С оглед на това , което споделих в темата за лунациите, искам да задам въпрос и тук.
Накратко, тази година работя с два класа в група и съм ОК с децата и колегите класни на класовете.
Понеже предстои пенсиониране на колежка и поради малък бюджет, няма да се вземе друг колега, за следващата учебна година оставаме две следобед аз на същата група и колежка на другата, също от два класа.
В последно време подочувам за вътрешни размествания и идеи аз да поема другата група, която е по- трудна и колежката не би се справила и с това би ангажирала и класните да остават и да ѝ помагат/ а на тях не им се ще, защото няма да е платено/.
Въпросната колежка е с ТЕЛК, постоянно закъснява, половината ѝ работно време минава в безкрайни телефонни разговори и постоянно е в конфликт с деца и родители. Затова аз се явявам много удобна в случая.
Не е изключено и понеже много се обаждам напоследък/ с право, повярвайте ми/, шефът да реши да остави пенсионираната, а мен да съкрати.
Въпросът ми- Ще стана ли на същата позиция през септември?
Гледайки картата, ми се струва, че ще успея да си остана в моята група, макар това да е свързано с разваляне на отношенията с колеги.