември 17, 2014, 08:58:52 pm »
Дракониада, плутон/сатурн не е особено интересно явление когато разглеждаме карти на почти връсници-движат се около 70+, 80+, почти наполовина като бр карти
Ако извадим карти на предните бест, там ще има друг транс- аспект

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #59 -: Ноември 17, 2014, 09:08:50 pm »
Не съм обърнала внимание дали са връстници.
Ето ви и Майк Тайсън
Силно аспектиран Сатурн,Сатурн/Марс,Сатурн/Слънце.
Аспект Плутон/Юпитер
 Плутон/Слънце.
Марс/Плутон