По време на това ретроградие, в общ план ще се засегнат темите на трансформацията, сексуалноста и партньорствата, но и с вкус на неочакваното. Мунданно Венера ще направи опозиция на Уран 3 пъти - в анаретрнтие градуси на Скорпион/Везни и Телец/Овен. Първите две опозиции - на 13.09 и 31.10 - ще бъдат, докато Уран е в нейните владения в Телец, а тя е заточена в Скорпион. При третата опозиция, когато Венера е вече директна - тя ще застане срещу Уран от последния градус на Везни, вече тронова, а той ще е в обителта на Марс в Овен. С първите две опозиции Венера ще взима уроците си по трудния начин, но третия път ще се изправи в опозиция с цялата си прелест и сила.
При мен това ретроградие ще започне малко преди възврата на Венерата ми, в 8 дом, в Скорпион и ще се върне до 7 дом. Темите по тези два дома ще са включени в изпитанието. Ретро Венера ще се срещне 3 пъти с наталните Уран, Локус Фортуна и К8 (в Скорпион). Ще има условия за трансформация - с крайна цел партньорствата (край на ретро периода в 7 дом). Венера мунданно ще бъде в опозиция на тр.Уран, а в наталната ми карта ще прави съвпад с нат.Уран. Все още нямам активна точна уранова опозиция (3 гр. орбис), но ще е двойно ураново за мен. И така Венера ще завърши цикъла си, за да започне нов малко след излизането от сянка.