Меркурий с Венера в съвпад дава мелодичен глас, така съм чела и мога да го потвърдя. Бавно, тихо и мазно говори приятелка от детските години, която е с Меркурий и Венера в Телец, като Меркурий е в точен секстил със Сатурн в Риби и точен тригон с Уран в Дева, Венера е в последен градус на Телец; Слънце, Марс, Юпитер в Овен, Луна в Стрелец , работи писарушка в европарламента. Съученичка от началните класове също говори бавно и мазно, може да е професионално изкривяване понеже работи много години начална учителка, като ученичка си говореше нормално, беше гръмогласна и играеше ролята на Рада в театрална постановка на глава от "Под Игото" , тя е с Меркурий в Козирог точен секстил с Венера в Риби и точен тригон ретро Уран в Дева, Слънце, Марс и Сатурн са във Водолей, като Слънцето е в точен тригон с Луната в Близнаци, Юпитер е в Овен. Дори името е променено и се мъчи да ме убеди, че винаги така се е казвала , а в ученическия дневник, бележника ѝ, че седяхме на един чин, в лексикона ми - с друго име беше