Има още един метод, наречен
Фрактална прогресия. С него работят немскоговорящи астролози – в Германия, Австрия. Използва се в комбинация със 7-годишните цикли на Дьоберайнер, солар и септар.
Основното тук е, че времевият интервал между рождената дата и целевата дата се дели на 84. Мисля, че в руски астрологични сайтове съм го срещала като ”астропохоронная прогресия” /звучи малко злокобно, но вече все по-малко хора доживяват до такава възраст
/. Но не мога да твърдя със сигурност, че става въпрос за идентични техники.
Как се изчислява?Например, вземаме дата на раждане 01.01.1959 г. в 00 ч. Искаме да изчислим фрактална прогресия за дата 15.03.2004 г. в 00 ч. Вадим 15.03.2004 от датата на раждане, т.е. определяме колко е времевият интервал между двете дати.
Получаваме 54 години и 2,5 месеца. Този времеви интервал делим на 84 и получаваме 8 месеца. И така го прибавяме към рождената дата. Референтната дата се пада през август 1950 г. Точно пресметнато тя се пада на 24.08.1950 г. в 16:17 ч.
Получаваме следната формула:
(Целева дата – Рождена дата)/84 + Рождена дата.
Отваряме ефемеридите, гледаме съответната дата и построяваме прогресивен хороскоп за момента от време, който ни интересува.
Сега съжалявам, че математиката не ми е сред силните страни.
Тук има кратка информация, но отново е на немски:
Fraktale Progression.
С тази метод не съм експериментирала, а и ме мързи да смятам. Но ми се стори уместно да се спомене и за него, не е от разпространените/известните в България.