Автор Тема: Художниците  (Прочетена 22247 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Художниците
« Отговор #30 -: Ноември 16, 2015, 11:49:42 pm »
Позволявам си да сложа и картата на брат ми. Кое в тази карта би показало талант в изобразителното изкуство (доколкото знам, и то е по Венера, а не по Меркурий)? Той още от много малък започна да рисува и рядко се случваше да има периода, през които да не се занимава с това.

Весо, а ти защо нямаш такъв талант? Имаш ли астрологично обяснение в двете карти /те са почти идентични/? Това е въпрос, с който можем да тестваме как работи Астрологията.  :)

Също така има съществена разлика между "талант на художник" и "професионален художник", за това също се търсят указания в хороскопа.

---
Още един пример, от известните - Пабло Пикасо

На мен лично ми е трудно да смеля изкуството му  :017:

« Последна редакция: Ноември 17, 2015, 12:11:31 am от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6492
« Отговор #31 -: Ноември 17, 2015, 09:21:25 am »
Весо, а ти защо нямаш такъв талант? Имаш ли астрологично обяснение в двете карти /те са почти идентични/? Това е въпрос, с който можем да тестваме как работи Астрологията.  :)
Може би защото имам друг, макар и не свързан с рисуване. Аз още от малък се опитвах да свиря на акордеон, на пиано в училището, но поради липса на средства, тогава така и не посмях да изява желание пред нашите да се уча. А сега не знам дали не е късно (дори и само за хоби), особено сега след като ме болят така пръстите на дясната ръка.
Установил съм обаче, че докато брат ми не винаги имаше идеи какво да нарисува, аз имах и му давах идеи, които после се оказваха добри. През последните години обаче беше залитнал да рисува само манга като много останали,  което според мен не показваше добре способностите му.
Колкото до Пикасо, знам че преди да започне с кубизма, е минал през много стилове, но не е добил известност и затова е решил да създаде друго течение в изобразителното изкуство.

Happy58

• Гост
« Отговор #32 -: Ноември 17, 2015, 09:28:18 am »

---
Още един пример, от известните - Пабло Пикасо

На мен лично ми е трудно да смеля изкуството му  :017:

на мен тази картина ми е грозна, неприятна .... а и доста елементарно - за красота въобще не се и сещам

сори, Лили, да не се обидиш :)

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #33 -: Ноември 17, 2015, 09:47:16 am »
Според мен в тинейджърските години,астрологично управлявани от Венера,често се отключва настройка към изкуство от някакъв вид,въпросът е доколко е стабилен и се запазва по-нататък интереса,мен ме определяха за талант и в рисуване и в музика,мисля заради Венера в стрелец,точен секстил Уран,широк съвпад с Нептун .Обаче Луна у5,таланти е в 8д скорпион в падение,трансформация,изкуството ми изглежда плитко като тематика .По индийска само у5 Меркурий  ми е на трон в дева ,8д,обаче това е Меркурий-интелектуално насочен,и по по-сериозни ,дълбоки теми .Професионалните художници мисля имат показания за задържане на интереса в тая област,работа по него,сигнификатори за призвание,професия,при успешните и популярност и слава .Казват картата на художника и след смъртта продължава ,,да живее,, по дирекции,дирекции,прогресии-навремето когато ,,Слънчогледи.. на Ван Гог направи рекорд за цена,имало такива показания в картата му .Новите течения в изкуството често отразяват промени на други нива-импресионисти,кубисти и тн всъщност са резултат на новите открития в химическата промишленост,откриването на нови ярки,евтини бои,които по причинно-следствена връзка изискват друг начин на работа,различен стил.Първите откриватели на нови стилове са от интерес за колекционерите-много лесно е следването,копиране на стил,оригиналът е ценен,това като в музиката-има много папагали,които имитират много добре ,но се цени оригиналът .

Veselin

• Hero Member
« Отговор #34 -: Ноември 17, 2015, 11:25:52 am »
Специално за брат ми съм сигурен, че може да стане професионален художник. Той се справяше много добре, завършил е и това, а и сам знаеше, че с друго не може да се занимава. Жалко само, че се повлия от чуждите приказки и изгуби вяра в собствените си способности!

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #35 -: Ноември 17, 2015, 11:33:36 am »
на мен тази картина ми е грозна, неприятна .... а и доста елементарно - за красота въобще не се и сещам

сори, Лили, да не се обидиш :)

Въобще няма да се обидя. Не съм видяла красива и изящна картина при него. Напълно съм солидарна с мнението ти, затова пуснах тази картинка за пример.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #36 -: Ноември 17, 2015, 11:38:56 am »
Специално за брат ми съм сигурен, че може да стане професионален художник. Той се справяше много добре, завършил е и това, а и сам знаеше, че с друго не може да се занимава. Жалко само, че се повлия от чуждите приказки и изгуби вяра в собствените си способности!

Ако човек е професионален художник, т.е. с това си изкарва хляба, се гледа съответната производна карта - Д10. Ако е само талант, умение, майсторлък, любимо хоби, тогава бих търсила такива указания само в Д1 и Д9 /раши и навамша/.

