Не знам кои книги имаш и си чела, тази книга чела ли си? Които са я чели, ми я похвалиха, че е добра
https://www.book.store.bg/p117901/astrologia-i-profesionalna-orientacia-margarita-paskaleva.html
akruks ,
Не са специализирани за професионална ориентация, а за радикса. "Астрология: Енциклопедия стъпка по стъпка Мадлин Геруик-Бродьор, Лиза Ленард" тук дават информация за 10-ти дом, че е кариерата и социалния статус, как възприемат човека чрез неговата кариера и статус.
МС представя призванието като кариера. То е работа, дейност, която на първо място обичаш да правиш. Отдава ти се. Не е задължително да печелиш пари от нея.
Да, то това е ясно. Но защо определят МЦ-то като области в които можеш да се развиваш по-добре, например. Или работа която е по-подходяща за теб например. Сега моят МЦ е във водолей и бях чела (Мисля че Мира Кунева даже ми го беше казала, при първото ми ходене на професионален астролог при нея), че хора с такова разположение се насочват в области които са свързани с медицина, красота и мода. Аз хем се занимавам с медицина, хем пък с онлайн търговия, което мисля че е типично за Уран/Водолей. Даже в момента софтуера, който ползваме е пълен бастун и с много борби, успях да накарам ИТ-специалистите да си направят нови функционалности. И от там пък, направих и едни големи промени в административния ни сайт, където го няма никъде другаде в България, в онлайн аптеките. И в крайна сметка, се водя по това да съм по-иновативна и в случая заимствам много от американския модел на онлайн търговия.
При майка ми ( преди една седмица ми каза часът си на раждане) пък МЦ е в Юпитер- тя е завършила за треньор по волейбол във ВИФ(сегашното НСА), като Юпитер е в 10ти дом и е У10. Което е точно попадение за МЦ в Юпитер.
При баща ми МЦ е в Овен У10, като марс е в 5-ти дом в Стрелец: той също е завършил там, но профил баскетбол, а и обича да работи с деца и то малко повече да ги натоварва. Много борбен и силен физически, като пък допълнително се занимаваше и със строителство, тежък физически труд У6 Козирог и Сатурн съвпад със Слънце в 6ти дом. И по-скоро това му беше като занаят и хоби, което той обожаваше, въпреки натоварванията. И сега всъщност си оказа влияние на здравето му:силни болки и промени в ставите и костите на цялото тяло. Нормално при тези аспекти. И сега когато Сатурн му транзитира в 6ти дом, болките са много по-силни, но и Асцендента му в Лъв помага да не понася силните болки, имат нисък праг на болка и преувеличават.
На мен - от тук: https://astrogalaxy.info/michel-gauquelin-astrology/
Но това е теория и общи приказки, няма как да не е е една и съща информация.
Корея,
Ще хвърля едно око.