Автор Тема: Аспекти  (Прочетена 21977 пъти)

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
Re: Аспекти
« Отговор #45 -: Ноември 23, 2015, 10:00:24 pm »
Делф, вкарахме телепатията. Ти питаш за нещо, а аз съм писала за същото.  :08:

Твоята Луна и Уран са на 3 градуса от Венерата ми, която е упр на 3/4 и 8 дом. Твой Нептун е в съвпад с мой Уран и Мц. Имаме точна опозиция на Меркове. И ИЦ/МЦ осите ни са в съвпад.

Нинам от кое е, но имаме интересна синастрия.  :012: Твоята Луна е в мой 8 дом. Луните ни са в точен секстил.
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #46 -: Ноември 23, 2015, 10:02:15 pm »
Еййййй, докарах му на мЕрко - магарешки уши, ама тъкмо да чува по-добре  :)

А заради новото име и лигавник трябва да му купя или нови крилати пантофи  :012:

Като сте отворили приказка аз куинконсите, броите ли тези с осите и възлите, че при мен и такива се намират  :012:

Аз ги броя :) При мен Марс прави точен куинкос със СЛВ и по-неточен с Венера :) Обаче не съм гледала с ъглите, сега ще проверя :)

натален или транзитен? - но все си е някаква криза - аз в момента си имам такъв от тр Уран към стелиума в 3 дом. Дълго си ме държи и въобще не ми е комфортно.

И двете :)

Точно твоя кометар за кризата и публиакцията на Рени за мунданния куинкос - Венера Хирон ме размислиха по темата, че съм им дала пълен игнор на тези аспекти :) Още изучавам мажорните та затова, ама аз уча хубаво с примери, които да се чепкат и така ми се изостри интереса :)

Ето днес има мунданен куинкос Хирон - Венера - усетихте ли го персонално?
Над силата е само умението да я владеем!

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4577
« Отговор #47 -: Ноември 23, 2015, 10:04:41 pm »
Меркурий е безполов тъй, че не се знае дали е било гей връзка :D
Е да де, щом се е родил мелез няма Марс да е майката :012:

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #48 -: Ноември 23, 2015, 10:07:15 pm »
Хахах, да Ема, тъкмо си го мислех.  :08:

Много куинконси имам, много нещо. Като си гледам картата, много се връзват на опозициите й. Вечния компромис. Как пък съм се родила с Луна във Везни. Няма случайности, всичко е надиплено  :012:
Някъде пише, че куинконсът е освобождаване, но още не съм разбрала точно какво освобождавам.

Ема, наистина ни й интересна синастрията, аа и действаща на всичкото отгоре  :-* Защото знам и за много хубави, ама само за гледане, но които нищо не дават като проявление.  Ние с тебе еднакво мислим в някои моменти, и еднакво пишем. Тандем  ;)

Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4577
« Отговор #49 -: Ноември 23, 2015, 10:09:37 pm »
Взехте да ме съмнявате двете стига се четкате една друга :012:

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #50 -: Ноември 23, 2015, 10:24:31 pm »
Ребекс, не ревнувай.  :012:
Но това е като астрологичен пример как действат аспекти. А уж напрегнати. Защото сме и със Слънца в опозиция. Но и в темата за синастриите споделих, че не намирам опозициите за лоши. И сякаш много бързо тече енергията през опозицията.
Астрология в действие.
Вече ще започна да гледам с друго око на синастрична опозиция на Меркове. За точна такава имам предвид.
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Happy58

• Гост
« Отговор #51 -: Ноември 24, 2015, 11:05:02 am »
натален или транзитен? - но все си е някаква криза - аз в момента си имам такъв от тр Уран към стелиума в 3 дом. Дълго си ме държи и въобще не ми е комфортно.

Да си довърша мисълта :)

по принцип куинконса свързва два знака, които нямат нищо общо помеждуси, от което възниква и дисхармонията между двете планети - те не знаят как да работят заедно - има едно усещане за дискомфорт, но той не може да се формулира, няма динамика, която да го разреши. В книжките го описват като ситуацията на "комар в стаята" - пречи ти, макар да не ти създава особен проблем, но не можеш да заспиш - ставаш да го утрепеш, а той изчезва ....

Според Еволюционната астрология - куинконса е аспекта между Овен и Дева и Овен и Скорпион. На тази база се прави съждението, че при него целта е да се създаде някаква кризисна/дискомфортна ситуация, която да те принуди да направиш някакъв анализ, на базата на който да предприемеш регулярни действия за подобряване (дотук беше Девата), вследствие на което да се постигне трансформацията, промяната (Скорпион).

Бернадет Брейди, при транзит, го описва като настъпване на криза, след която ситуацията няма да е същата - ще настъпи промяна. При това човек няма особена власт - то просто се случва, дошло му е времето, и ние можем само да се подчиним и да се променим. Което е пак същото като гореописаното.

