Автор Тема: Хорари за работа  (Прочетена 733369 пъти)

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2187
Re: Хорари за работа
« Отговор #2730 -: Юни 20, 2026, 08:00:28 pm »
Ами щом си подписал молбата, работата е ясна, за съжаление.
Няма смисъл от няколко карти с напасване  на Луната.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6617
« Отговор #2731 -: Юни 20, 2026, 08:32:45 pm »
Жалко  :'( :'( :'(
Той ми каза, че няма да я използва уж. И като цяло, не ми остави никакъв друг избор. Но подписа с който се подписах, не е моя.

Корея

• Hero Member
« Отговор #2732 -: Юни 20, 2026, 08:42:04 pm »
Веско, голямо си дете!
Не бил твоя подпис! Ама ти го подписа, нали? Аз знаеш ли по колко различни начина се подписвам в 30-40 тетрадки ежедневно?! Както дойде …
Не знам какво е естеството на работата ти, но работодателят е в пълното си право щом не е доволен да прекрати договора ти.
Търси си нова работа и бъди по- отговорен.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #2733 -: Юни 20, 2026, 09:43:20 pm »
Направих консултация юридическа с един познат адвокат и той каза, че реално една молба за напускане това не документ за прекратяване на трудовия договор. Даде ми и други насоки как да реагирам, ако се опитва да ме поставят под натиск.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #2734 -: Юни 20, 2026, 09:44:20 pm »
Веско, голямо си дете!
Не бил твоя подпис! Ама ти го подписа, нали? Аз знаеш ли по колко различни начина се подписвам в 30-40 тетрадки ежедневно?! Както дойде …
Не знам какво е естеството на работата ти, но работодателят е в пълното си право щом не е доволен да прекрати договора ти.
В съда един подпис винаги може да се оспорва и да се смята за фалшификация на даден документ, ако не отговаря на този от личната карта.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14330
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #2735 -: Юни 20, 2026, 11:11:35 pm »
Весо, не е трябвало да пишеш и подписваш молба за напускане по взаимно съгласие. Преди години сглупих под напора на емоциите да подпиша такава молба, а мои колежки, които бяха изхвърлени от работа без един месец предизвестие, осъдиха тъпата кифла директорка, хем им платиха обезщетения по 1000 - 2000лв, което за 2002г си бяха много пари, хем на борсата им даваха помощи девет месеца. Щом на 5 изтича изпитателния срок, шефа ти спокойно може да не пуска постоянен трудов договор и да те освободи по живо по здраво. Да се надяваме, че като Луната е без курс, нищо няма да се случи и напразно се притесняваш. Марс У1, У6 ще извърши хармоничен аспект с Юпитер У2 в рамките на знаците където се намират, така че без пари от работа няма да останеш. Марс е извършил хармоничен аспект с К9, производен 4-ти от 6-ти, няма да загубиш работата, споко.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #2736 -: Юни 20, 2026, 11:25:13 pm »
Благодаря ти много, Акрукс! Дано да се окажеш права! Въпросната молба дори не беше написана от мен, а беше напечатана предварително с трите ми имена и ЕГН и според мен И според адвокатът това е незаконно.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #2737 -: Юни 20, 2026, 11:27:08 pm »
Още като ми каза, че ме вика в кабинета и си викам "Дано да не е за нещо лошо!" и погледнах Луната какви аспекти прави и видях, че е в последен градус без курс.

Корея

• Hero Member
« Отговор #2738 -: Юни 20, 2026, 11:41:36 pm »
Веско, голямо си дете!
В съда един подпис винаги може да се оспорва и да се смята за фалшификация на даден документ, ако не отговаря на този от личната карта.

