натален или транзитен? - но все си е някаква криза - аз в момента си имам такъв от тр Уран към стелиума в 3 дом. Дълго си ме държи и въобще не ми е комфортно.
Да си довърша мисълта
по принцип куинконса свързва два знака, които нямат нищо общо помеждуси, от което възниква и дисхармонията между двете планети - те не знаят как да работят заедно - има едно усещане за дискомфорт, но той не може да се формулира, няма динамика, която да го разреши. В книжките го описват като ситуацията на "комар в стаята" - пречи ти, макар да не ти създава особен проблем, но не можеш да заспиш - ставаш да го утрепеш, а той изчезва ....
Според Еволюционната астрология - куинконса е аспекта между Овен и Дева и Овен и Скорпион. На тази база се прави съждението, че при него целта е да се създаде някаква кризисна/дискомфортна ситуация, която да те принуди да направиш някакъв анализ, на базата на който да предприемеш регулярни действия за подобряване (дотук беше Девата), вследствие на което да се постигне трансформацията, промяната (Скорпион).
Бернадет Брейди, при транзит, го описва като настъпване на криза, след която ситуацията няма да е същата - ще настъпи промяна. При това човек няма особена власт - то просто се случва, дошло му е времето, и ние можем само да се подчиним и да се променим. Което е пак същото като гореописаното.