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #52 -: Ноември 24, 2015, 11:53:50 am »
Хм, значи Уран ми куинкоксва Венерата в Скорпион.
Над силата е само умението да я владеем!

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #53 -: Ноември 24, 2015, 08:48:12 pm »
Ааа

Вече сериозно-нямам време, стига спам

bast

• Full Member
  • Публикации: 122
« Отговор #54 -: Ноември 29, 2015, 08:55:30 pm »
Сигурно е ставало въпрос някъде, ама може ли да пишете колко орбис допускате за паралел в геодеклинациите, защото на различни места срещам 1.2, 1.5 и дори 2 градуса? И другото в което не съм сигурна може ли при паралелите да се допусне правилото от геосистемата, че ако две планети правят аспект по-между си и едната прави аспект с трета планета, то и другата се приема, че е в аспект с третата? Примерът е:
В геодеклинациите натална карта/жена/: венера паралел плутон с орбис 0градус и 3минути
                                                                  венера контрапаралел марс с орбис 1градус
                                                                  плутон контрапаралел марс с орбис 0градус и 57минути

Съответно в синастрия: хирон/мъж/ паралел марс /жена/ с орбис 0градус 47минути
                                      хирон/мъж/ контрапаралел венера/жена/ 1градус 47минути
                                      хирон/мъж/ контрапаралел плутон/жена/ 1градус 44минути

Та аз по принцип приемам орбис в деклинациите 1градус и 20минути, може ли в този случай при синастрията да се приемат за действащи последните аспекти, тъй като в натала са в допустимия орбис, т.е. в нещо като съвпад?

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #55 -: Ноември 29, 2015, 11:51:01 pm »
Ами и тука пише 1*20', ама кой знае
Можеш да провериш в твои синастрии с близки хора и да видиш работи ли орбисът или не

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #56 -: Декември 02, 2015, 04:45:01 pm »
Според Еволюционната астрология - куинконса е аспекта между Овен и Дева и Овен и Скорпион. На тази база се прави съждението, че при него целта е да се създаде някаква кризисна/дискомфортна ситуация, която да те принуди да направиш някакъв анализ, на базата на който да предприемеш регулярни действия за подобряване (дотук беше Девата), вследствие на което да се постигне трансформацията, промяната (Скорпион).
Как ще ме зарибиш да прочета книгата, че нали имам два йода в натала в тези знаци- Юпитер овен, Плутон дева, Марс/Нептун в скорпион- та какво пише по този повод там?

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #57 -: Декември 02, 2015, 04:50:28 pm »
И аз имам два, единият от които е Асц в Дева, Юпитер в Скорпион и Слънце/Меркурий в Овен.
Напоследък много се споменава тази книга тук и на мен ми стана интересно :)
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Happy58

• Гост
« Отговор #58 -: Декември 02, 2015, 05:01:11 pm »
Как ще ме зарибиш да прочета книгата, че нали имам два йода в натала в тези знаци- Юпитер овен, Плутон дева, Марс/Нептун в скорпион- та какво пише по този повод там?

Акрукс, аз нямам никакво намерение да зарибявам когото и да е. Чета, обмислям и споделям тук. Ако на някой му допадат тези идеи/теории - ОК, ако не - пак ОК.

Добре че Рени се включи, че те бях разбрала не добре.

За книгата - долу на Делфи обясних - ако е за кунконсите - няма смисъл.

На кратко (защото ти по-добре от мен можеш да го изтълкуваш) - да вземем Овен-Дева: Овен се учи, че не е само той тук и може да се погрижи и за някой друг, а Дева се учи на малко смелост, увереност от Овен. Както се вижда, това не е лесно, но пък не е с напрежението на опозицията и квадрата. Планетите в двата знака се свързват, за да си подскажат урок, който се учи чрез анализ и след това себеподобряване (Дева)

По-късно ще опитам да преведа нещо от материалите. Но това е основното.
« Последна редакция: Декември 02, 2015, 05:14:48 pm от Happy58 »

Happy58

• Гост
« Отговор #59 -: Декември 02, 2015, 05:07:05 pm »
И аз имам два, единият от които е Асц в Дева, Юпитер в Скорпион и Слънце/Меркурий в Овен.
Напоследък много се споменава тази книга тук и на мен ми стана интересно :)

Делфи, аз говоря за теорията, не за книгата. Книгата на Джеф Грийн засяга натално положение, транзити и аспекти на Плутон, от гледна точка на еволюционното развитие на човек, както и връзката с нодалната ос. Книгата не е лека, но ако на човек "му е на сърце", както е при мен .... :)
Информацията, която споделям, я имам от закупените обучителни материали - доста солидна сума :) и разговорите ми с немската астроложка. За съжаление, поради състоянието ми не съм достатъчно концентрирана, за да работя по тях - затова и така епизодично се изказвам все още. Но ако нещо споделя тук, то съм сигурна в него.