Ти имаш ли излишни пари за съд ?
И то, за да докажеш, че си се подписал с фалшив подпис .
Човекът вероятно има камера в стаята и ще докаже, че си бил ти.
Иначе всички документи се изготвят на компютър и принтират, досега не съм виждала договори, писани на ръка. Работодателят ти има ЕГН - то , защото ти лично си му го предоставил.
Значи, ако по този начин комуникираш и на работа, разбирам защо иска да ти прекрати договора.
« Последна редакция: Днес в 06:01:53 pm от Корея »

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 8353
« Отговор #2739 -: Днес в 08:22:04 am »
Преди малко прекият ми началник ме извика и ми каза, че тъй като на 5 юли ми изтича изпитателния срок, той не бил много сигурен все още дали че ще ми остави, защото Според него съм бил разсеян на моменти. ??? Ако не дам всичко от себе си до тогава, той сам щял да направя да ми прекрати договора. Въпросът ми е ще останали отново без работа и без пари. За съжаление няма да имам право на обезщетение от Бюрото по труда, тъй като не съм работил цяла календар на година на последната работа от първия последното обезщетение. Още преди да ида в кабинета му, видях че Луната е в последен градус. Но въпреки това съм доста обезпокоен.
Накара ме да подпиша една молба за напускане по взаимно съгласие, за която каза, че ако дам всичко от себе си, щял пред мен да я скъса и че се надява да не се налага да я използва. Не искам да я подпиша Но общо взето въобще не искаше да ми пусне да изляза от кабинета и затова я подписах с малко по-различен подпис.
Много хитро си задал въпроса."Ще остана ли отново без работа и без пари"?
На такъв тъп въпрос,хорара с безкурсната Луна в мързеливия Лъв е много показателна.
Ти си представен от ъглов ,заточен Марс.И с който искаш се консултирай юридически,но сам да фалшифицираш собственият си подпис ,дали е нормално?Даже ти подлежиш на съд.
Щом човекът (работодателя)не е доволен,може да те махне когато пожелае.Аз само като те чета,настръхвам и никога не бих те взела на работа.
Без работа и без пари,едва ли ще останеш...понеже няма срок,значи хорара е безсрочен,все някъде ще те вземат .
За тази фирма ,мисля,нещата са приключили за теб.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #2740 -: Днес в 12:58:59 pm »
Здравей, Сафо, и благодаря за отговора!
Въпросът съм го задал така, защото инстинктивно работата и парите са това, което ме интересува и момента беше твърде емоционален за мен и заради това просто в форума не съм упоменал срок, тъй като и без това знам, че срока на хорарите е около 3, максимум 4 месеца. Щом съм писал "отново",значи имам предвид дали ще се прекратят отношенията с текущата фирма. Не съм имал и за цел да хитрувам по отношение на задаването на въпроса, но щом така ти харесва да го разбираш, аз нищо не мога да направя.
Не са ми казали в понеделник да не отивам на работа и аз ще отида и в крайна сметка ще видим какво ще стане.

Корея

• Hero Member
« Отговор #2741 -: Днес в 06:05:26 pm »
Че то по закон си има едномесечен срок, който се доработва след подписването на предизвестието, работодателят ти не е глупав, за да не го спази и да го осъдиш.
Само като ти препрочетох теорията за фалшивия подпис и ме напуши смях, продължаваш да си същия дървен философ, без да ми се обиждаш.
Значи ще заведеш дело и ще кажеш- оспорвам го, защото лично аз се подписах фалшиво😀
« Последна редакция: Днес в 06:08:22 pm от Корея »

Veselin

• Hero Member
« Отговор #2742 -: Днес в 09:32:40 pm »
Според мен ако ме извикат, ще разкажа всичко с абсолютна точност какво се е случило. Истината по принцип е най-добре при всяка една ситуация. Все пак изпълнително директор ми е бивш съученик и онзи ден като говорих с него по Viber, останах впечатление че все още нищо не знае. Каза ми, че като цяло е чул добри отзиви за мен.
И защо да съм мързелив? Още преди 12 години, когато брат ми изчезна, даже имаше коментари по повод него, че и той е бил мързелив и ти го мързяло да работи и затова бил изчезнал и някакви други такива работи. Да не говорим, че за мене някои хора говориха, че съм бил излъгал, че родителите ми са починали само и само да търся повече внимание. Ако съм излъгал, къде ги крият толкова много години през цялото време? Сигурно в някоя мазе.....