Автор Тема: Плутон,К8,У8Скорпион.  (Прочетена 56093 пъти)

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
Re: Плутон,К8,У8Скорпион.
« Отговор #150 -: Август 27, 2015, 01:37:44 pm »
При мен У8 е Нептун и е в съвпад с луната в пети дом, квадратира планети в 8ми дом. Като ме хване илюзията с обсесията на любовна тематика не ме пуска с години. Любов ли е, при мен, значи е обсесия, илюзиии и тотална липса на връзка с реалността.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #151 -: Август 27, 2015, 01:49:21 pm »
При мен У8 е Плутон  ;D Хванал е в клопка Венера. Уран доволно екзалтира там. В 8 дом, в съвпад с Венера ми е СЛВ, а в съвпад с Уран Фортуна . В натала Плутон е в 7 дом, в опозиция на Юпитер и квадрат с Меркурий в 10 дом, по-скоро малко преди К11.

В дом е "весело" почти, като във филм на ужасите  ;D

Сега се замисли, като стана въпрос за Венера и приятелките назад, че много близка приятелка ми беше мацка със съвпад Плутон Слънце и пълен 8 дом. С мания за контрол към мъжа си, бих казала болестно състояние. Ежедневни проверки на покупки с карти, телефон, поща .... Преди 2 дни се отдръпнах от нея. Предполагам завинаги. Тежи ми, разочаровах се.

Плутон ме променя през партньорствата и любовта, но не очаквах, че през Венера ще стигне и до приятелките :( Потърсих подсказка за случката в картата - не намирам :(
Над силата е само умението да я владеем!

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #152 -: Август 27, 2015, 01:53:11 pm »
Драки, при теб всичко е много марсово. Ако игнорираш за малко осмодомния хайп, Марс ти е алмутен (най-вече управител!) на пети дом, на седми фифти/фифти, но пак много силен и въобще на картата (фигурис, демек). Сериозно свързан със Сатурн. Марсово+сатурново доста се доближава до идеята за Плутон (ъглов и пр.) — горе-долу същото нещо, поднесено инак. Те́ ти аналогия :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #153 -: Август 27, 2015, 01:55:36 pm »
Венера нали се свързва с младите жени - жени, с които се забавляваш, приятно прекарваш свободното време, можеш да поговориш на всякакви "женски" теми. Затова може би има резон транзит на Плутон към натална Венера да засегне и женската половина от приятелския кръг, не само натива лично и неговите връзки. По Луната е личното - за нас и за нашите най-близки хора, част от семейството.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #154 -: Август 27, 2015, 02:10:32 pm »
Lilla  :) благодаря :) Уточнението много ми помогна, не съм правила такъв паралел до сега  :08: Особено между Венера и Луната :)

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #155 -: Август 27, 2015, 04:24:53 pm »
Драки, при теб всичко е много марсово. Ако игнорираш за малко осмодомния хайп, Марс ти е алмутен (най-вече управител!) на пети дом, на седми фифти/фифти, но пак много силен и въобще на картата (фигурис, демек). Сериозно свързан със Сатурн. Марсово+сатурново доста се доближава до идеята за Плутон (ъглов и пр.) — горе-долу същото нещо, поднесено инак. Те́ ти аналогия :)
Голямо мислене му ударих като те прочетох.Май искаше да кажеш,че комбинацията Марс/Сатурн би могла да донесе сходни емоции като от Плутон? ;) Има някакъв резон.
Марс ми е У10 и стар У5.В самия край на 7Д и нещо не мога да го преброя да се числи към 7Д,след като го е преминал.Сатурн ми е У7 и стар У8.Сатурн/Марс в сходящ тригон.И двете планети не са ъглови. Ако махнем транссатурновите и гледаме само старите управители не знам от къде ми е увлечението по подземното.Сатурн наистина ми прави секстили с планетките в Овен,но това ми се струва малко. ;) 
Според един калкулатор,който Сатин помести във форума,не Марс,а Слънце ми е Алмутен Ф и изобщо най-достойната планета.Марс ми е едва след него по важност. 
От няколко месеца се опитвам да разбера до колко са важни Уран,Нептун и Плутон изобщо.На техни транзити съм имала ярка събитийност и заради това не мога да ги отхвърля и да се занимавам само със старите управители.Не могат да се пренебрегват и ако участват в стелиум или са в мажорни аспекти с важни точки  :043: :017:
« Последна редакция: Август 27, 2015, 04:36:15 pm от Дракониада »
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #156 -: Август 27, 2015, 04:30:37 pm »
Като участници в синастрии действието им също е доказано еднозначно,значи май трябва да ги броим и като управители с персонално значение,а не за поколенчески планети,които оказват влияние едва ли не само на групи,а не на самия индивид.   
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Reptil