Мен не ме интересува кой какъв е, а астрологично какво е заложено. Но и това добре се вижда, ако се разгледа в дълбочина.

« Последна редакция: Ноември 17, 2015, 11:41:06 am от Lilla »

Veselin

• Hero Member
« Отговор #37 -: Ноември 17, 2015, 12:10:24 pm »
А какво мислиш наистина по картата на брат ми?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #38 -: Ноември 17, 2015, 12:21:10 pm »
Вашите карти са почти идентични, все едно гледам твоята. Ти - астрологично - как би разграничил двете карти, по какво се различават? Единият градус на АС и МС въобще не е достатъчен.

Весо, само да не си помислиш, че те вземам на подбив. На този въпрос и доста професионални астролози не намират адекватен отговор.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #39 -: Ноември 17, 2015, 12:22:50 pm »
Не са толкова идентични. При него Нептун е в 11 дом, а Сатурн е по-близо до К9, Марс също по-близо до К8.
На много еднояйчни близнаци картите са почти идентични, но самите те не са чак толкова еднакви.
« Последна редакция: Ноември 17, 2015, 12:24:22 pm от Veselin »

Veselin

• Hero Member
« Отговор #40 -: Ноември 17, 2015, 12:27:05 pm »
Вашите карти са почти идентични, все едно гледам твоята. Ти - астрологично - как би разграничил двете карти, по какво се различават? Единият градус на АС и МС въобще не е достатъчен.

Весо, само да не си помислиш, че те вземам на подбив. На този въпрос и доста професионални астролози не намират адекватен отговор.
Мисля, че при близнаците някои неща като че ли се разделят, и други са ми го казвали. Например, брат ми поради намаления слух нямаше музикален слух, не можеше да разпознае дори една песен, която е чувал преди, камо ли да различи отделните тонове и да се опита да ги изсвири по слух. Пробвали сме го, понеже като малки майка ми ни беше купила по две синтезаторчета играчки с батерии, които бяха само с 3 октави. Само аз ги ползвах после, обаче бързо се развалиха.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #41 -: Ноември 17, 2015, 12:40:16 pm »
А за твоя час на раждане си сигурен, нали? Ако си роден малко по-късно, при вас дори знакът на Асцендента в основната ведическа карта ще е различен - при него Козирог, при теб Водолей. Иначе с тези часове и при двамата е Козирог, но в производните карти има доста разлики - там е разковничето. Обаче и там АС мърда, нужни са сигурни /ректифицирани/ часове. Сещам се, че веднъж беше споменал, че имате около 20 минути разлика, сега казваш 10...

За тези, които не използват ведически техники, основната техника за разграничаване предполагам, че ще са мидпойнти, особено към МС в двете карти. На мен не ми трябват, аз работя приоритетно с ведически техники.

Зависи какво разбирате под (не)идентични. Ако само с домовата позиция на Нептун смятате, че можете да обясните толкова разлики в личните способности и житейския път, Астрологията би била наистина много елементарна наука.

Имах колежка с двама сина близнаци - родени са със секцио, с не повече от 1-2 минути разлика. И са много различни и като характери, и като заложби, интереси, способности.

« Последна редакция: Ноември 17, 2015, 02:18:03 pm от Lilla »

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13743
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #42 -: Ноември 17, 2015, 01:32:37 pm »
Тъй като в една друга тема стана дума за рисуването и за това кой може или не може да рисува, то кое в натала предопределя заложби в изобразителното изкуство? Кое би насочило примерно някои към живопис и/или графика, други към скулптура например? Имате ли някакви наблюдения?
Няма значение графика, живопис или скулптора- все налице е художествен талант в ръцете, а в процеса на обучение преминават всички направления. Преди време, когато качих в сайта на бялото братство натала на голямата ми дъщеря, понеже се страхувах от навлизането на тр Плутон в козирог, който заема неин 8д, една от по-старите и опитни във форума веднага попита дали се занимава с рисуване, защото ѝ било "драснато" в картата.
Меркурий У1, У5 в 9д. водолей, Луната У2, У3 в 5д в тригон с Юпитер У7, съУ11 в 1д, Венера У12, съУ5 (везни заклчени в 5д) съвпад със Сатурн У8, У9, У10 козирог в 8д. Марс У6, съУ11 съвпад с Нептун У11 козирог в 8д. СЛВ водолей в 9д и когато тр СЛВ беше в 9д замина да следва в чужбина. Сега продължава докторантура в същия университет, факултета по изящни изкуства, а рисува от преди да проговори- крадеше от яслата пастели и флумастри в гащичките, за да изрисува у дома тапетите зад пердетата, а като видях... ахнах! (имаше и шамарчета, но изкуството иска жертви)

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #43 -: Ноември 17, 2015, 03:51:06 pm »
Въобще няма да се обидя. Не съм видяла красива и изящна картина при него. Напълно съм солидарна с мнението ти, затова пуснах тази картинка за пример.

Предложение

« Последна редакция: Ноември 18, 2015, 09:29:43 am от Diyana »
De omnibus dubitandum est

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #44 -: Ноември 17, 2015, 03:59:41 pm »
Това мога да го нарисувам и аз, но не съм Пикасо  ;D