Автор Тема: Венера като арбитър на вкуса  (Прочетена 7138 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Венера като арбитър на вкуса
« -: Юли 30, 2015, 02:32:08 pm »
Венера винаги може да покаже кое е по вкуса ни и кое не, кое може да ни направи аутсайдери, старомодни,да ни алармира кога трябва да променим облеклото, прическата си, за да съответства на изискванията на Слънцето , подсилвайки собствения ни образ пред другите.Има периоди обаче, когато вкусът ни се променя-обърнали ли сте внимание в кои области, сфери най-силно се отразява тези промени, в изказа ли, в маниера, в себеизразяването, в любовните дела  и със съответните планети ? Има ли връзка с ретро периодите на Венера, когато същата е активирана от външни планети, при ингрес по прогресия ?

Ето при мен например, една седмица преди Венера да влезе в Дева и да спре там, аз не съм обличала нищо червено, нищо с деколте, облеклото ми е по-скоро удобно, практично , не се гримирам, не ползвам аксесоари, пищни бижута, даже излизам, не с дамска чанта , а от типа плажни и почти не хапвам сладко, с изключение на сладолед. Венера в 0* Дева е квадрат с АСЦ, куинконкс Слънце, в 9-ти дом, тр.Юпитер в 9-ти  тригон Венера, тр. Сатурн разходящ куинконс Венера, Пр. Луна тригон Венера :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
Re: Венера като арбитър на вкуса
« Отговор #1 -: Август 29, 2015, 01:41:52 am »
Интересна тема :) Докато я видя и Венера вече се е върнала в Лъв :) При мен сега се изявява Лъвски :) Прави съвпад с наталната Луна и транзитен Марс :) Квадратират наталната Венера.

Имам нужда да светя, да излъчвам изящество, превъзходство и финес ... Да видим ще бъда ли по-делова - като се върне в Дева :)
Над силата е само умението да я владеем!

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #2 -: Август 29, 2015, 03:28:06 am »
Венера винаги може да покаже кое е по вкуса ни и кое не... Има периоди обаче, когато вкусът ни се променя-обърнали ли сте внимание в кои области, сфери най-силно се отразява тези промени, в изказа ли, в маниера, в себеизразяването, в любовните дела  и със съответните планети ? Има ли връзка с ретро периодите на Венера, когато същата е активирана от външни планети, при ингрес по прогресия?
При мен Венера нали е свързана изцяло с 2-ри дом, като е У2 и се намира в него, така че предпочитанията ми са свързани с придобивките, не с вкуса ми като цяло- сега в лъв прави тригон с Юпитер и секстил с наталната Венера, купих си парфюм, козметика- неща, които не са ми от първа необходимост, защото на практика имам и парфюми, и шампоани, балсами, и т.н., но като мернах една специална оферта на AVOn не устоях да я подмина  :) Докато беше в дева купих топер на ТЕД- да поглезя гръбнака с малко мемори пух върху матрака  :29:
В дългосрочен план - откакто пр. Венера е в стрелец се обличам спортно-елегантен стил, косата ми е като на хипарка, гримирам се само по официален повод, иначе в ежедневието само червилце, крем на лицето и парфюм зад ушите  :) Преди да влезе в стрелец, докато беше в скорпион, се обличах доста атрактивно и агресивно, сама си шиех тогава дрехите по последен писък на модата, за ужас на бабите по пейките  :012: Прически, грим- всичко си беше в цветовата гама на скорпион, ароматите също.
Текущия съвпад на тр Венера и тр Марс , който е в знак лъв, по прогресия го имам от доста време ,но в знак стрелец, като добавим пр. Меркури в стрелец, а от половин година и пр. Слънце стрелец- става конюшня  :D
« Последна редакция: Август 29, 2015, 03:30:16 am от akruks »

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #3 -: Август 29, 2015, 09:11:43 am »

Ето при мен например, една седмица преди Венера да влезе в Дева и да спре там, аз не съм обличала нищо червено, нищо с деколте, облеклото ми е по-скоро удобно, практично , не се гримирам, не ползвам аксесоари, пищни бижута, даже излизам, не с дамска чанта , а от типа плажни и почти не хапвам сладко, с изключение на сладолед. Венера в 0* Дева е квадрат с АСЦ, куинконкс Слънце, в 9-ти дом, тр.Юпитер в 9-ти  тригон Венера, тр. Сатурн разходящ куинконс Венера, Пр. Луна тригон Венера :)

при мен е така,откакто Венера прогресира в Козирог , У прогр.Асц.Везни и е в прогр.съвпад с нат.У Асц. Меркурий,само камъняци,планини и върхове ме привличат,то с разцепените езици сме така по рождение, ама сладкото с опозето венера -юпи, никой не смее да  посегне да ми отнеме, хубав шоколад и собственоръчно изсушени плодове са основна храна при преходите в планината

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #4 -: Август 29, 2015, 09:15:30 am »
При мен Слънцето е на последен градус и минути в Стрелец. Преминаването на прогресивна Венера през него и ингрес в Лозирог - ми донесе брак, деца ..."край на стрелешките забавления", които са ми много на сърце.

