Папи, да,атероматозни плаки в стената на аортата,намаляват просвета ,кръвното се вдига,от дълго време е,хипертонична болест,лявата камера разширена,недостатъчност на трикуспидалната клапа,аритмия предкамерно мъждене и тн .Всичко е порочни кръгове,едното следствие на другото... Аритмията и ексрасистолите мисля са по Плутон в лъв,към който сега има съвпад на пр Слънце .Диабета от Венера в телец съвпад Марс .В моята карта забелязвам акцентиране на Луна,Нептун и Хирон-майка,грижа за нея,болници,лекуване .Дир.Луна квадрат Юпитер,тр.Нептун в 12д ,риби,троново-експресия,ян ,към Луна в скорпион 8д,падение,последното СЗ съвпад с лечителя Хирон,спусък мисля са последното пълнолуние съвпад Луна,пр.Луна секстил Марс,тр.Уран у12 в 1довен, опозиция Меркурий у3,4,в 7д,това без да задълбавам много .Тр.Нептун чак до началото на другата година аспектира Луната с ретроградна сянка,май до тогава ще трябват грижи,че сега на 10 крачки се задъхва,следващото СЗ също е съвпад с Асц.риби...Но основния спусък мисля е пълнолуние в 8д,скорпион съвпад с Луната,рязкото затопляне в този ден,с магнитни бури ,на фона на усилената от прекарания тежък грип скоро преди това сърдечна слабост,много особен грип беше тоя :017: