Здравейте, бих искала да задам един въпрос. Вчера бях на астролог. Води се много добра, дори е и преподавател. Предпочитам да не споменавам името й. Говори доста за кармата и отдели много време на наталната ми карта. НО едно нещо ме притесни. Някъде 30 минути след като ми говори по натала видях, че е объркан часа. Тоест реално той беше верен, но тя не беше предвидила лятно/зимно часово време, което на нейната програма се прави ръчно. По принцип много не разбирам, но видях, че планетите ми се бяха разместили по домовете. Асцендента и аспектите бяха верни. Тя продължи да ми говори и каза, че това реално не било проблем. Изменяли се само малко неща. След като приключи с наталната карта ми направи прогноза за около 2 г. Но я четеше от някаква тетрадка, където предварително си беше записала нещата. Та, въпросът ми е, дали това, че предварително вече часът е бил объркан е повлияло на прогнозата. Тя каза, че я е правила по няколко метода. Но за мен колкото и да са били те е било в грешен час. И не знам сега мога ли да се доверя, че това, което ми е казала е вярно и е било за мен или не е. Прилагам какртите просто да видите как са сменени домовете и дали според вас това би могло да е проблем.
Ако е работила съвсем без час - да, би могло да е вярно. Но при положение, че е ползвала час, при тази голяма разлика нещата стоят по съвсем друг начин - и като анализ на натала и като прогностика.
При натала - едното е със стелиум в 11 дом, другото - без. При едното имаш Венера на Асц и Марс на МС, при другото - не. Това са много съществени разлики.
При прогностиката - ами почти всички известни и използвани методи използват куспиди, а те зависят изключително от точния час. Така че няма как да е точна нейната прогностика, ако часът е грешен. За прогр Новолуние тази разлика в часа не е съществена, но пък самото Новолуние не е толкова свързано със събития - то е процес, настройка, нагласа за мноооого време напред. Така че то не е меродавно в случая.