Сатурн я вкамени и простуди по темата. Имам само едно излизане на клуб и не ми беше забавно. Пробвах веднъж и море по женски - нямах импулса отвътре - да се забавлявам, като преди.

Предстои дирекционна Венера да застане над Слънцето и да премине в Козирог. Управлява 2 дом и очаквам промени по неговата област. А слънцето е У6 - възможно е Венера да ме зарине с работа или общ. изяви - служебно ... И прогр.МС ще направи ингрес от Козирог във Водолей, та наистина очаквам да променя промяната и отвътре :). Помня какво беше, когато дир. МС направи този ингрес - събитията бяха отвън. Сега очаквам да е в промяна на виждането ми по темата, като следствие на дирекцията на Венера.

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #5 -: Август 29, 2015, 10:54:02 am »
Няма логична астро-причина,но пак навлякох черни ризи.Черни ризи(а носех само блузки) не бях носила от години и след каки вълната си купих две от раз.Ами толкова съм секси в черно,че не може да се търпи.  :d030: Особено съм красива и сияйна,значи като мина и вледенявам света  :d030:
« Последна редакция: Август 29, 2015, 10:55:36 am от Дракониада »
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #6 -: Август 29, 2015, 12:55:55 pm »
А къде ти е наталната венера и кой дом управлява?

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #7 -: Август 29, 2015, 01:26:47 pm »
А къде ти е наталната венера и кой дом управлява?
Наталната Венера ми е в Овен,10Д,в съвпад със Слънце/Хирон.Управлява 4/11Домове.Винаги съм си падала по цял кат дрехи само в черно,с акцент очите ми и червилото  :D

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #8 -: Август 29, 2015, 01:34:24 pm »
Черното е по секси от каки вълната. Но после да не се чудиш защо има навлеци в градския транспорт.  ;D
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #9 -: Август 29, 2015, 01:52:24 pm »
Черното е по секси от каки вълната. Но после да не се чудиш защо има навлеци в градския транспорт.  ;D
Тогава си бях само в черничко.  :043:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #10 -: Август 29, 2015, 01:58:37 pm »
Тогава си бях само в черничко.  :043:

Признай си, че си била и с цикламено бабешко червило  :P
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #11 -: Август 29, 2015, 03:04:39 pm »
Признай си, че си била и с цикламено бабешко червило  :P
Не съм била с такова!Бях си го изяла и изпила,но беше цвят ......ъъъъ...вулкан,нещо като вулкан.  :19: :012:

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #12 -: Август 29, 2015, 03:10:14 pm »
Аз пък нося само бяло и корал напоследък. Носи ми се и ментово и бледо синьо, но липсват в гардероба ми в момента. Усещам дефицит на цвят, но и нямам време да обикалям и избирам :)

Толкова много бяло - през живота си не съм носила.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #13 -: Август 29, 2015, 03:43:55 pm »
Аз черно не обичам, както и дънки. Дънките с черен пуловер при мен са типична проява на депресия.

Обичам цветни дрехи, но в едноцветен десен. Много обичам и червено, но нямам кой знае колко много червени дрехи. Като цяло искам да съм облечена с дрехи, които никой друг няма. Добре, че имаме възможност вече за онлайн пазаруване.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
« Отговор #14 -: Август 31, 2015, 01:08:29 am »
Рени, за това дали изобщо ще се афишира вкуса по Венера може би зависи тя къде е и каква е. При теб е в стелиум заедно с Луната. Това я прави много видима, a и е огнена. При мен също е с Луната и в Овен, но е и управител на МЦ във Везни. И ми се струва, че околните до голяма степен ме виждат точно по Везни. Поне това е първоначалното впечатление. Но акцентът на всичко венерино и асоциирането ми с него идва от това, че и в картата Венера е фокусирана. Аксесоари, рокли, обувки, парфюми - това са все неща не съвсем характерни за нашите "мъжки" Венери в Овен. Но Луната и други акценти им дават много женска енергия. Агресията на Овена пак присъства, но по-елегантно, вече е пречупена през призмата на женствеността.
При не особено аспектирани Венери в Овен в женска карта обичайният вид е тениска (пораздърпана) и кецове. Практично, удобно и спортно. Ако такава Венера не е и в ъглов дом ще е съвсем безлична и едва ли при вида на жената ще може да се предположи в кой знак е планетата.

Сега по ретро Венера си купих една рокля, която ми е къса и една пола, с която установих, че не се харесвам. Но пък преоткрих натуралното какаово масло като лосион за тяло и дори на лицето ми действа страхотно. Та освен разочарования имам и едно попадение по венерините прояви.
И...не че се хваля, но Венера се обръща директна и съвпада с Марс на моята куспида на осми дом  ;D
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.