• Hero Member
« Отговор #157 -: Август 27, 2015, 06:09:24 pm »
То не е много ясно какво съм казал :012: Но в общи линии, алмутенът е планетата, която в дадена позиция има най-много есенциални достойнства. Взимаш градусите на К5 или К7, да речем, и започваш да броиш: управителство, екзалтация, триплицет… Дали Марс е алм. фиг. — малко на око го казвам, но мисля, че това е планетата с най-много достойнства изобщо. Може и Слънцето да е, не се заклевам.

Откъде ти е подземното увлечение — виж си Д9, виж си Сатурн, виж свързаните аспекти.

Плутон като архетип обира тъмните/малефични изяви на Марс и Сатурн, тъй че няма нищо за чудене.

Не ти отричам транссатурновите транзити :) Обаче виж дали имаш по същото време и други индикации от различни планети.

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #158 -: Август 27, 2015, 06:59:56 pm »
Дали Марс е алм. фиг. — малко на око го казвам, но мисля, че това е планетата с най-много достойнства изобщо. Може и Слънцето да е, не се заклевам.

Картата е дневна, Слънцето обира минимум по седем точки от всичко в Овен, срещу само петте на Марс. Освен това Марс е извън секта и без есенциални достойнства в мястото си. С Юпитер са много силни акцидентално, но есенциално импотентни. В случая и аз бих заложила на Слънце за алмутен.
De omnibus dubitandum est

Reptil

• Hero Member
« Отговор #159 -: Август 27, 2015, 07:15:12 pm »
Като нищо си права, Дияна. Сметките за алмутен фигурис са доста подробни, есенциални достойнства + акцидентални + точки за домовете + точки за управителите на деня и часа. Не съм сядал с лист и молив да смятам.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #160 -: Август 28, 2015, 03:48:03 pm »
Мен ме изкара много марсова - доминанта, алмутен фигурис и алкокоден. За камуфлаж има и венерианско влияние - behavior ruler. Сатурн също има доминантно влияние - стои най-високо в хороскопа, но по всички точки води Марс.

По мои сметки и наблюдения на ниво събитийно проявление доминанти са ми Марс и Луна.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #161 -: Август 28, 2015, 03:52:13 pm »
Ето го моя резултат http://af.cpptea.com/astrofox.php?dat=1975122210450020253800142250011131&name=%D0%91%D0%9F&final=yes

Малката табличка ми поставя въпросителни, но пък е чудесно, че мога да науча нещо ново :) Главните герои са Слънцето, Марс и Юпитер :)

Ruling Light            Слънце
Dominant                 Марс
Dominating         Слънце
Alm. fig.                 Марс
Hyleg                 Слънце
Alcocoden                 Юпитер
Lilly's behav. rul.    Юпитер

trendy

• Hero Member
  • Публикации: 1804
« Отговор #162 -: Август 28, 2015, 04:01:10 pm »
При мен както си и знаех Сатурн си е доминант  :012: Луна, Юпитер и Марс също имат силно влияние

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #163 -: Август 28, 2015, 04:19:22 pm »
Всичко започна, когато прогресивна Венера мина над Слънцето. Нищо женско не ме интересуваше дотогава. Не знам дали всъъщност този аспект отключи промяната - но до тогава (33г) не ползвах дори крем за лице, гримът беше само спирала и червило...

След това постепенно в мен се формира промяната, като посока на женственост и грижа за себе си със следните послания:

1. аз съм женствена, нося майчинската чувственост в себе си
2. аз обичам себе си и се грижа за себе си

Т.е. тази грижа е била проява на обич и нещо майчинско.

Всичко, което съм правила преди това е било да "привлека мъж", т.е. да намеря правилния. Промяната се случи, след като го намерих и цели 6г. не забелязвах другите мъже. Едва това лято -реактивно-под действието на дирекция - сетивата ми се отвориха, прогледнах отново в тази посока. Разбира се - комплексно е :) не просто от 1 аспект :)

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #164 -: Август 28, 2015, 04:26:49 pm »
П.П. ...сега видях, че си писала за трансформациите - дадох си сметка, че се случват през целия живот и чрез теб намирам отговор за това :) . Венерата е в тригон с асцендента, може би и това има участие по темата :) Като малка бях пълна - първата промяна дойде в пубертета да се справя с това. И след това още няколко по-значими, за последната разказах в детайли  :)