На мен не ми харесва партриархалния модел тип "Дай ракията, ма", а жената стои като някаква част от мебелировката, брошка на ревера.
Няма нищо лошо в моделите, но Дракоаниада като чета коментарите й е в гонене на някакъв идеал, който не съществува в човешки образ. Виждала съм по нета някакъв списък с качествата на идеалния мъж. Доста дълъг беше.
Значи ако съм влюбена до уши, просто ще се се омъжа. При условие, че поставям дребен шрифт, клаузи, то вече заприличва на договор за за покупко-продажба. Или си наясно с някой какъв е и го приемаш ...с несъвършенствата му или просто не го обичаш достатъчно, за да се опитваш чрез поставяне на условия, да го нагодиш и прекроиш според собствената си представа за идеалния мъж.
Това,че ТИ си виждала само примитивния,провинциален,патриархален,мъжки архиетип,който се изразява в "дай ракията,МА!",не означава,че не съществува висш,който се изразява като тотална защита и просперитет на семейството.Пак ще спомена баща си,който ми е пример.
Друго,аз няма как да се "влюбя" в някакъв си там,ако не притежава нужните качества и няма да се надрънда да се омъжа като 16годишна циганка "по любов".Стойностите на един мъж са в постиженията му,т.е-сигурността,която
е способен да предостави на семейството когато става въпрос за брак и деца.На другото се вика любовник и му трябва само един изправен Марс.
"Договорите и уговорките" когато се касае за брак са много важна част,а не сексуалното привличане,което се бърка с любов.Липсата на клаузи,ясни задължения от двете страни е причината по която браковете се разпадат след потретване дори.Претенциите на жените към незадоволените нужди от ред и сигурност са най-честото срещаната причина,поради която жените спират да уважават мъжете си.
Твойто мъж не си ли го разбрала от кой тип е, че изпитваш несигурност че ще подходи по начин, който теб те притеснява ?
Не се казва "твойто мъж".....
Разбира се,че съм разбрала какъв тип е.Казах му,че съм съгласна да сключа брак с него.Но естеството на сферата му на дейност е несъвместима с това да му родя деца,с което той не е съгласен.Аз изключително се гордея с него,с всичките му постижения,възпитание и с всичко,което е той.
Сега защо баща ми за мен е съвсем реален образец за мъжъжкия архиетип?Защото връзките между планетите в моята карта са подобно повторение на неговите.
Слънце Овен с диспозитор Марс/Сатурн съвпад,
мажорни връзки Юпитер/Марс/Плутон/Уран/(Слънце).